Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

alterego2

05.01.2013. 01:10

Poštovani, uzimam Lindynette 20 tjedan dana, do sad nisam imala nikakvih nuspojava, no danas sam primijetila osip, izbilo mi je nekoliko točkica koje nalikuju na ubod komarca po nogama, leđima i trbuhu. Ništa strašno, ne svrbe jako i sveukupno ih ima oko 10. Sad ne znam da li je to moguća nuspojava na ove tablete ili nešto drugo... Doktorica mi ne radi, a ne znam kome da se obratim. Da uzimam kontracepciju i dalje? Ili moram prestati?
Unaprijed hvala

jamie83

05.01.2013. 01:15

Poštovani,

Nakon obavljenih potrebnih pretraga (PAPA, TVS, krv, urin-nalazi su uredni) ginekologica mi je preporučila korištenje Lindynette 20 u svrhu zaštite od neželjene trudnoće.
Tablete sam počela koristiti prvi dan menstruacije, odnosno prije osam dana, uz napomenu da ih uzimam redovito i uvijek u isto vrijeme.
U početku je krvarenje bilo neznatno i ono traje cijelo vrijeme, no zabrinulo me što se u posljednja dva-tri dana krvarenje znatno pojačalo, posebice danas, i gotovo je istog inteziteta kao dosadašnje menstruacije, popračeno uz umjerene menstrualne bolove i bolne grudi.

U periodu korištenja pilula imala sam spolni odnos dva puta.

Nikad prije nisam koristila kontrac. pilule. Ciklusi su mi neredoviti i traju 32-40 dana.

Molila bih Vas da mi odgovorite da li je pojačano krvarenje normalna pojava ili je posrijedi nešto zabrinjavajuće.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

andjeo29

05.01.2013. 18:45

Poštovani,

zbog problema s bubrezima moram piti Novacef (2x500 mg) narednih deset dana. Budući da oni utječu na kontracepciju, koliko dugo moram uzimati dodatnu zaštitu? S novim blisterom Lindynetta 20 sam počela jučer, dakle dan prije nego sam počela uzimati taj antibiotik.
Unaprijed hvala!

zita1116

06.01.2013. 14:35

oprostite nisam vas baš najbolje razumjela kako mislite počnite s prvom kutijom jer sam prvu kutiju popila odavno. zanima me kako da promjenim vrijeme uzimanja pilula sa 7 ujutro na 23 sata, a da mjenjanje vremena ne utječe na djelovanje kontracepcije i da ne zakasnim s pilulom više od 12 sati?

nescafe

06.01.2013. 19:15

Poštovani, uzimam lindynette vec skoro godinu dana, na kraju blistera napravila sam pauzu, dobila menstruaciju, i umjesto da s novim pocnem 8. dana, slucajno sam zapocela 7. dan. Osim promjene ciklusa, hocu li imati ikakvih drugih posljedica, sto se zastite tice, u iducem mjesecu. Zahvaljujem unaprijed!

brineta24

08.01.2013. 23:35

Doktorice!

Ginekolog mi je prepisao lindynette 20 radi zaštite i zato jer nemam baš redoviti ciklus. Kasni mi svaki mjesec po 2-3 dana. Inaće imam šećernu bolest. Danas mi je prvi dan da sam ih počela piti. Zanima me dali će mi se ciklus popraviti s tim tabletama i nakon kolko kutija tableta sam zaštićena tj. nakon kojeg vremena dečko može svršiti u mene ( da se tako izrazim ), a da neću ostati trudna.

Hvala unaprijed

Nataša Šemnički, dr. med.

12.01.2013. 10:15

alterego2 ,

javite se obiteljskoj liječnici na pregled

l.p.

jamie83 ,

pojačano krvarenje nije uobičajena pojava-upućuje na nedovoljnu razinu estrogena u tabletama
Ako se ponovi sa slijedećom kutijom pređite na Lindynette 30

l.p.

andjeo29,

najsigurnije tijekom čitave kutije

l.p.

zita1116 ,

6. dan pauze popijte 1. tabletu u 23h

l.p.

zita1116 ,

7.dana pauze popijte 1. tabletu u 23h i slijedeći dan nastavite 2. tabletu u isto vrijeme
Pauzu će tes skratiti za nekoliko sati i osigurati sigurnu zaštitu

l.p.

nescafe ,

zaštita je potpuna

l.p

brineta24,

naravno da će se popraviti.
Sa slijedećom kutijom možete biti potpuno sigurni uz pravilnu primjenu

l.p.

jamie83

12.01.2013. 11:35

Poštovana,

Zahvaljujem Vam na odgovoru.
U međuvremenu je krvarenje smanjeno. Molila bih Vas da mi još odgovorite da li sam zaštićena s obzirom na prije navedeni problem. Piluile i dalje uzimam redovito.

