Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

ella_18

02.03.2009. 10:55

Dobila sam malo krvarenje dok sam spavala i popila sam prvu tabletu kasnije predvece i vec sam drugu popila i krvarenje se jos smanjilo i zanima me jesam trebala cekati da krvarenje postane obilnije pa da popijem ili je uredu sto sam je popila taj dan.Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.03.2009. 18:35

Sve je u redu, normalno nastavite piti tablete. Često se zna desiti da krvarenje postane oskudno nakon prve tablete.

ella_18

03.03.2009. 00:55

Hvala na odgovoru.Prvi put ih pijem pa sam malo nesigurna.

ellena24

03.03.2009. 18:35

Za nekoliko dana pocinjem sa pilulama Logest, pa me zanima da li one odmah dijeluju kao zastita ili je potrebno neko vrijeme koristit kondom isto kao i kad se zaboravi popit tableta na vrijeme??? =)

03.03.2009. 20:25

Odmah djeluju.

woman1

09.03.2009. 15:15

woman12 26.02. 2009. 09:55

Re: Logest
Poštovana,

počinjem prvi puta piti Logest. Prekjučer navečer počela sam lagano krvariti, jučer je cijeli dan bilo dosta oskudno, a danas je već prava menstruacija. Smijem li danas popiti prvi tabletu i da li će to imati kakav utjecaj na učinkovitost pilula ili na nešto drugo? Zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med. 26.02. 2009. 17:15

Re: Logest
Neće imati utj, alobodnopopijte danas i računajte da ste zaštićeni.

Poštovana,

kopirala sam svoje prijašnje pitanje. Danas bi trebala popiti 12. tabletu. Na žalost, do sada sam već jedno 3 ili 4 puta tabletu popila sa 2, čak i 3 sata zakašnjenja. Imala sam nezaštićene odnose pa me zanima trebam li brinuti. Bili su to na dan 9. i 10. pilule. Također, ukoliko je potrebno dodatno se zaštiti da li je to potrebno samo u vrijeme kada bi trebali biti plodni dani? Nastavno na to, bilo bi odlično kada bi mi rekli od koje do koje tablete su "eventualno" "plodni" dani. Ljubazno Vas molim da mi odgovorite. Hvala Vam najljepša.

09.03.2009. 18:40

Ja vas ljubazno molim da malo i čitate, pa ćete saznati da na pilulama ne postoje plodni dani. Do 6 sati zakašnjenja od uobičajenog vremena uzimanja sve je u redu.

Darija555

09.03.2009. 18:40

Poštovana doktorice,

pisala sam Vam prije oko dva mjeseca. Pila sam uz Logest tablete Risset, Starcitin i Lamictal i tijekom spolnog odnosa nisam ništa osjećala. Vi ste mi rekli da ove moje tablete kao nuspojavu mogu imati smanjen libido i da se to igleda kod mene dogodilo. Bila sam na pregledu kod doktorice i prestala sam piti tablete Starcitin i Risset. Moja doktorice kaže da takvo moje stanje u spolnim aktivnostima i nije samo od tableta. Ona tim tabletama nije pridavala veliku važnost. Iako sam prestala piti tablete, još uvijek ništa ne osjećam tijekom spolnog odnosa. Tablete sam pila 5 godina. Koliko je potrebno premena da se tijelo vrati u normalno spolno stanje nakon ovih mojih tableta? Općenito ne znam što da radim jer sam bila i kod ginekologa i nitko mi ništa konkretno ne govori. Molim Vas za Vaše mišljenje.

