Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
12.09.2013. 22:30
Naravno da crni čaj ne umanjuje učinak pilula.
|
Evolet1510
|
18.09.2013. 15:45
Poštovani,
Pijem Lindynette 20 unatrag godinu i pol zoig policističnih jajnika te nemam nikakvih nuspojava, jedino promjena težine u zadnjih 8 mjeseci, ali najvjerojatnije zbog promjene načina života (manje fizičkih aktivnosti).
Danas sam trebala kupiti novu kutiju Lindynetta, da ju sutra počnem piti nakon sedmodnevne stanke, ali mi je medicinska sestra u ordinaciji rekla da je došlo do promjene u cijeni te da sad umjesto skupljih Lindineta mogu uzeti jeftinije, ali istog sastava, Logest tablete. Nisam znala što da odlučim, ali pošto sam studentica bez vlastitih primanja, odlučila sam se prebaciti na Logest, a i med. sestra mi je rekla da da mogu jednu kutiju probati pa vidjeti kako mi one odgovaraju.
Sada čitam po forumima i sve se više bojim da sam učinila pogrešku, jer vidim da Logest puno češće izaziva nekakve promjene, nuspojave, pa vas pitam za savjet. Da li početi s uzimanjem Logesta, da li napraviti pauzu (pričekati mjesec dana dok mogu ponovo kupiti svoje stare pilule), da li uzeti Logeste pa ukoliko mi budu dobre ostati na njima? Još je tu tisuću pitanja, ali za početak bit će dobar i stručni savjet!
Hvala vam lijepa!
|
|
18.09.2013. 22:50
Radi se o istom kontraceptivu. Generički sastav je identičan. Za Logest je manja doplata po kutiji.
|
larisa123
|
19.09.2013. 14:50
Poštovani! Od sljedećeg tjedna krećem vježbati i trening počinje u 8 a ja inače u 15 do 8 pijem pilule. da li mi je bolje popiti pilulu prije treninga ili poslije? ima li to kakve veze s obzirom na veliku fizicku aktivnost?
|
|
19.09.2013. 23:20
Svejedno. Tjelovježba nema implikacija na djelotvornost pilula.
|
anjaaaa
|
22.09.2013. 13:00
Poštovani,
koristim Lindynette 30 i počela sam uzimati antibiotik Augmentin od 1g.
Zanima me da li je potrebna dodatna zaštita tijekom korištenja antibiotika?
Hvala
|
|
22.09.2013. 20:40
Nije potrebna.
|
barbara200
|
23.09.2013. 23:15
Poštovani! danas sam primijetila nalaz papa testa na kojem je označena St.č. fungi, mikroorganizmi bacillus vaginalis, fungi, promjene na stanicama povezane su sa upalom te parakeratoza. Mene je baš ova parakeratoza zabrinula jer sam čitala da je poveza sa hpv-om. Sada sam pročitala ostale papa testove i od 2.mjeseci 2012. imam označeno parakeratoza. Ginekolog mi nikada nije rekao ništa u vezi sa time ili hpv-om. Na papa testovima ništa drugo nije označeno (npr.cin I ili slično). Trenutno sam jako zabrinuta, bi li trebala reći ginekologu da me pošalje na testove za hpv? Pijem pilule lindynette 30 od 1.mjeseca 2012. I imam 22 godine. Kroz to svo vrijeme od kada mi je parakeratoza označena na papa testovima imam odnose sa dodatnom zaštitom sa stalnim partnerom. Molim Vas za savjet! Hvala!
|
|
24.09.2013. 09:40
Nije uvijek povezana s parakeratozom. Svakako bi bilo dobro napraviti bris na hpv u dogledno vrijeme.
|
larisa123
|
25.09.2013. 14:20
Zanima me da li mogu 3 puta tjedno(ponedjeljak,srijeda,petak) piti pilulu sat vremena ranije nego inače. A da budem zaštićena? ili je to prečesto mjenjanje vremena uzimanja pilula?
|
|
25.09.2013. 18:50
Naravno da možete.
|
Pepaa
|
02.10.2013. 00:45
Poštovani,
zanima me da li zaboravljena tableta (koja je popijena sljedeći dan skupa sa novom redovnom tabletom) utječe na sljedeću kutiju odnosno karticu, s time da je u novom mjesecu (odnosno prilikom korištenja druge kartice) došlo do odnosa prilikom kojeg je partner svršio u mene?
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
02.10.2013. 09:45
Ne utječe.
|
psihic
|
02.10.2013. 09:45
Postovani...treba mi pomoc: 20. 9. 2013. sam imala kiretazu, plod je bio star mesec dana. 21. 9. sam pocela da pijem antibebi pilule, a 29og sam imala seksualni odnos bez dodatne zastite, plodni dani su mi od 1. do 6. oktobra...da li mogu ostati trudna i da li je kasno da sad popijem pilulu za dan pole?
unapred hvala na odgovoru!
|
|
02.10.2013. 23:20
Pijete pilule. Ne treba vam druga zaštita ako ih redovito uzimate.
|
bella22
|
05.10.2013. 12:35
Postovanje. U cetvrtak sam morala popit zadnju tabletu no zabunom sam popila i u petak.. Znaci nisam popila 21 tabletu kako moram, nego 22 i sad ce mi falit jedna tableta u sljedecem pakiranju.. Sta sad? Imam li razloga za brigu? Hvala
|
mimika992
|
05.10.2013. 13:40
Postovani danas treba da popijem zadnju pilulu u 18h, medjutim meni se danas pojavio rozikasti sekret (kao pre nego sto treba da dobijem). Od ponedeljka do srede sam imala probleme sa zelucem kada sam popila jedan ranisan. Da le je moguce da je on smanjio dejstvo pilula i da mi se zbog toga javlja sada ovaj sekret. I pre toga sam imala nezasticeni odnos u nedelju, da li postoji mogucnost trudnoce i sta mi je ciniti tj. kako nastaviti upotrebu pilula? Hvala unapred na odgovoru
|
|
06.10.2013. 11:30
Bela, ne smeta. Popit ćete idući mjesec jednu manje i skratit ćete malo ciklus.
|
|
06.10.2013. 11:30
Mimika, naravno da je sve u redu i zaštita je adekvatna. Dalje uzimajte isto prema uobičajnoj shemi nakon sedam dana pauze.
|
bella22
|
06.10.2013. 14:55
Znaci sad normalno nastavim kako sam i do sad? Pocinjem piti tablete u petak samo sto cu zadnju tabletu propustit i pauza mi nece bit 7, nego 8 dana..
|