Unaprijed zahvaljujem.

Manki

12.01.2013. 22:00

Poštovana doktorice, odgovorili ste svima osim na moje pitanje s prošle stranice, također da li nakon prvog blistera odmah u prvoj pauzi od 7 dana traje zaštita? Hvala

brineta24

16.01.2013. 09:50

Doktorice,

imam problem . Popila sam već 13 tableta Lindynette 20 i još uvijek malo krvarim.. Jako malo ali moram imati dnevni uložak. Zanima me što je to i dali se trebam zabrinuti?

Unaprijed hvala!

zakrpica

18.01.2013. 15:30

Postovani,
pijem Lindynette 20 vise od pola godine i vrlo sam zadovoljna, bez ikakvih nuspojava, redovno sam uzimala 21 dan s pauzom od 7 dana a ovaj mesec sam uzela tu 21 tabletu, i nerazmisljajuci kupila novu kutiju i popila jos jednu - 22-gu tabletu, nakon cega sam se setila da bi trebalo da napravim pauzu od 7 dana, pa sam ipak prestala s pijenjem, pa nisam sigurna da li bih prvu sledecu trebala uzeti u ponedeljak (posle 6 dana) ili u utorak (posle 7 dana) pa do kraja tog blistera ili moram novi kupiti pa ceo popiti? Inace mi je prva tableta uvek bila u ponedeljak a poslednja u nedelju, osim ovog poslednjeg puta kad sam i tu dodatnu greskom popila u ponedeljak.

bu

18.01.2013. 16:40

Doktorice, u subotu sam pocela piti 3. kutiju tableta Lindynette 20. Pijem ih svaku vecer nesto prije ponoci. Sinoc sam zaboravila popiti tabletu i popila sam ju tek danas u 12 sati i 20 minuta. Kasnila sam vise od 12 sati. Prije nego sam popila pilulu imala sam odnos s partnerom. Trebam li se zabrinuti?

bu

18.01.2013. 22:35

Postovana,
U subotu sam pocela uzimati 3. kutiju lindynette 20 tableta. Pijem ih svako vece nesto prije ponoci. Sinoc sam zaboravila popit tabletu i popila sam je sa zakasnjenjem od 12 sati i 40-ak minuta. Prije nego sam je popila imala sam odnos s partnerom i on je svrsio u meni. Zanima me trebam li se brinuti?

ana853

22.01.2013. 17:55

Postovana doktorice (ili doktore)! Evo ja imam mali poblem. Pila sam godinu i pol Yasmine i kako mi vise nisu odgovarale, ginekolog mi je prepoucio da napravim 3 mjeseca pauzu i zatim pocnem piti Lindynette. Trebala sam ih poceti piti prvi dan menstruacije. 35. dan nakon pocetka posljednje menstruacije ja sam dobila krvavi iscjedak koji dobije uvijek na pocetku menstruacije. Buduci da sam to dobila navecer, prvu tabletu sam popila drugi dan ujutro. Međutim, sada je proslo vec cetiri dana a ja jos uvijek imam samo taj krvavi iscjedak (nije krv, nego samo sluz s tragovima krvi) i koristim samo dnevni ulozak. Zanima me jesu li tablete od prvog dana mogle tako djelovati da mi odmah toliko umanje menstruaciju ili to uopce nije menstruacija? Jer ja inace imam prilicno obilnu menstruaciju, a i dok sam pila Yasmine krvarila sam normalno. Hoce li svaka menstraucija s Lindynette biti takva? Hvala Vam puno unaprijed na odgovoru! Pozdrav

Nazad
1 ... 16 17 18 19 20 21 ... 77
Naprijed