Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.03.2009. 23:25

A zašto dodatna zaštita? Ne treba vam, Logest je dovoljan.

woman1

17.03.2009. 22:05

pijem logest po prvi put. kad sam uh počela uzimati imala sam par dana nakon menstruacije lagani smečkasti iscjedak i onda se povukao. oko 17., 18. tablete počela sam lagano krvariti i boli me trbuh onako kao pred menstruaciju. sada sam na 21. tableti i još uvijek je tako.mislite li da je sve u redu?

18.03.2009. 09:45

Da, mislim. To se zove spotting i proći će nakon 2-3 mjeseca korištenja. Zaštita je održana.

woman1

18.03.2009. 11:50

hvala najljepša. samo se nadam da ću znati razlokovati spotting od menstruacije koja bi trebala sada nastupiti (??)

18.03.2009. 13:15

Znat ćete - spotting je ono što se dešava dok uzimate pilule, u pauzi je pravo krvarenje, bez obzira što će isto biti oskudno.

woman1

18.03.2009. 14:10

Hvala na odgovoru. danas sam popila zadnju tabletu. Prvu iduću pijem ponovno u idući četvrtak, jel tako? bez obzira da li mi je prestalo menstrualno krvarenje?

18.03.2009. 15:45

Da

18.03.2009. 15:45

Po forumima krivo piše, uzima se osmi dan.

crv55

19.03.2009. 15:45

Postovana doktorice,

Zanima me da li sam zasticena od trudnoce i u ovih 7 dana kada je pauza od uzimanja kontracepcijskih pilula?Redovno sam uzimala tablete u ovih 21 dan,ali sam 22.dana kada je nastupila pauza imala odnos,ima li razloga za brigu?
unaprijed hvala!

19.03.2009. 20:55

Pročitajte temu Obavezno pročitati

ella_18

21.03.2009. 14:05

Da li kad se popije zadnja tableta treba naredni dan doci do menstruacije ili moze kasniti i nikako nisam imala ovaj smedji iscjedak ili neka krvarenja tokom uzimanja tableta nadam se da je to uredu,...

21.03.2009. 15:45

Ne, svejedno je da li krvarenje dođe prvi ili sedmi dan pauze. A spotting je nuspojava, nemaju ga svi, naravno da je u redu ako ga niste imali.

marina984

22.03.2009. 18:20

Poštovana,
čitajući ovaj topic, došla sam do odgovora na neka pitanja koja su me zanimala.
No, ostaje mi jos jedno, koje me zabrinjava. Naime, jučer sam popila zadnju tabletu, imala sam neke nuspojave, poput smećkastog iscjetka, ali mi je i menstruacija trajala dulje nego inače. Smatram da je to posljedica toga sto mi je tijelo naišlo na promjenu, uzrokovanu uzimanjem pilula, po prvi put ikad. S te strane mi je sve jasno.
Ne koristimo nikakvu zaštitu u odnosima, a PROBLEM je taj sto mi je decko dobio nedavno crvenilo i peckanje... razgovarali smo o tome, zabrinuti smo...postoji li mogućnost da je to posljedica sto ja uzimam pilule, konkretno Logest ili je nest drugo posrijedi? Inače, prije dok nisam uzimala pilule ponekad smo imali odnose bez zaštite, nije bilo crvenila ni peckanja...
Inače, obavila sam PAPA test koji je bio uredan, isto tako vadila sam krv i nalazi su svi bili u redu, sve prije nego sam počela uzimati Logest.
Hvala puno
LP

22.03.2009. 19:50

To su vam vjerojatno gljivice, one se jave kao posljedica smanjenog imuniteta. Nisu uzrokovane Logestom, ali kod nekih djevojaka su gljivične infekcije češće na pilulama. On bi trebao kod svog doktora opće prakse da vidi da li je sigurno to i da mu prepiše kremu.

woman1

23.03.2009. 10:30

woman1 18.03. 2009. 11:50

Re: Logest
hvala najljepša. samo se nadam da ću znati razlokovati spotting od menstruacije koja bi trebala sada nastupiti (??)

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med. 18.03. 2009. 13:15

Re: Logest
Znat ćete - spotting je ono što se dešava dok uzimate pilule, u pauzi je pravo krvarenje, bez obzira što će isto biti oskudno.

Poštovana doktorice, kopirala sam svoja prijašnja pitanja. Navela sam Vam da sam imala lagano krvarenje oko 17. 18. pilule te smo zaključili da je to spotting. Međutim, u srijedu sam popila zadnju pilulu i do danas imam samo smeđi iscjedak. Ono što želim reći jest da je taj "spotting" koji je krenuo na 17. dan više ličio na menstruaciju nego ovo što se događa sada. Mislite li da je meni jednostavno menstruacijia uranila i da sam ju dobila dok sam još pila pilule. Ovo mi je prvi ciklus na pilulama. Hvala na odgovoru.

23.03.2009. 11:45

Ne brinite toliko oko krvarenja, potpuno je nebitno kakvo je happy. Stat će kad počnete novu kutiju.

woman1

23.03.2009. 16:10

Ma mene samo brine da li sam dobila menstruaciju ili ne.

23.03.2009. 20:15

Krvarenje iza kontraceptiva ne zove se menstruacija nego prijelomno krvarenje (jer da bi se nešto nazvalo menstruacijom po definiciji mora prethoditi ovulacija, a toga na kontraceptivu nema). To ste dobili.

mila321

24.03.2009. 13:30

Poštovana,
Zanima me ovako ... pijem logest već godinu dana ... jučer u 9 sam zaboravila popiti tabletu, dali mogu danas u 9 popiti dvije odjednom ? Puno hvala *

woman1

24.03.2009. 14:30

Mila popijte tu tabletu što prije! happy

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 53
Naprijed