Autor
|
Poruka
|
Tanasy
|
05.11.2011. 13:25
Poštovana doktorice, imam par pitanja vezano za Logest te bih Vam bila jako zahvalna ako biste mi odgovorili.
Naime, pijem Qlairu i ovaj mjesec mi je to zadnje pakiranje te se prebacujem na Logest. Koliko sam shvatila Logest počinjem piti nakon zadnje aktivne tablete Qlaire?Da li to znači da taj mjesec neću ni dobiti menstruaciju?Kako sam izračunala, ako bi sve išlo po pravilu, sljedecu menstruaciju bih onda trebala dobit krajem 12. mjeseca što mi ne odgovara jer idem na putovanje. Da li mogu nakon prvog pakiranja Logesta odmah preci na drugo, bez pauze? I da li je to stetno s obzirom da će mi vec jedna menstruacija prije preskociti što će biti uzrokovano prelaskom s Qlaire na Logest? I da li je zaštita sigurna s obzirom da ne bi radila pauzu?
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.11.2011. 12:15
Dobro ste shavatili , preskočiti će mjesečnica- Možete i nakon toga ponovo preskočiti pauzu. Zaštitia je nepromjenjena i sve je ok.
|
ivee001
|
15.11.2011. 11:50
Poštovani , imam jedno pitanje pila sam yazz pilule ginekolog mi ih je prepisao, bez ikakvih nalazi krvi i toga sve. pila sam ih jedno 6 mj, i poceli su mi se javljati simptomi poput jakih bolova u nogama, bol oko srca tj probadanje i bol u lijevoj ruci i ramenu, prestala sam ih piti s tim da sam pitala ginekologa sta on misli o tim simptomima i rekao je samo pa prekinite piti ako vi tako mislite :/ i sada me zanima jesu li ti simptomi zbog pilula? pocela sam sada nakon pauze od 2 mj piti logest pilule pa me zanima koliko su te pilule "dobre"? hvala vam puno
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.11.2011. 15:25
Dobre su , ali se nadam da ste napravili pretrage i da netko u obitelji nema problema s venama.
|
ivana2006
|
21.11.2011. 18:00
Poštovana,
pijem logest 2 mjeseca. Nemam nikakvih problema ni s iscjedokm ni menstruacijama, osim što sam primjetila da mi u zadnjih 2-3 tjedna stalno izbijaju bubuljice po licu. Ne znam zašto, jer nikad nisam imala posebnih problema s kožom, ne jedem jako masnu hranu, slatko zbilja rijetko..doduše, ne bavim se tjelesnom aktivnošću, ali mislim da to nema veze s tim. Pa me zanima što vi mislite, dali je moguće da je to od pilula i dali bi ih trebala promijeniti. Pila sam ih i prošle godine, 5 mjeseci i bilo mi je sve savršeno-od tena do kose. Zato sam u nedoumici što napraviti. Imam 23 godine.
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.11.2011. 19:20
Probajte još jedan mjesec piti i pratite situaciju, ako bi bilo isto ili se pogoršavalo javite se ginekologu. Možda je to sad još zbog navikavanja.
|
Azra 23
|
25.11.2011. 10:50
Poštovana doktorice!
Pijem Logest već 7 mjeseci. Doktorica mi ih je prepisala zbog preobilnog krvarenja i kontracepcije. Nikakvih velikih nuspojava nije bilo, osim vidljivog smanjenja tjelesne težine i gubitnka apetita. U posljednja 2 mjeseca javilo mi se krvarenje tokom uzimanja pilula, spotting, no ono traje tjekom čitavog ciklusa, prestaje s posljednjom pilulom i započinje s uzimanjem novog pakiranja (mjesečnicu uvijek dobijem 2 dana nakon posljednje tablete u pakiranju).Pošto smatram da se tijelo trebalo već naviknuti na Logest, možete li mi reći što bi moglo biti uzrok tome i trebam li razmišljati o promjeni pilula. Unaprijed hvala na odgovoru!
Lp
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.11.2011. 14:40
Gubitak težine je mogao utjecati na cikluse tako da pokušajte odtržati težinu i pijte još Logest pa ako bi i onda bilo krvarenja javite se ginekologici i mjenjajte tbl.
|
miha22
|
31.12.2011. 12:55
Poštovana doktorice,
pročitala sam jučer hrpu stranica Vaših odgovora, te pročitala recept mojih tableta, no, i dalje Vas moram pitati radi svog mira.
Pijem Logest tablete malo više od 2 godine, i jučer kada sam je krenula popiti (petak) sam primjetila da je dan prije (cetvrtak) nisam popila.
