Autor
|
Poruka
|
Matkica
|
26.11.2013. 18:35
Moj ginekolog mi je prepisao Lindynette 20,do sada nikada nisam koristila kontracepciju. Pocela sam ih piti prvog dana menstrualnog ciklusa i zavrsila sam sa kutijom 24.11. te sam sada na pauzi od 7 dana. Dok sam ih pila svaki dan bi imala spotting krvarenje s neugodnim mirisom, ali sada na pauzi mi se pojavljuje zuti iscjedak takoder neugodnog mirisa i boli me lijevi jajnik ( na drugom danu pauze sam i jos nisam dobila M) . Moje pitanje je da li je to normalno da me boli lijevi jajnik dok mi se organizam ne privikne na njih? i Koji dan bi trebala dobiti M? Hvala lijepa.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.11.2013. 23:25
Drugi treći dan od kraja blistera nastupi krvarenje.
Iscjedak je odraz upale u ginekološkom sustavu. Javite se ginekologu za terapiju.
|
zabrinuta0101
|
26.11.2013. 23:25
Poštovani,
imam problem, ja na tim tabletama nisam pazila koja tableta je za koji dan,nego sam ja to krenula bilo kako, potpuno sam zaboravila, i sad sam tek shvatila da je krivo, popila sam 4 tablete vec, ne znam sta da sad radim,nastavim normalno i jel igra to veliku ulogu?
|
|
27.11.2013. 12:35
Ne igra nsatavite dalje svaki dan u isto vrijeme.
|
Tarantula
|
27.11.2013. 17:40
Postovani,zadnja menstruacija mi je bila 1.11. do 6.11.(inace mi je ciklus 32dana) i imala sam u nedjelju u jutro odnose sa deckom bez zastite,ali iako nije mogao nikako svrsiti,bojim se dali svejedno postoji ikakva sansa za zacecem?Unaprijed hvala.
|
|
27.11.2013. 18:10
Ne. Neplodni su dani.
|
anja9899
|
28.11.2013. 10:55
Dobar dan ! Uzimam Lindynette 20 već nekih 9 mj ,,,i sad mi je u zadnja tri ciklusa mjesečnica uranila ,prvi put 2 tablete prije kraja,,drugi put kad sam zadnju tabletu popila dobila sam taj isti dan,,i sad treći put tri tablete prije kraja,,do sada mi ništa nije škodilo nisam imala nikakvih nuspojava, a u zadnje vrijeme imam jake glavobolje ,samo me strah da nisam trudna, naručila sam se kod ginekologa , al rekla mi je jedna prijateljica da je i njoj tako bilo i da su joj promjenili tablete jer joj te više nisu odg ovarale ,,jel mguće da sa trudna ?
|
|
28.11.2013. 11:30
Niste trudna. Ne osvrčute se na to. Uzimajte dalje prema propisanoj shemi.
|
Tarantula
|
28.11.2013. 13:50
Znaci,nema nikakve sanse iako je partner bio gotovo pred ejakulaciju?
|
Tarantula
|
28.11.2013. 13:50
Zaboravila sam napomenuti da imam policisticne jajnike i miom na maternici.
|
|
28.11.2013. 17:25
Ne brinite. Neplodni su dani.
|
Tarantula
|
29.11.2013. 15:15
Hvala na odgovoru.
|
|
29.11.2013. 21:00
Molim.
|
larisa123
|
poštovani danas sam popila pilulu 3 sata kasnije nego inače, jesam li i dalje zaštićena? koliki smije biti razmak uzimanja pilula? hvala
|
itanata123
|
Postovani, ginekologinja mi je prepisala Lindyette 20 i sada cekam iducu menstruaciju kako bih pocela sa uzimanjem prve tablete.Lindynette mi je prepisala zbog nerazvijenosti grudi, koje jos nisu pocele sa rastom( imam 18 godina).Nikada nisam koristila slicne tablete pa nemam prijasnjeg iskustva sa slicnima.U naputku koji sam dobila uz tablete stoje brojne nuspojave koje su me blago prestrasile.Zanima me postoji li mogucnost navedenih nuspojava kao sto su neuobicajena dlakavost, nagli dobitak na tezini... takoder bih vas molila da mi odgovorite koliki i kakav ucinak bi trebale uciniti tablete povodom rasta grudi s obzirom da sam vrlo skepticna oko djelovanja, jer mi grudi dosad jos nisu pocele sa rastom.Molila bih vas za odgovor jer bi mi jako puno pomoglo i znacilo. Unaprijed hvala!
|
|
30.11.2013. 10:55
Larisa, jeste. Čim manji.
|
|
Itanata pročitajte na našim stranicama dio o oralnoj kontracepciji od dr. Dmitrović.
Da li će vam narasti grudi, vjerovatno neće. Pilule nisu lijek za rast grudi.
|
Black08
|
Postovani, nedavno sam presla s yasmina na lindynette 20. Zadnju tabletu yasmina popila sam u petak, prije tjedan dana te mi je ginekolog rekao da lindynette pocnem piti na prvi dan mjesecnice. tako sam i napravila te sam prvu tabletu popila u utorak. Međutim, menstruacija mi je bila mnogo oskudnija i trajala jedva 2 dana pa me zanima je li to zbog promjene tableta i toga sto nije bilo pauze od 8 dana ili je u necemu drugome stvar?
|
|
30.11.2013. 13:20
To je zbog promjena pilula. Ne brinite.
|
Koko92
|
30.11.2013. 13:20
Bila sam na ultrazvuku, odmah sutra dan, na kraju se ispostavilo da nije bila mensturacija, već samo iscjedak. Ginekolog mi je rekao da sad nastavim pit iako ih pijem bez učinka, kad popijem blister da odmah nastavim s drugim bez pauze. Sad mene zanima otkad sam onda zaštićena i kada bi trebala dobiti menstruaciju pošto sam ih počela piti ranije? Unaprijed hvala na odgovoru
|