Autor
|
Poruka
|
Ninabella
|
13.06.2011. 01:45
Poštovani,
pijem Logest već skoro 2 godine i zanima me da li mogu uz njega piti Medo-flor: Pelud 1000 + vitamin C - dodatak prehrani?
Lijep pozdrav.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.06.2011. 15:50
Da.
|
la_petite_dormese
|
10.07.2011. 15:20
poštovana, imam pitanje vezano uz promjenu pilula s obzirom na razinu hormona i učinak na emocionalno stanjenaime,pila sam jasmin kojih devet mjeseci i zamijenila ga dianama jer mi nije uspijevao kontrolirati ciklus,bolove i sl.Sada pijem diane već gotovo 2 godine i nemam nikakvih neželjenih nuspojava osim nepodnošljive razdražljivost,pretjerane osjetljivost,živčanosti,"emocionalnih oluja" da već počinjem zabrinjavati ne samo ljude iz okoline već i samu sebe. Postaje mi naprosto nevjerojatno u nekim trenucima promatrati vlastite reakcije i njihovu nelogičnost i pretjeranu burnost.Navale bijesa,plača..ma strašno nešto.Uglavnom,zanima me koje bi mi pilule preporučili jer ne želim prestajati uzimati oralnu kontracepciju no ovakvi simptomi mi uistinu zadaju mnoge probleme u međuljudskim odnosima), možda neke sa mnogo manje hormona..?
hvala puno!
|
Linda24
|
11.07.2011. 16:20
Imam 22 godine i pijem Logest već 4 godine ali samo u ljetnim mjesecima (od lipnja do listopada). Može li takav način uzimanja kontracepcije uzrokovati kakve probleme? Također, nedavno sam napravila pretragu krvne slike i ginekolog mi je otkrio povišenu razinu enzima jetre (ALT enzim je bio dvostruko iznad referentne vrijednosti). Može li to imati ikakve veze sa uzimanjem Logesta? Inače, ne pijem i ne pušim, normalne sam tjelesne težine i dosada nisam imala nikakvih problema sa jetrom.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.07.2011. 18:30
la_petite _dormese nažalost ragirati ćete kod svih tako.
Linda 24 Nažalost ne bi savjetovala da ih pijte.
|
barb10
|
24.07.2011. 14:25
Poštovani,
pijem logest već 7 mjeseci, prije 12 dana sam popila prvu tabletu iz 7. kutijice (pijem ih uvijek u 20.30h) nekoliko sati nakon toga dečko i ja smo imali odnos i on je svršio u mene,ali njemu je puknula kožica kod glavića pa je bilo krvi i u meni i on je užasno krvario nakon toga.. ja sam nakon toga bila strašno puna krvi pa sam to rješavala tamponima,..a kod goinekologa idem uskoro..
pretražila sam cijeli google ali nigdje nisam našla da se to nekome dogodillo..
postoje li šanse da sam trudna, jer svugdje piše da logest djeluje odmah?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.07.2011. 19:30
Da , djeluje od prvog dana.
|
Tihicha
|
01.08.2011. 20:35
Poštovana,
kontracepciju, kao što je preporučeno, uvijek pijem u isto vrijeme odnosno u 12:00 h.
Da li početkom nove kutije smijem promijeniti to vrijeme (npr. da cijelu iduču kutiju pijem u 18:00 h,pa
se nakon završetka kutije i menstruacije sa slijedećom kutijom vratim na staro vrijeme odnosno 12:00h)
ili je ono uvijek mora biti isto od prve kutije do posljednje?!
Lp
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2011. 19:35
Možete.
|
ajrin3
|
18.08.2011. 10:50
Poštovana,
Pijem logest već duže vrijeme, mjesečnicu dobivam redovito, isti dan u tjednu.
Brine me pojava simptoma ovulacije svaki mjesec (bol u jajniku, iscjedak, točno 2 tjedna nakon prvog dana mjesečnice).
Da li moguće da ovuliram unatoč pilulama? Ako nije, zašto se pojavljuju simptomi?
Srdačan pozdrav i hvala unaprijed.
|
malamica
|
18.08.2011. 20:00
Poštovana doktorice,
ovo mi je prvi mjesec na logestu (još imam 3 pilule do pauze). Unazad 10 dana osjećam blagu tupu bol u listu lijeve noge kad hodam ili istežem nogu. Je li to nuspojava logesta i je li ozbiljna? Također danas i jučer osjećam pritisak u križima. Prije par godina pila sam logest i odlično su mi odgovarale, nisam imala niti jednu nuspojavu, tako da bih ostala na njima ako je moguće.
Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.08.2011. 10:25
ajrin3 Nema ovulacije , a za iscjedak nemorate brinuti već budite zadovoljni što niste u onoj skupini koja se žali na suhoću. Bol koju navodite nema veze s pilulama.
malamica Nije od Logesta, pijte Mg direct nedostaje Vam magnezija.
|
proljeće79
|
22.08.2011. 15:25
Poštovana doktorice Beljo,
pisala sam Vam u 6. mjesecu o problemu krvarenja za vrijeme korištenja tableta, i to je trajalo nekoliko dana. Tada ste mi preporučili da ne pravim pauzu i odmah nastavim sa novim blisterom. To mi se dogodilo i ovaj put, traje već 3 dana, a ja imam još 6 tableta popiti. Napominjem, ovaj mjesec sam bila izložena velikom stresu. Može li uzrok biti to i šta mi je raditi?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.08.2011. 10:45
Može, prekinite piti, pauza pa nastaviti ponovo s novim blisterom
|
proljeće79
|
24.08.2011. 13:25
Hvala Vam na odgovoru,
znači da ne pijem ove preostale tablete? I koliku ću pauzu napraviti?
|
Milena80
|
26.08.2011. 10:30
Poštovani,
Pijem Logest poslednjih 6 meseci, primetila sam da tačno 10. dan korišćenja pilula grudi postaju izuzetno osetljive na dodir i bolne, uvećavaju se i da se povremeno javljaju otvrdline na levoj dojci, koje se posle masiranja tušem povuku(na istom mestu sam imala otvrdline dok sam dojila bebu) U početku sam to pripisivala navikavanju na kontracepciju, ali već je počelo jako da mi smeta. Da li treba da promenim pilule(koje biste mi Vi preporučili) ili da se pomirim da će tako biti uvek?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 12:15
proljeće79 Tako je prekinite i 7 dsana pauza.
Milena80 Pokušajte još neko vrijeme jer 6 mjeseci je vrijeme navikavanja.
|
lelky
|
27.08.2011. 12:15
Poštovana,
pijem logest skoro 2 godine..i cijelo vrijeme te 2 godine imam "smedju menstruaciju", koja traje po 3-4 dana i koja je jako oskudna..jako, ali jako rijetko se tu pojavi bas onako crvena krv..eto prosli mjesec mi je bila malo obilnija i cak sam vidjela krv, sto me poprilicno iznenadilo, cak sam se bila uplasila..ovaj mjesec mi je pogotovo oskudna, 2.dan mi je menstruacije i nesto mi se bas ne cini da ce se to sutra nastaviti :/
jel to uopce normalno?? pitam ovo tek sada jer sam pricala sa jednom kolegicom, koja takodjer pije logest isto duze vrijeme i ima normalnu "crvenu" menstruaciju..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 16:10
To je sve u redu , jer i inače sve žene nemaju istu mjesečnicu pa tako ni pod OHC.
|
Quki
|
28.08.2011. 04:10
Poštovani, pijem logest već nešto više od dvije godine i do sada nisam imala nikakvih problema. Mjesečnice su mi redovite, umjerene i traju po 5, 6 dana od kojih su prva 3 dana jače krvarenje (koristim tampone), a zadnja 2, 3 dana su slabije krvarenje (koristim dnevne uloške) te crvenkasto smeđkasti iscjedak. Mjesečnicu dobivam uredno u nedjelju tijekom prijepodneva, a potpuno prestaje u četvrtak ili petak također prijepodneva. Zadnjih nekoliko mjeseci tjedan dana prije mjesečnice pojavio mi se smeđkasto crvenkasti iscjedak koji je trajao 1 dan, ali rečeno mi je kako je to normalno i nema potrebe za brigom. Ovaj mjesec mjesečnica je došla redovito, ali je bila obilnija nego ikad od kad pijem logest. Jače krvarenje je trajalo 3 dana kao i uobičajeno, ali sam tampone morala mijenjati jedanput češće nego inače. Laganija mjesečnica i iscjedak su također trajali 2, 3 dana i bili su uobičajeni. U petak ujutro nisam imala više nikakav iscjedak. Ali sam zadnja 2 dana primjetila da mi se nakon spolnog odnosa s dečkom pojavi smeđkasto crvenkasti iscjedak (kao zadnje dane mensturalnog krvarenja) i osjećam bolove u trbuhu kao da bih trebala dobiti menstruaciju. Zanima me dali je razlog tome obilna menstruacija pa se nisam do kraja "očistila" ili postoji mogućnost da je uzrok tome ozbiljniji.
Ispričavam se na malo dužem postu, ali pošto sam na moru i vraćam se tek za tjedan dana, malo sam zabrinuta. Zanima me mogu li pričekati tjedan dana prije nego odem do svog ginekologa, ili bih u slučaju da se iscjedak nastavi trebala potražiti pomoć.
|