Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

ninichha

28.02.2013. 11:15

Poštovani,
Diane 35 pijem 3 godine,pošto je sada nedavno izbila afera sa njima ginekologica mi je prepisala Lindynette,ali ja još imam jednu tabletu diana 35,s time da sam jednu izgubila,ne znam kako,znači ovaj mjesec ću popiti 20 tableta,a ne 21.pa me zanima da li ću biti zaštićena ili trebam neku drugu kontracepciju? I danas ću popiti zadnju tabletu diana,te da li Lindynette počinjem piti drugi petak ili?
Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.02.2013. 22:30

Zaštićena ste. Sedam dana pauze, osmi dan počnite s Lindinetama.
Koristite prvih sedam dana dodatnu zaštitu uz Lyndinette.

Lavy

02.03.2013. 15:20

Poštovani,

Pijem Yaz već 3-4 godine i zbog njegove cijene i totalnog neimanja libida i suhoće rodnice želim se prebaciti na druge pilule. Ginekolog mi je preporučio Lindynette, ali sam čitala svakakve komentare na račun istih. Najviše se žale na izbijanje aknih, dok s druge strane čitam kako bi pilule trebale suzbijati takve pojave.
Nisam više sigurna jesam li ovdje pročitala da treba pričekati par mjeseci da se organizam privikne, te da bi se te akne trebale povući. Jeli to stvarno tako?
A što se tiče libida, u slučaju da se oporavi kod ovih pilula, koliko dugo bi trebala čekati povratak istog?
Ako možda imate kakvu preporuku za druge niskohormonske pilule koje neće izazvati akne (jer sam im po prirodi sklona, a Yaz ih je očistio), voljna sam razmotriti preporuku.

Unaprijed hvala!

02.03.2013. 19:05

Poštovana Yasmin, Diane, Belara od onih koje djeluju na akne.

03.03.2013. 16:40

Poštovani,
pijem Lindynette 20 malo vise od godinu dana. Prethodnu seriju zapocela sam sa nesto vise od 12 sati zakasnjenja (umjesto u petak navecer, popila sam u subotu oko podneva) jer ranije nisam mogla do njih, te sam tu vecer odmah popila drugu i nastavila svaki dan dalje. Nisam niti jednu propustila. Pijem ih navecer prije spavanja, to uglavnom bude oko ponoci,sat gore-dole (ne pijem ih tocno u 00:00 svaki put). U sljedecoj pauzi, tocnije 7. pauze, zadnji dan menstruacije, imala sam odnos sa deckom i puknuo nam je kondom te je on ejakulirao u meni. Sljedeci dan normalno sam nastavila piti tablete.
Znam da mozda postavljam glupo pitanje, al vazno mi je vase misljenje.
To je bilo prije 10 dana. Cijeli ovaj tjedan cesto mokrim, i pikaju me jajnici (zapravo u cijelom tom podrucju oko jajnika).
Osjecam nekakvu glupu mucninu u zelucu svaki dan. I sad je sve na kraju rezultiralo prehladom.
Sve je to vjerojatno zbog promjene vremena.
Ali, postoji li bilo kakva mogucnost trudnoce?
Hvala

03.03.2013. 18:20

Naravno da ne postoji.

td993

03.03.2013. 22:30

Poštovani..
imam 19 godina i ovo mi je prvi put da pocinjem sa kontracepcijskim pilulama. nakon pregleda kod ginekologice, i vađenja krvi, ginekologica mi je rekla da ce mi napisati recept za Lindynette 20 te cu sada sa pocetkom menstruacije krenuuti sa prvom kutijom. zanima me samo da li postoji rizik od dobivanja raka dojki posto je moja baka imala prije par godina rak dojke. to sam isto i ginekologicu pitala ali mi je ona rekla da zapravo nikad nije dokazano da se rak dojke moze dobiti koristenjem kontracepcijskih pilula. pa me zanimalo vase misljenje sto se toga tice. i koliko je rizicno pusiti cigarete i piti kontracepcijske pilule.
hvala.