Tableta je propuštena u 2. tjednu i od početka mjeseca ih pijem normalno. Jučer kada sam primjetila da sam dan preskočila sam popila 2, znači propuštenu sam popila tek nakon 24 sata. Brinem se jer sam u srijedu imala odnos bez neke druge zastite,a dan poslije je bila propustena tableta.
Postoji li mogucnost trudnoce? Ja bih po Vasim odgovorima koje sam citala zakljucila da ne.
Oprostite sto gnjavim s milijun puta postavljenim pitanjem, procitala sam na receptu da 2. tjedan ne postoji opasnost, no, ipak radi mira Vas moram pitati.
Takodjer me zanima treba li iduca 2 tjedna koristiti dodatnu zastitu?
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.01.2012. 23:20
Mirno spavajte u Novoj, sve je ok.
|
miha22
|
02.01.2012. 12:45
Hvala Vam na brzom odgovoru i smirenju.
|
ivana988zg
|
02.01.2012. 21:45
Postovana, na 3.kutiji logesta sam (danas sam popila 2.tabletu). savjerovala sam se s lječnikom, napravila krvne pretrage (sve u redu je bilo),normalne sam građe 173cm i 57kg, ne pušim, a pijem ih zbog bolnih i dugotrajnih menstruacija, slabokrvnosti te zaštite.
Prvu kutiju sam dobro podnjela, tijekom druge sam imala blage nuspojave; nabrekle dojke i razdražljivot (ali i inače sam dosta živčana i emotivna). U pauzi od sedam dana nakon druge kutije sam imala nagli napadaj glavobolje, ali je prošla za 10-15min nakon što sam popila ketonal.
Sada, tj. danas sam primjetila neki čudan osjećaj u lijevoj nozi, ko da me nešto bode, tj. ko da mi se žile stežu. J
ako sam uplašena i ne znam što da radim? Da li je riječ o trombozi? Mlim vas za savjet, da prestanem piti tablete ili da nastavim i pratim stanje? više ne znam da li usmišljam zbog prestrašenosti ili je uistinu to opasno?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.01.2012. 10:45
Pratite stanje pa ako se pogoršava prekinite piti i javite se ginekologu.
|
Hugo Boss
|
04.01.2012. 15:15
Poštovani,
Popila sam četvrtu kutiju Logest-a i odlučila sam da prestanem piti Logest. Uvijek sam imala čisto lice, a sada dok sam pila Logest stalno su mi izlazile bubuljice. Imala sam glavobolje, naročito tokom ove zadnje kutije. Također prije nisam imala problema sa migrenama. Tokom ove četvrte kutije sam osjećala i probadanja i žigove oko predjela srca. Mislila sam da je riječ o prehladi nekoj. Ti su žigovi i probadanja prestali tokom sredine ove četvrte kutije. Međutim, glavobolje i bubuljice nisu. Ginekolog mi je prije 4 mjeseca preporučio da pijem ili Logest ili Jazz.. Ovaj mjesec ne pijem tablete. Razmišljala sam da pređem na Jazz, da vidim da li ću tada imati ove nuspojave. Mogu dobiti Vaše mišljenje. Hvala unaprijed.
|
ivana988zg
|
05.01.2012. 10:35
Hvala vam na odgovoru. Molim vas mozete li mi reci simptome po kojima bi mogla prepoznati trombozu jer sam i dalje zabrinuta i prestrasena. Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.01.2012. 20:35
Hugo Boss Možete probati s Yaz-om.
ivana988zg Nažalost nećete imati jasan znak osim bolova koji ne popuštaju i sve su jači,
|
oglas.ivana
|
09.01.2012. 12:50
Draga doktorice,
prestala sam s Yazom prije 3-4 mjeseca radi učestalih probojnih krvarenja.
Doktorica mi je preporučila da krenem s Logestom od slj. menstruacije.
Budući da mi je Yaz savršeno sredio lice po pitanju akni (sve su se povukle), zanima me kako Logest postupa a aknama?
Da li je i on dobar, te po potanju dlakavosti?
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.01.2012. 22:25
Yaz je u tom bolji, ali i Logest će popraviti stanje samo će mu trebati duže vremena.
|
okica
|
11.01.2012. 15:35
Postovana doktorice imam jedno pitanje za vas. Poslednju menstruaciju sam imala 01.01.2012 i drugi dan sam pocela piti Logest,po preporuci doktorice. svaki dan od tada pijem redovno u isto vreme. Sinoc sam imala polni odnos sa deckom,medjutim kondom je pukao u meni a da nismo primetili. zanima me da li sam zasticena s obzirom da je to 11 dan ciklusa?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.01.2012. 01:50
Da.
|