Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.11.2013. 16:40
Od idućeg blistera.
|
Ninamafin
|
30.11.2013. 22:10
Pijem Lindynette 20 već 2 i pol godine. Na posljednjem pregledu mi je ginekolog preporučio da ih zamijenim Logest pilulama iz nekog razloga, kao da imaju isti sastav, samo je drugi proizvođač, nešto hzzo. radi se o tome da sam ja sa Lindynettama zadovoljna i ne bih mijenjala tablete i ne vidim razloga da ih mijenjam ako im je sastav isti ( na posljednjem pregledu su mi utvrđeni policistični jajnici, akne i pojačana dlakavost - i ako promjena pilula nema veze s time ja bih ostala na svojima). Zanima me Vaše stručno mišljenje prije nego se javim svojem ginekologu i tražim da ipak ostanem na Lindynettama.
|
|
01.12.2013. 11:10
Svejedno vam je. Radi se o istom preparatu. Dogovorite se s njim.
|
Matkica
|
01.12.2013. 16:05
Dakle, pijem Lindynette prvi put vec mjesec dana i sada sam u pauzi, danas mi je zadnji dan pauze i ja sam zabunom uzela danas pilulu, znaci dan prije nego sto sam trebala. Moje pitanje je da li sam zasticena ovom kutijom sto sam pocela piti? Hvala
|
|
01.12.2013. 19:45
Zaštićena ste svakako. Nastavite dalje s uzimanjem.
|
lančika
|
09.12.2013. 22:20
Poštovani,molim Vas za pomoć,savjet....Naime,situacija je ovakva:pijem lindynete 20 kojih 6-7 mj.Do sada je bilo sve super,bez ikakvih nuspojava...ma,kao da ih nisam ni pila da bi se jučer,na 15.oj tableti ujutro pojavio tamnosmeđi iscjedak koji je preko dana prešao u kombinaciju iscjetka i krvi.Ne mogu to nazvati menstruacijom.Danas sam zvala svog ginekologa,rekao mi je da je to sve normalno,neka popijem tablete do kraja,napravim pauzu kako moram i da bi u pauzi menstruacija vjerojatno bila još oskudnija nego što inače jest,nakon toga nastavim sa istim tabletama pa ako se i slijedeći mjesec to pojavi,javim se k njemu i da promjenimo tablete.I sad navečer otišla sam u apoteku da podignem novu kutiju kad me tamo na recept čekaju logest tablete! Bila sam šokirana i nisam htjela uzeti tablete,kupila sam kutiju Lindyneta. Strašno sam razočarana i na neki način mišljenja da imam neodgovornog ginekologa jer ako se dogovorimo jedno zašto me čeka drugi recept? Sutra ga imam namjeru nazad nazvati,obavezno,ali prije toga htjela bih čuti vaše mišljenje-Da li je to"međukrvarenje" stvarno razlog da se odmah mjenjaju tablete? Bojim ih se mjenjati pošto mi ove savršeno odgovaraju i makar sam čitala da su po sastavu lindynette i logest identični,da li postoji mogućnost da sa logestom prolazim kroz sve moguće nuspojave koje sa ovim tabletama nisam? Stvarno Vas molim za savjet,trenutno sam toliko razočarana da je i ovaj moj post sigurno zbrčkani od glave do pete I još nešto...u petak pijem zadnju tabletu ali nju zadnjih par mjeseci uzimam iz novog blistera jer sam jednu izgubila .Ako prijeđem na logest,kako onda napraviti? Zadnju lindy popiti u četvrtak,normalno napraviti pauzu i početi sa logestom ili? Puno,puno Vam hvala unaprijed i molim Vas,pomozite mi! Pozz!
|
|
10.12.2013. 10:40
Mišljenja sam identičnog kao vaš ginekolog. Logest je identičan s Lindinetama tako da ne vidim problem u tome. Hzzo određuje da se pripisuje najjeftiniji lijek tako da vaš ginekolog nema ništa s time. Popijte lindinete do kraja sedam dana pauze a osmi dan krenite s novim blisterom tj logestom.
|
sannya
|
14.12.2013. 13:50
poštovani,
pijem Lindynette 20 već 1 i pol god...do sad sam pila redovno no sinoć sam zaboravila i popila 6 sati kasnije....početak nove kutije je....dal sad trebam koristiti dodatnu zaštitu ili sam ipak zaštičena???
|
|
14.12.2013. 20:05
Zaštićena ste , nije prošlo više od 12 sati .
|
zabrinuta0101
|
15.12.2013. 17:40
Poštovani
završila sam s prvim blisterom,trebam poceti novi za 7 dana,medjutim u prvom blisteru sam bila zaboravila popiti jednu tabletu, ali popila sam je sutradan kad sam pila sljedecu u isto vrijeme,spolni odnos sam imala par dana nakon tog bez zaštite, ostale tablete sam pila svaki dan, nekad sam mozda zaboravila popiti u tocno vrijeme,ali popijem odmah nakon sat vremena, ne znam jesam li trebala koristiti dodatnu zaštitu ili sam bila zaštićena?
|
|
15.12.2013. 18:00
Trebali ste popiti dodatnu ali sad nema veze. Pauza sedam dana i osmi dan novi blister.
|
coco8
|
18.12.2013. 11:40
Pozdrav, molim Vas pomoć
Počela sam koristiti Lindinete pilule, međutim nisam ih popila prvi dan menstruacije nego cim sam ih uzela to mi je prva greska.. Druga, nakon što sam popila cijeli blister, nisam napravila pauzu nego sam nastavila dalje piti tablete iz sljedeceg blistera (popila sam ih 5), menstruaciju nisam imala ni kroz uzimanje prvog blistera, ni sada..
Nekoliko puta sam imala odnos s dečkom i ejakulirao je u mene..
Kolike su šanse da ostanem trudna?
Unaprijed hvala
|
|
18.12.2013. 22:00
Mala ako ste ih redovito uzimala. Nastavite do kraja blistera i onda pauza 7 dana.
|
anjaaaa
|
19.12.2013. 14:10
Poštovani,
Zanima me da li je uz sumamed i lindynette potrebno koristit dodatnu zaštitu?
Hvala
|
|
19.12.2013. 16:10
Treba tijekom uzimanja.
|
Matkica
|
21.12.2013. 23:10
Prvi put sam na kontracepciji i kada sam prvi put bila na pauzi, dobila sam M treci dan, a zabunom sam pocela s drugom kutijom sesti dan pauze. Moje pitanje je da li ce mi sljedeca M doc isto treci dan ili dan ranije? Hvala.
|
minicamini
|
22.12.2013. 14:55
Postovani, pijem trecu kutiju lindynette 20 i zanima me da li mogu da propustim 21. tabletu, da bi skratila ciklus za dan( da bi mi se menstruacija zavrsila pre doceka nove godine)? Ako smem, da li je zastita smanjena i kada zapocinjem novu kutiju, 8 dan od 20.tablete ili 8.dan od propustene? Samo da napomenem da ni jednu pilulu iz ovog blistera nisam ropustia. Hvala
|
|
22.12.2013. 17:15
Matkica doći će u sedmodnevnoj pauzi. Ne brinite.
|
|
22.12.2013. 17:20
Minicamini možete. Osmi dan počnete od zadnje popijene dakle dan prije neg uobičajno.
|
minicamini
|
22.12.2013. 18:50
A zastita? Da li je smanjena?
|