Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.10.2013. 22:55

Tako je.

mimika992

07.10.2013. 09:40

Hvala na odgovoru. A koji bi mogao biti uzrok tom takvom sekretu? Danas je on presao u normalnu menstruaciju (dan ranije nego kad inace dobijam).

katica30987

07.10.2013. 14:05

Dobar dan,

imam 20 godina i trenutno sam na sredini treceg blistera lindinete tableta. Pojavilo mi se krvarenje, jucer poput smedjeg iscjedka u manjoj kolicini, samo ujutro. A danas je iscjedak postao crveniji, poput menstruacije, popracen sa slabijim bolovima u trbuhu. Tablete sam uvijek redovno pila sa 7 dnevnom pauzom, bez problema. Prosli tjedan sam dobila antibiotike samo 3 tablete, zaboravila sam im ime, ali dobila sam ih zbog bolova u grlu. Pri pregledu kod doktorice sam spomenula da pijem kontracepcijske tablete, ali ona mi je svejedno propisala antibitike. Mozete li mi reci zbog cega je doslo do uranjenjog krvarenja i da li mogu iskljuciti trudnocu?
Hvala unaprijed

dora_s

07.10.2013. 22:20

Dobar dan! Pijem pilule lindynette 20 i u petak 4.10 sam zaboravila popiti pilulu ( a to bi mi bila 12-a pilula u blisteru, i proslo je onih dozvoljenih 12 sati kašnjena ) i popila sam ju u subotu navecer zajedno sa pilulom za subotu i normalno nastavila sa pilulom u nedjelju...
Mene sad zanima da li sam i dalje zaštićena i da li bi trebala u sljedecem odnosu koristiti zaštitu?
Pila sam i prije nekoliko dana antibiotik Nolicin ,ali sam pročitala baš na ovoj stranici da on ne umanjuje valjanost kontracepcijskih pilula..
Hvala vam !!

07.10.2013. 22:25

Mimima pad razine progesterona.

07.10.2013. 22:25

Radi se o probojnom krvarenju. Nema veze s uzimanjem antibiotika.

dora_s

07.10.2013. 22:40

Dobar dan ! pijem lindynette 20 i u petak 4.10 sam zaboravila 12tu pilulu iz blistera i proslo je vise od 12 sati i popila sam je sa pilulom za subotu i normalno nastavila dalje u nedjelju, sad me zanima da li moram koristiti zaštitu ubuduće ?
Također sam pila i antibiotik Nolicin prije par dana, ali sam pročitala baš na ovoj stranici da ne umanjuje djelovanje kontracepcijskih pilula..pa me zanima jeli to stvarno tako?
Hvala unaprijed

08.10.2013. 11:55

Koristite dodatnu zaštitu do kraja ovog blistera.

zita1116

25.10.2013. 13:05

Poštovani,
mogu li tablete za imunitet Immunilflor (echinacea, uncaria, zinco i vitamin C) umanjiti djelovanje pilula?
Lijep podrav!

25.10.2013. 17:45

Ne umanjuju učinak pilula.

Mišica88

27.10.2013. 10:55

Postovani
Pila sam yazz tablete za kontracepciju 3 meseca. Trenutno zivim u Grckoj gde nemam tih tableta za kupiti, nego su mi preporucili yasminelle. Pozvala sam bolnicu i trazila misljenje ginekologice za te tablete i pitala da li moram napraviti pauzu da bih uzimala te nove tablete ili mogu da nastavim odmah sa yasminnellama. Odgovorila je posto se radi o istim sastavima tablete da mogu odmah i da nece biti nikakvih problema. Medjutim malo me panika hvata oko toga, jer su mi grudi bas narasle i bolne su na dodir, danas bih trebala dobiti menstruaciju po mom nekom racunanju ali nje nema. Verujem da su hormoni malo "poludeli" ali bi mi puno znacilo vase strucno misljenje. Da li sam pogresila sto sam odmah pocela piti druge pilule ili je ipak trebala pauza?! Hvala!

