Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Tihicha

06.01.2011. 14:20

Postovana,
mozete li mi molim Vas reci da li neka pica (energetska,vocna,..) umanjuju djelovanje kontracepcije?
Zahvaljujem

Natalija Beljo, dr. med.

07.01.2011. 13:50

Ne.

veronika55

07.01.2011. 13:56

Poštovani,

uzimam Logest oko dvije godine i nikad nisam imala nikakvih problema.
Zadnju pilulu iz pakiranja popila sam 3.1., znači prije 5 dana, a mjesečnicu još nisam dobila. Obično mjesečnicu dobijem odmah dva ili tri dana nakon zadnje pilule. Također zadnja dva dana osjećam bolove u desnom jajniku.
Je li moguće da je došlo do trudnoće s ozbirom na to da sam 13.12. nakon osmodnevne pauze uzela prvu pilulu iz pakiranja, a nekoliko sati poslije imala odnos?
I zanima me, s obzirom da sam bila na putovanju zadnjih tjedan dana što mi je prije korištenja pilula znalo mijenjati ciklus, je li moguće da je to odgodilo mjesečnicu ili ipak takvi vanjski faktori nemaju utjecaja ako je ciklus određen kontracepcijskim pilulama?

Mantia

07.01.2011. 17:10

Postovana,
danas mi je u imunoloske svrhe pripisan caj/mjesavina trava koja u sebi sadrzi gospinu travu u tragovima, otprilike u omjeru 1/6 pune zlice mjesavine za caj. zanima me, da li ce to utjecati na djelovanje logesta, i ako hoce, s obzirom da isti pripravak moram piti 2 mjeseca, a planiram kroz svo to vrijeme piti logest i ako treba koristiti dodatnu zastitu, hocu li odmah po zadnjoj popivenoj dozi pripravka moci racunati na potpunu zastitu ili postoji jos neki prijelazni period koji je potreban da sastojci gospine trave izadju iz tijela i da kontracepcija normalno djeluje, te koji je to vremenski period.
unaprijed hvala

Lucky282

07.01.2011. 19:15

Poštovana,

Moja djevojka je operirala endometriozu prije cca dva mjeseca. Uklonjeno je nekoliko žarišta te je uklonjen dio desnog jajnika na kojem je bila endometriotska cista. Nakon operacije pocela je primati injekcije Zoladexa uz kontracepcijske tablete Logest. Nas trenutno brine što Logest pije uz prekid u kojem ima tzv. probojno krvarenje. Liječnici govore da to krvarenje nije opasno. No, strah nas je da joj se zbog tih krvarenja ne aktiviraju žarišta zbog kojih i uzima Zoladex. Dakle, je li Zoladex ucinkovit ako se uz njega Logest uzima s pauzom od 7 dana? Ili moze prouzrociti kontra-efekt Zoladexu ako se ne pije kontinuirano?

Unaprijed Vam hvala

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2011. 22:30

veronika 55 Trudni niste, može se poremetiti promjenom klime i ako pijete OHC .

Mantia Možete piti nema utjecaja.

Lucky282 Može piti Logest jer je on taj koji djeluje na endomeriozu( sprečava ju).

mrkvica1

10.01.2011. 17:40

Poštovana, zadnja dva dana (točnije jučer navečer) počela sam osjećati oštru bol na trenutke malo iznad koljena. Pojavljuje se svakih nekoliko minuta.
Mogu li posljedica toga biti logest tablete, može li doći do tromboze?

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2011. 23:06

Ukoliko bi se bol pojačavala ili noga trnula prekinite Logest i javite se ginekologu radi daljnjih postupaka.

penelopa6

13.01.2011. 00:51

koristim logest vec 7 mjeseci. imam redovne polne odnose bez kondoma,medjutim decko ne zna da ih koristim, tako da "pazi". Kako god,menstruaciju dobijam uvijek 4 dan nakon potrosene kutije. Medjutim pretposlednju menstruaciju sam dobila dan kasnije i trajala je 2 dana ( blijedo crvenkasta sluz ),sljedecu menstruaciju sam trebala dobiti za 3 dana medjutim dobila sam odmah sutradan nakon potrosene kutije, pritom da nema krvi vec smedj iscjedak.... Mozete li molim vas objasniti sta je to ? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2011. 17:55

Ništa sve je u redu, kod pijenja OHC se i sluznica stanji tako da i onda mjesečnica bude kraća i oskudnija.

