Autor
|
Poruka
|
ucilica
|
09.11.2013. 01:30
Poštovani, pijem lindynete 20 i imam jos 4 u blisteru. Pijem ih redovito.
4 dana za redom pila sam neofen forte protiv glavobolje, može li on umanjiti djelovanje pilula, s obzirom na to sam ga pila 4 dana?
U tih nekoliko dana imala sam i odnose i dečko je ejakulirao u mene.
Nova sam u tome sa kontracepcijskim pa zato me i strah za njihovo sigurno djelovanje.
I može li brufen 600 u prašku također umanjiti djelovanje?
zahvaljujem na odgovoru
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.11.2013. 11:40
Ne može.
|
anamarija345
|
09.11.2013. 11:40
Hvala vam na odgovoru,no opet trebam vas savjet. Sad moram poceti piti klavocin 7 dana,a u pon pocinjem s novom kutijom Logesta. Znam da mi zastita moze biti umanjena i da trebam koristiti
Dodatnu zastitu,no muci me sto sam u tjednu pauze imala dva spolna odnosao sa prekinutim snosajem,ali ipak su se dogodila pa se bojim trudnoce. Molim vas da mi kazete sto da ucinim.
|
|
09.11.2013. 12:45
Nećete ostati trudna u pauzi uzimanja pilula. Ne brinite. Počnite s novim blisterom kao i inače.
|
anamarija345
|
09.11.2013. 14:20
Hvala Vam! Samo jos jedno pitanje. Trebam li koristiti dodatnu zastitu zbog Klavocina,tj. hoce li ucinak pilula biti smanjen?
|
|
09.11.2013. 18:25
Ne trebate. Pročitajte na forumu prva strana kontracepcije općenito o kontracepcije od dr. Dmitrović.
|
lanamali
|
13.11.2013. 00:40
Poštovani,
imam jedno pitanje, imam 22 godine i upravo sam završila sa prvom kutijom Lindynetta 20.
U zadnje vrijeme glavobolje su mi postale sve cesce, bol me zna probuditi i po noci, a boli me samo jedna sljepoočnica i iznad oka.
i prije me znala glava boljeti na taj način, ali sada je postalo vrlo često, zadnjih tjedan i pol boljela me oko 6-7 puta na takav način.
Nakon što popijem tabletu za bolove moram odspavati kako bi se ta bol smirila i tableta pocela djelovati, nakon sat i pol to se smiti.
postoji li mogućnost da je to nuspojava od tableta?
hvala na odgovoru
|
|
13.11.2013. 16:45
Glavobolja je potencirana pilulama. Savjetujte svoju liječnicu da li da uzimate ili da vam promjeni pilule.
|
giova
|
16.11.2013. 22:55
Lijep pozdrav. Ovako, koliko je štetno popiti 2 tablete u istom danu? Pod velikim sam stresom i ne sjećam se jesam li zabunom jutros umjesto tablete za alergiju popila kontracepciju. Tek sam sada shvatila da mi nedostaje "subota" u blisteru... ne znam i ne mogu se nikako sjetit jesam li krivo popila ili mi je slučajno jučer ispala negdje u gradu dok sam pila tabletu "petak" ... da sutra nastavim normalno sutra piti ili da popijem večeras jednu unaprijed :/
|
|
16.11.2013. 23:15
Ako niste sigurna popijte još jednu. Sutra dalje po starom.
|
jay
|
20.11.2013. 10:45
Poštovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 6.10.2013., 24.10. nastupilo je lagano krvarenje koje je trajalo 3 tjedna. 18.11. posjetila sam ginekologinju koja je ultrazvukom utvrdila da je sve u redu, odnosno da se vjerojatno radi o hormonalnom disbalansu. Propisala mi je lindynette 20 i rekla da odmah taj dan uzmem jednu prijepodne, a jednu navečer i da bi to trebalo zaustaviti krvarenje, ukoliko ne bude, da isto to ponovim i slijedeći dan te da treći dan nastavim uzimati po jednu pilulu dnevno u isto vrijeme. Kako se krvarenje nije zaustavilo prvog dana uzimanja pilula, ponovila sam duplu dozu drugi dan odnosno jučer. Danas se krvarenje nije pojavilo, a pilulu ću popiti u 22h i tako nastaviti. Zanima me koliko dugo trebam koristiti dodatnu zaštitu?
|
|
20.11.2013. 10:55
Da.najmanje tjedan dana.
|
jay
|
20.11.2013. 12:45
Hvala na tako brzom odgovoru.
Zanima me još trebam li praviti sedmodnevnu pauzu kad završim s prvom kutijicom budući da sam ju počela piti u tako neodređeno vrijeme i s ovim duplim dozama?
|
|
20.11.2013. 21:15
Napravite pauzu.
|
zabrinuta0101
|
25.11.2013. 00:05
Poštovani,
Počela sam uzimati lindynette 20, mjesečnicu sam dobila u subotu ujutro,a tabletu sam popila u pola 10 navecer,medjutim danas sam zaboravila popiti u to vrijeme,pa sam ju popila u pola 12 navecer, ako sutra nastavim piti po vremenu kada sam popila prvu tabletu,hoce li biti nekih promjena?
|
Koko92
|
25.11.2013. 11:45
Poštovanje,
Ovako, ginekolog mi je propisao lindynette 20 (pijem ih prvi put) i rekao da počnem pit prvi dan mestruacije, prekjučer sam imala nekakav crveno smeđi iscjedak i mislila da sam dobila menstruaciju pa sam popila prvu tabletu iz prve kutije, jučer drugu, danas više nema ništa, a nije ni jučer bilo.. Sad sam zbunjena jer nisam sigurna jel to uopće bila menstruacija,i kako dalje? Da nastavim piti tablete do kraja? I od kada sam onda zaštićena? Unaprijed hvala na odgovoru!
|
zabrinuta0101
|
25.11.2013. 12:50
takodjer sam počela piti antibiotik radi gnojne angine,da li smijem nastaviti piti kontracepcijske pilule ili ne?
|
|
25.11.2013. 17:55
Zabrinuta, manje oscilacije u uzimanju su dozvoljene. Nastavite dalje u pola 10.
|
|
Koko ne znam dali ste počeli uzimati u pravo vrijeme.
Otiđite sutra na uzv da se vidi dal se radilo o menstruaciji.
|
|
Zabrinuta smijete nastaviti antibiotik.
|