Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

ana853

04.02.2013. 11:40

Poštovani doktore (ili doktorice)... Ja sam nedavno postavljala pitanja ovdje, i evo moram jos jedno. Ukratko ponovit cu o cemu se radi. Dakle, pretposljednju menstruaciju sam dobila 15.12. prosle godine, i trebala sam poceti piti Lindynette 20 pri pocetku sljedece menstruacije. Ona je kasnila i pojavio se krvavi iscjedak navecer 18.01. za koji sam ja pretpostavila da se radi o menstruaciji i ujutro 19.01. popila prvu tabletu. Nakon toga, nastavio se samo taj krvavi iscjedak, a 23.01. se pojavilo jace krvarenje. Rekli ste da normalno nastavim piti tablete i napravim pauzu nakon blistera i pocenem 8. dan piti novi blister. Međutim, ja još uvijek imam blago krvarenje. Nekada je to malo krvi, nekada samo krvavi iscjedak, ali stalno krvarim po malo. Što da radim? Hvala Vam puno unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.02.2013. 23:00

Popijte blister do kraja. Ako se iscjedak bude ponavljao u idućem blisteru savjetujem promjenu kontraceptivnih pilula.

ivakk1

06.02.2013. 00:35

Poštovani,

6.dana uzimanja pilula imala kroz sat vremena dobila sam proljev, stoga sam odmah popila dodatnu tabletu.
Prema uputama, to ne bi trebalo utjecati na zaštitu? Zanima me da li, pošto mi sad fali jedna tableta, moram
21. tabletu nadoknaditi iz dodatnog pakiranja, ili mogu skratiti ciklus na 20 dana te s novim pakiranjem početi
dan ranije no inače i hoću li u tom slučaju biti zaštićena tokom sedmodnevne pauze?

Također, molila bih Vas da mi navedete namirnice koje umanjuju djelotvornost kontracepcijskih pilula
jer sam na internetu pronašla da grejp i vitamin C smanjuju djelotovornost, pa me zanima postoje li neke
namirnice koje se ne smiju konzumirati?

Hvala Vam najljepša

06.02.2013. 10:15

Poštovana skratite ciklus za jedan dan.
Što se tiče namirnica doista ne znam niti sam igdje takvo nešto pročitao.
Možda je pitanje za nekog nutricionista .

natasa89

06.02.2013. 12:35

Poštovani,

pijem lindynette 20 već skoro godinu dana, kontracepciju općenito dvije godine, u zadnje vrijeme osjećam tu i tamo blagu bol u prsima, koja dođe i prođe, nije jako, ali je svejedno zaokupilo moju pažnju. zanima me da li da samo kod doktora opće medicine obavim pregled ili da obavijestim ginekologa o tome?
unaprijd hvala na odgovoru.

06.02.2013. 18:25

Poštovana svakako se javite na pregled i konzultacije vašem ginekologu. Savjetovao bih vam prekid uzimanja, dok se ne isključi povezanost sa uzimanjem kontraceptiva.

natasa89

08.02.2013. 12:00

A što biste mi savjetovali, da odmah prestanem piti ili da popijem do kraja za ovaj mjesec? ne znam kakav utjecaj ce imati na moj ciklus ako ne popijem do kraja. i što točno znaci ta bol ukoliko je povezana s kontracepcijom? hvala

08.02.2013. 20:45

Poštovana, osobno bih vam savjetovao da odmah prestanete.Vrlo brzo ćete prokrvariti nakon prekida uzimanja.

mialoo

13.02.2013. 19:35

Poštovani,

5 mjeseci pijem Lindynette 20 i do sada nisam imala nuspojava no u zadnje vrijeme osjećam
povremeno probadanje i neugodan osjećaj (poput mravinjanja) u lijevom listu. Također,
jednom ili dva puta dnevno prilikom dubokog udaha osjećam probadanje u leđima, na lijevoj strani,
uvijek na istom mjestu. U obitelji imam povijest plućne embolije (baka).
Posjetila sam ginekologa koji me uputio na vađenje krvi (KKS, jetreni enzimi, PV) i kako je nalaz bio dobar,
rekao je da nema panike i da su simptomi vjerojatno povezani s manjkom kretanja i da počnem uzimati
šumeće tablete magnezija.
Zanima me da li je po Vašem mišljenju to u redu i da li stvarno nema razloga za strah? Hoće li uzimanje magnezija
utjecati na djelotvornost kontracepcije? Hvala Vam najljepša!

13.02.2013. 23:15

Poštovana, ako vas je kolega pregledao, napravio dodatnu obradu mislim da se ne trebate brinuti.
Magnezij ne umanjuje učinak djelovanja kontracepcije.

tonaa

17.02.2013. 04:25

Poštovani, danas sam pola sata poslije pilule uzela tabletu protiv bolova-lupocet zbog glavobolje.... da li takve tablete umanjuju djelovanje pilule? zahvaljujem

17.02.2013. 13:55

Poštovana, umanjuje. Savjetujem dodatnu zaštitu sedam dana.

Matea275

19.02.2013. 10:35

Poštovani/na,
Kasnila sam s uzimanjem pilule (lindynette 20) tri sata. Popila sam u pola 1 umjesto u pola 10. Je li potreban kondom kao dodatna zaštita u sljedećih nekoliko dana?

19.02.2013. 17:10

Nije. U granicama je dozvoljenog.

zita1116

20.02.2013. 23:25

poštovani! zanima me, kada kažete da je potrebna dodatna zaštita unutar tjedan dana, jel se pod zaštitom smatra i prekinuti snošaj?

21.02.2013. 00:10

Kondom prije svega.

Manki

25.02.2013. 01:30

Poštovani,
prije par dana sam popila pilulu i povratila, idući dan umjesto navečer sam uzela ujutro, i onda onaj treći dan skroz zaboravila uzeti, dobila sam mengu, te me zanima što mi je sada činiti? Nakon menge novi blister? I kakva je sigurnost u mom slučaju?

25.02.2013. 14:15

Da nakon završetka menstruacije krenite s novim blisterom.

panika83

25.02.2013. 17:40

Postovani!
Zadnju menstruaciju sam imala 27.1.,a dan prije,znaci 26.1. sam imala odnos i decko je svrsio u mene.
Pijem Lindynette 20 vec 4mjeseca,nisam preskocila ni jednu samo mi se ponekad dogodilo da sam po 3
sata zakasnila.Sad mi je treci dan pauze i jos ju nisam dobila.Dali je moguce da sam trudna?

25.02.2013. 19:50

Nije moguće.

Nazad
1 ... 18 19 20 21 22 23 ... 77
Naprijed