09.03.2009. 19:15

A Logest i Lamictal niste prestali piti? Jer i one mogu imati utjecaja, pa bih ja i dalje mislila da je to zbog tableta. Ako nije, nitko vam ništa ne govori jer se tim područjem nitko ni ne bavi pa nitko ništa ni ne zna. Dakle, ako smanjen libido nije od tableta, jedini put je psihijatar, jer to vjerojatno više nije fizički problem.

woman1

09.03.2009. 22:05

znam da ukolio se pilule redovito uzimaju nema plodnih dana, no zanimalo me da li su ukoliko se zaboravi pilula, više od 6, 12 ili koliko već sati, da li su onda rizični dani isti oni koji su plodni za vrijeme ciklusa kada se pilule ne piju. pa sam iskoristilapriliku da jednom za svagda pitam kako se računaju plodni dani- koji su to dani ako je prvi dan ciklusa prvi dan menstruacije? a malo sam zabrinuta i zbog razloga što sam prvu pilulu uzela kad sam imala normalno krvarenje, a 2 dana prije sam oskudno krvarila

Darija555

09.03.2009. 22:05

Još uvijek pijem Logest i Lamictal. Idem redovno kod doktorice psihijatrice, ali ona tome ne pridaje veliku važnost i kaže da će spolna aktivnost doći s vremenom. Ništa se novo ne događa, pa sam Vam za to pisala. Valjda će biti bolje. Hvala Vam puno na odgovoru.

09.03.2009. 22:55

woman - sve o ciklusu sam objasnila u topiku Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Ako se ovulacija desi pod pilulama desit će se bilo kad, bez veze sa ciklusom.

ella_18

10.03.2009. 16:00

Samo da pitam da li gripa moze djelovati na logest tab. jer sam bolesna trenutno a imala sam nedavno nezasticen odnos pa me zanima da li se trebam brinuti i da li smijem piti tablete za gripu i kasalj da li ce utjecati na ove tablete hvala

10.03.2009. 16:40

Neće, ne trebate brinuti. Samo se može javiti neuredno krvarenje.

Healy

10.03.2009. 22:10

počela sam piti Logest, a pijem i vitamine za nokte od Natural Weltha. mislim da vitamini ne mogu imati utjecaj na učinkovitost Logesta, zar ne?

10.03.2009. 23:15

Ne mogu.

ella_18

10.03.2009. 23:15

hvala puno jer stvarno me temperatura i kasalj nerviraju a nisam znala smijem li ista piti da ne utice na tablete super onda a do sad nisam imala nikakvih krvarenja ni nista samo bjelo pranje je pojacano malo a pijem ih vec 11 dana kad bi ovako ostalo super bi bilo nema poteskoca a ne moram brinuti da ne zatrudnim,...

maruška

13.03.2009. 15:20

Postovana,
prije 2 godine pila sam yasmin,sve je bilo u redu i odgovarale su mi. vec godinu dana ne pijem nista, no sada sam mislila poceti. obavila sam krvne pretrage i ginekolog mi je rekao da je sve u redu i pitao me zelim li ponovno piti yasmin na sto sam mu odgovorila da radje ne bih jer me strah zbog svega onog sto je bilo s yasminom, pa mi je prepisao Logest. sada me zanima koja je razlika izmedu ta dva kontraceptiva (kod kojeg se javlja dlakavost, povecanje tezine i sl.), i da li bih ipak mogla piti yasmin, posto me od njega djeli samo strah da mi nesto ne bude.

hvala

13.03.2009. 21:35

Naravno da možete piti Yasmin, budući vam je odgovarao. Na Logestu su ove nuspojave koje ste naveli češće jer nema antiandrogenu (protiv muških hormona) komponentu.

Golubica_82

13.03.2009. 22:50

Postovana,
Koristim LOGEST vec dva mjeseca. Prije sedam mjeseci radjena mi je sekcija, pa su me doktori upozorili da ne smijem najmanje dvije godine ponovo ostati u drugom stanju. Zanima me od kada mogu imati odnose bez dodatne zastite, posto bez obzira sto pijem LOGEST, opet koristim dodatnu zastitu. Nadam se da razumijeti pitanje. Unaprijed hvala

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 53
Naprijed