Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.02.2009. 14:35

To naravno, to je jedna od prednosti kontracepcije, smanjenje menstrualnog krvarenja.

Crnka0710

05.02.2009. 15:35

Hvala na odgovorima, smirili ste me, a i isto tako mislim da tjelu treba bar malo da se navikne na hormonalnu terapuju.

marija12

05.02.2009. 16:10

Mene zanima sljedeće.

Što se mora desiti kako bi cura zatrudnila ukoliko na vrijeme i po svim pravilima uzima Logest te ima jednom tjedno nezaštićeni odnos?

Koliko su šanse tj. što treba ići po zlu?

(samo želim provjeriti jesam li u potpunosti sigurna)

05.02.2009. 16:35

Šansa za trudnoću ukoliko se pilule uzimaju idealno je 0,1%, ili 1 u tisuću žena će zatrudniti.
http://www.youngwomenshealth.org/summarychart.html - ovaj je link malo pojednostavljen ali je dobar radi orijentacije o raznim metodama.

marija12

05.02.2009. 23:05

Hm.... u redu .

Ali što se onda desi da do toga dođe?

05.02.2009. 23:35

Svi mehanizmi kojima pilule štite od trudnoće odjednom neobjašnjivo otkažu, očito happy. Ne zna se razlog.

Crnka0710

06.02.2009. 14:40

Poštovana,

Ovako, pročitala sam da žgaravica može biti izvazvana utjecajem hormona, pa sada mene stvarno zanima dali može biti od tableta, odnosno u ovom slučaju Logesta?

06.02.2009. 16:35

Svaka tableta može izazvati nuspojave. Da li je vaša žgaravica od Logesta ili bi ju imali i bez Logesta ja ne mogu znati.

iva ivic

06.02.2009. 16:35

Pozdrav,
po prvi puta pijem Logest tablete.Nakon sto sam popila prvu tabletu,menstruacija je postala slaba,tj.tu i tamo neka kap.Je li to normalno?
Hvala

06.02.2009. 16:50

Da.

ella_18

12.02.2009. 15:25

doktorice, isla sam kod ginekologa i on mi je dao logest da pijem.Prvi put mi je da uzimam kontracepcijke pilule i zanima me kako Logest djeluje, da li je sto posto siguran sto se tice trudnoce i kakve nus pojave se desavaju i da li moze doci zbog njih kasnije kad se prestanu piti do poteskoca da se zatrudni i jos me zanima posto mi je receno da uzmem prvi dan menstruacije da li one odmah dijeluju ili treba da prodje neko vrijeme hvalaaaa

12.02.2009. 17:10

Pa bar da ste jedno pitanje postavili na koje nije 100 puta odgovoreno happy. Evo, kao znak dobre volje, djeluju od prvog dana. A sad na čitanje.

lana-mm

23.02.2009. 19:25

Poštovana doktorice!
Počela sam piti Logest zbog endometrioze. Tijekom prve kutije uzimanja užasno mi se povećao apetit (inače jedem jako malo i rijetko sam gladna) i pojavili su mi se prištevi na licu (prešla sam 30-tu pa mi prištevi nisu baš uobičajeni). Postoji li šansa da se to sve dovede u normalu, jer tijelu treba vremena da se navikne ili će navedene nuspojave i dalje ostati? Da li mi je zbog navedenih nuspojava bolje zamijeniti navedene tablete drugima ili da im dam šansu još neko vrijeme?

23.02.2009. 20:50

Ne vjerujem da će se ovo popraviti dovoljno brzo da se jako ne udebljate happy. Imate androgene nuspojave, tako da bi na vas vjerojatno bolje djelovao anti-androgeni kontraceptiv tipa Yasmina ili Diane 35. A efekt na endometriozu će biti jednako dobar.

woman12

26.02.2009. 09:55

Poštovana,

počinjem prvi puta piti Logest. Prekjučer navečer počela sam lagano krvariti, jučer je cijeli dan bilo dosta oskudno, a danas je već prava menstruacija. Smijem li danas popiti prvi tabletu i da li će to imati kakav utjecaj na učinkovitost pilula ili na nešto drugo? Zahvaljujem na odgovoru.

26.02.2009. 17:15

Neće imati utj, alobodnopopijte danas i računajte da ste zaštićeni.

tonka.aj

27.02.2009. 11:20

Poštovani,
mene zanima sama učinkovitost logesta na ciste. Već godinu dana konstantno svaki drugi mjesec dobivam na desnom jajniku cistu koja je jako bolna. Uvijek mi taj mjesec kasni menga otprilike 7 dana. Pitala sam svog ginekologa koji je uzrok stalnog pojavljivanja ciste na samo jednom jajniku. NJegov odgovor je bio da zato što ne koristim pilule. Kako je on privatnik i vjerojatno ima ugovor s određenim proizvođačima, bez vađenja krvi i pregleda hormona mi je prepisao logest. Moja pitanja jesu: dali je stvarni uzrok pojavljivanja cisti ne uzimanje pilula i dali pilule, pogotovo logest može osigurati ne pojavljivanje cisti???

molim Vas što prije odgovor...

Hvala Vam!!
Antonija

27.02.2009. 19:00

A odakle vam ideja za ugovor sa proizvođačima? Ljudi stvarno svašta zamisle happy.
Vaš doktor je u pravu, kontraceptivi stvarno smanjuju pojavnost cisti jajnika, tako da bi vama trebali pomoći. Ali da vam se ciste javljaju jer ne uzimate kontraceptive je glupost. Javljaju vam se jer ste taj tip osobe.

baby09

28.02.2009. 14:25

Poštovana,
Logest ću po prvi puta početi koristiti, zanima me nakon kolko dana uzimanja Logesta mogu imati seksualni odnos bez kondoma?
i još jedno pitanje... ginekologica mi je rekla da mogu imati u prvih par mjeseci krvarenja unutar ciklusa... to će biti obilna krvarenja kao menstruacije ili?
hvala vam unaprijed...

28.02.2009. 18:55

Baby, vi trebate malo čitati ovaj forum. Ali kao znak dobre volje, odgovor na prvo pitanje je odmah.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 53
Naprijed