Tasa25

18.01.2011. 19:55

Treba mi pomoc molim Vas...imam 18 godina...i strasno se plasim nezeljene trudnoce....uvek koristim kondome...ali se i dalje plasim....zelim koristiti pilule....ali ne znam ni kako se koriste....ni koje da uzmem....ne zelim ici kod doktora po savet....imam losa iskustva sa njima...pa im ne verujem....molim Vas da mi pomognete....znam da ste vise puta sigurno pisali ovo...al ne mogu da nadjem....

Natalija Beljo, dr. med.

19.01.2011. 18:30

Nažalost, morat ćete kod ginekologa jer bez recepta i savjetovanja sa njim ne možete početi niti kupiti ni jednu kontracepciju.

barb10

27.01.2011. 15:50

Postovani,
jucer mi je bio prvi dan ciklusa i popila sam prvu logest tabletu, no danas ne krvarim.
Da li je to normalno?

p.s.prije 5 godina sam imala cistu na janiku i operacijom su mi ga uklonili u potpunosti, ima li to veze s tim?

Natalija Beljo, dr. med.

27.01.2011. 20:00

To je u redu , može se samo dogoditi da se sad pojavi smečkasto krvarenje pa da se ne uplašite.

kika19

03.02.2011. 19:51

draga doktorice!

dobila sam logest od svog gin. medjutim nisam radila nikakve krve pretrage. samo ultrazvuk i razgovor o obiteljskim bolestima. Da li ih mogu poceti piti bez tih pretraga?

edinna

03.02.2011. 19:51

Da li sam dobro uradila ako nisam popila dodatnu pilulu kad sam nakon tacno 4 sata od popijene imala proljev.Vi ste napisali ovdje unutar 2 sata a na uputama pise 4 sata.Ja sam ga imala nakon tacno 4 sata u minutu.Hvala i pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

05.02.2011. 12:20

kika19 Ja sve svoje pacijentice šaljem na pretrage jer u nekoliko slučajeva iako je obiteljska anamneza bila negativna nalazi jetrenih enzima nisu bili uredni kao ni koagulacija. Tako da zamolite opću praksu da Vam napiše uptnicu.

edinna Dobro ste napravili.

nola22

07.02.2011. 22:30

pozdrav,

pila sam godinama logest, radi policisticnih jajnika.
odlucila sam prekinuti sa logestom, kako bih vidjela da li se ciklus unormalio.

s logestom je bio tocan ciklus, ravno 28 dana. ovaj put, prvi put nakon prekida pilula, dobila sam neko krvarenje ravno 14 dana od prvog dana menstruacije. nije jako obilno ali traje vec 4 dana.

da li je to normalno?

Natalija Beljo, dr. med.

08.02.2011. 23:20

Ukoliko je bilo smečkasto vjerojatno ovulacijsko krvarenje, tako da sad očekujte mjesečnicu cca 14 dana

edinna

02.03.2011. 17:31

Postovana doktorice,

Imala sam nakon nepunih 2 sata proljev,nije bio bas teski ali ipak sam popila dodatnu pilulu.Da li ce sad ciklus trajati dan manje,posto sam inace zapocinjala s novom kutijom ponedjeljkom,sad znaci pocinjem u nedjelju? I,da li ima to kakve veze s pilulom,hocu reci da li smanjuje njeno dejstvo,inace sam jako odgovorna u njenom pijenju.Hvala i pozdrav.

Nazad
1 ... 25 26 27 28 29 30 ... 53
Naprijed