27.10.2013. 12:15

Dobro ste postupili. Ne treba pauza. Nastavite dalje s uzimanjem novih generički istih pilula.

bambi21

27.10.2013. 20:15

Poštovani,
pijem lindynette 20 već 6 mjeseci i trenutačno sam u sedmodnevnoj pauzi. Menstruacija mi inače stiže 2. ili 3. dan pauze i traje 3-4dana. Međutim, u ovoj pauzi mi menstruacija još nije stigla. imam samo jako jako slabi iscjedak za koji je dovoljan dnevni uložak. iscjedak se pojavio na dan kad je trebala doć menstruacija. imam sve simptome kao i kad imam normalnu menstruaciju - blagu bol u donjem dijelu trbuhu i prvi dan glavobolju. Ovo mi je 4. dan pauze.
Spolne odnose od početka korištenja pilula imam bez kondoma i dečko svršava u mene. Zadnji tjedan pred ovu pauzu sam bila na godišnjem gdje smo imali spolne odnose od 2-3 puta dnevno. Pred putovanje i tijekom putovanja sam i bila pod stresom, promijenio mi se dnevni ritam i prehrana.
Pilule od početka uzimam redovito, bez preskakanja ili zaboravljanja.
Zanima me da li postoji mogućnost trudnoće?
unaprijed hvala

27.10.2013. 23:25

Ne postoji šansa za trudnoćom. Ne brinite. Nastavite dalje s uzimanjem prema propisanoj shemi.

anamarija345

28.10.2013. 09:35

Poštovani,
kako da nastavim piti tablete s obzirom na pomak vremena? U uobicajeno vrijeme ili sat vremena ranije?
Dva dana već pijem u uobicajeno vrijeme,smanjuje li to zaštitu?

28.10.2013. 10:10

Naravno da ne smanjuje. Ne morate biti zabrinuti.

bambi21

28.10.2013. 13:00

Poštovani doktore,
hvala na odgovoru. puno ste mi pomogli.

ucilica

28.10.2013. 13:00

Poštovani,

Imam 21 godinu i odlucila sam se za kontracepcijeske pilule.
Bila sam na pregledu kod ginekologa i bilo je sve u najboljem redu i on mi je napisao Lindynette 20.
Proucila sam sve u vezi njih i kao i u uputstvima kod svakih piše da je potrebno prije izvaditi krvne nalaze.
Moj ginekolog mi ih je prepisao bez njih i zbog toga sam zabrinuta za njihovo djelovanje.
Je li dovoljno to što je i nalaz papa testa i ultrazvuka u redu dovoljan za prepisivanje tih kontracepcijskih pilula.
I koja je razlika između njih i Lindynetta 30, znam da druge sadržavaju više hormona,
ali kako on može znati koja je količina meni potrebna bez ikakvih nalaza krvi?

zahvaljujem na odgovoru

pozdrav

28.10.2013. 15:55

Osobno radim laboratorijsku obradu, razgovor s pacijenticom, ispitam obiteljsku anamnezu, dobru osobnu anamnezu zbog apsolutnih kontaindikacija, mjerim TT, RR, itd.
To što vam je napisao lindinete 20je u redu jer se ide na čim blaže a da se postigne učinak.

ivana2802

29.10.2013. 13:15

Poštovani,

do sad nikad nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule i nisam mislila da ću to uskoro trebati. Međutim, budući da imam problema s policističnim jajnicima i iz tog razloga mi je poremećen ciklus, te mi je doktorica propisala da pijem lindynette 20 dok ne izvadim sve hormone i dok ne dobijem odgovarajuću terapiju. Zanima me da li je u mom slučaju također potrebno početi ih uzimati prvi dan menstruacije ili ih mogu početi piti u bilo koje vrijeme? Također, zanima me kolika je mogućnost debljanja u tih mjesec dana zbog tih tableta i da li se to debljanje može nekako regulirati?

Unaprijed hvala

Nazad
1 ... 32 33 34 35 36 37 ... 77
Naprijed