04.03.2013. 09:55

Svakako da je rizik kod dugotrajnog uzimanja malo povećan.
Pušenje spada u relativan rizik te se potencira sa ostalim potencijalnim rizicima.
Dakle bilo bi dobro da prestanete pušiti.

sannya

04.03.2013. 09:55

Poštovani,
pijem Lindynette20 nešto manje od godine dana..kutiju uvijek završavam u utorak i počinjem za 7 dana u srijedu...a između toga mi je mensruacija došla uvijek u subotu, a zadnji put u nedjelju..no ovaj put je nema..sutra je ponedjeljak a ja je još nisam dobila..cijeli dan osjećam laganu bol u donjem dijelu trbuha...u zadnjih mjesec dana nisam imala odnose, ali prije toga jesam...tablete pijem svakog dana oko 8 sati (+/- 1 sat)..zašto ne dolazi i dali postoji kakva mogućnost za trudnoću?? hvala unarijed...

04.03.2013. 11:00

Ne radi se o trudnoći. Nastupit će, ne brinite.

ivana888

04.03.2013. 13:00

Postovani,
pocela sam piti lyndenette 20 prije 21 dan,
i zadnje 2 pilule sam slucajno zamijenila(ned sam popila u sub koja je bila zadnja pilula,a u ned sam popila sub).
Tada sam dobila menstruaciju u ned ujutro,ali prakticki mi nema nista osim par tockica...
Zanima me je li to poremetilo krvarenje i da svejedno za 7 dana pocnem sa novim pakiranjem?
Takodjer,pijem tablete uvijek oko rucka oko 13h,zanima me utjecu li oscilacije od nekih pola sata do sat pijenja pilula?
Hvala

sannya

04.03.2013. 13:40

hvala na odgovoru,
danas sam prijmetila par smeđih točkica no nisam sigurna dal je došla jer inače od kad pijem pilule mi je skroz oskudno....znači ja smijem dalje nastavit normalno sa sljedećom kutijom?

04.03.2013. 22:30

Poštovana Ivana sve u redu. 7 dana pauze a osmi dan novi blister.
Oscilacije u uzimanju pilula nek budu čim manje

Sannya svakako smijete s novom kutijom.

ines2013

Poštovani,

pijem Lindynette 20 svaki dan u 8 sati navečer ali danas sam ju zaboravila popit i uzela sam ju sat vremena kasnije, znači u 9.

Možete li mi reći dali je zaštita smanjena ili sam i dalje normalno zašticena ?

Hvala, unaprijed !

Matea275

04.03.2013. 23:00

Pozdrav,
Primjetila sam nesto bijelo oko otvora rodnice, ne znam kako da opisem no izgleda sirasto i ne može se isprati vodom, nego npr. polako skidati štapićem za uho. Nisam htjela dirati. Pijem lindynette 20 pa me zanima ima li veze s pilulama? Ne pece me, ne svrbi i nema mirisa. Sto bi moglo biti?

05.03.2013. 12:00

Ines zaštita nije smanjena. Popili ste ju u okvirima dozvoljenog.

05.03.2013. 12:05

Matea, sirasti iscjedak karakterističan je za vaginalnu kandidijazu. Uzmite si u apoteci Canesten kremu i vaginalete koje koristite kroz tri večeri.

Matea275

05.03.2013. 22:55

Hvala na odgovoru, no danas više nemam to, imala sam samo jučer. Menstruaciju trebam dobiti u ponedjeljak, možda onda ima veze s menstruacijom? Nisam imala nikakav svrbež ni crvenilo, pojavilo mi se jučer i danas je nestalo, tj. iscjedak se pretvorio u tekući i samo iscurio.

06.03.2013. 11:00

Dao sam vam savjet, postupite kako želite.

Nazad
1 ... 19 20 21 22 23 24 ... 77
Naprijed