Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

claudia989

15.12.2010. 22:36

Opet ja happy
Kao što sam rekla promijenila sam kontracepciju. Sa logesta sam prešla na diane 35. Pijem prvu kutiju već tjedan dana i sve je OK, kao da ih niti ne pijem. happy
Pitala sam vas dali mogu početi piti diane 35 bez stanke i rekli ste mi da mogu. Tako sam i napravila... znači odgodila sam menstruaciju.
Kad završim sa ovom prvom kutijom onda ću napraviti pauzu od 7 dana i početi piti drugu 8. dan.
Zanima me: kad počnem piti drugu kutiju dali mogu opet nastaviti piti treću kutiju bez pauze? Koliko je dobro za organizam preskakati mjesečnice?
Jer krajem prvog mjeseca, baš kad bi trebala napraviti pauzu od 7 dana trebala bi na put pa sam se pitala dali je moguće ponovno preskočiti menstruaciju.
Ne postoji mogućnost da ostanem trudna?
Zahvaljujem se.

Viktorija05

16.12.2010. 00:30

Poštovana doktorice,

već 2 godine se mučim s probojnim krvarenjima koje se javlja 7-10 dana prije menstruacije te još 5 dana nakon,a sama menstruacije traje2 dana. Problem sam pokušavala riješti s Dabrostonom, Proverom i Primolut-norom ali bez uspjeha. Hormonski nalazi su uredni. Za vrijeme uzimanja tih lijekova pojavila mi se cista na jajniku i završila sam na laparoskopiji i dijagnoza je endometrioza. Nakon laparoskopija opet imam ista probojna krvarenja. Kao terapaiju nakon operacije dobila sam Logest. Zanima me smijem li ga koristit iako i dalje imam problema s probojnim krvarenjem. Hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

16.12.2010. 20:00

claudia Možete preskočiti mjesečnicu u prvom mjesecu, ništa štetno za org.

Viktorija05 Ne znam koliko dugo pijete Logest, ali kao izbor kod endometrioza je odličan.

mrkvica1

17.12.2010. 11:45

Poštovana,

u utorak trebam popiti zadnju tabletu prve kutije, a u petak 24.12 trebala bih dobiti menstruaciju, no ja sam je dobila danas, tjedan dana ranije.
A prosli sam mjesec dobila u petak, bas 3 dana od pocetka pauze.
Po mojim ralunicama, znaci opet bih trebala dobiti 24.12.
Je li posrijedi neki poremećaj, trebam li se zabrinuti?

mrkvica1

17.12.2010. 14:50

Ispričavam se na pogrešci, trebam popiti zadnju tabletu druge kutije, a ne prve.

Natalija Beljo, dr. med.

17.12.2010. 20:20

Ne trebate se brinuti ,ako ste samo malo pili u različita vremena ondo raniji početak bude posljedica toga.

mrkvica1

17.12.2010. 23:25

Hvala na odgovoru, a kada onda mogu očekivati sljedeću mjesečnicu?
4 tjedna brojavši od danas, ili će mi onda doći tek za 5 tjedana kako bi bilo da sam dobila sljedeći petak?

haiNeko

18.12.2010. 11:40

Bok!
Trebam početi piti Logest, treću kutiju, u srijedu, 22.12. Drugu sam kutiju završila u utorak, 14.12. Jedino što mi nije jasno, je li zaista moguće da ću stalno počinjati piti Logest samo srijedom, ili sam ja nešto zbrljala?
Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

19.12.2010. 11:30

mrkvica Ne znači da će od ovog smečkastog započeti prava mjesečnica.Ako Vi sad prekinete piti i uzmete pauzu 7 dana onda je početak prije; ukoliko se krvarenje ne pojačava vi možete piti dalje i normalo na dan kako je dolazila ona će doći.

Natalija Beljo, dr. med.

19.12.2010. 11:30

haiNetko Skoeo zaboravila na Vas. Tako je kad se počeli tako sad do kraja.

haiNeko

21.12.2010. 22:51

Odlično! Hvala puno! happy

ml_moric

25.12.2010. 15:05

Dobar dan, prije nekoliko dana sam počela svakodnevno pit Brufen i Rhinostop....hoće li to umanjiti učinkovitost Logest tableta. Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

27.12.2010. 12:15

Ne bi trebalo.

Zvončicaa

30.12.2010. 19:05

Poštovani,

utječe li težina na učinak Logesta? Čitala sam da se Logest obično pripisuje ženama sitnije građe. Visoka sam 172 cm i teška 70 kg, pa me zanima postoji li mogućnost da je učinak slabiji? Unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

01.01.2011. 19:25

Ne , slobodno pijte.

mery2006

03.01.2011. 13:10

Draga doktorice, sretna Nova i sve najboljehappy
evo danas bih trebala popiti 13.tabletu pakovanja logest, ali prekjučer me počeo boliti stomak i odmah sam slutila neki poremećaj. Tako je i bilo, opet sam dobila..
Tablete sam pila u razmaku od najviše 2 sata, a ipak postoji neki poremeća jer sam prokrvarila...
Da li bi trebala prestati sa uzimanjem tableta, zašto se ovo pojavilo( zbog stresa? ) , i ako bi napravila pauzu od sedam dana, te počela uzimati novi blister da li postoji mogućnost da ostanem trudna ako sam imala sex.odnos u subotu? hvala

tonka0306

03.01.2011. 18:15

Poštovani,neznam dali na dobrom mjestu pišem poruku,naime uzimam Logest već duže vrijeme od 26.12.sam počela s novom kutijicom i slučajno se dogodilo da sam 3 dana zaboravila uzeti pilule,te sam ih sve 3 uzela sljedeći dan.Au međuvremenu sam dobila mjesečnicu i što sada da radim da nastavim dalje s pilulama do kraja ili da prekinem.

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2011. 12:20

mery2006 Ako nije jako ( smečkasto ) nastavite piti dalje u suprotnom prekinite i javite se ginekologu.

tonka0306 Prekinite piti napravite pauzu od 7 dana pa ispočetka.

mery2006

04.01.2011. 21:45

sutradan je više smećkastog, nego što ima krvi bilo. i prekinula sam danas s uzimanjem tableta i nakon 7 dana, znači 8. dan ću nastaviti?
Možete li mi reći zašto mi se to događa? možda bi trebala napraviti pauzu od mjesec- dva dana jer već godinu dana uzastopno koristim logest, a prije tog sam imala operirane policistične jajnike?
i treće pitanje: Kako praviti pauzu? da li bi mogla sada, pa za dva mjeseca, kada ponovo dobijem da nastavim sa uzimanjem? jel postoji ikakva mogućnost da ostanem trudna ako sam imala spolni odnos u subotu, 2.1..?

Natalija Beljo, dr. med.

05.01.2011. 14:05

Ne bi savjetovala da svako malo radite pauzu jer samo ćete još više poremetit ciklus. Sada nakon pauze nastavite dalje , šta se tiče trudnoće nema panike.

Nazad
1 ... 24 25 26 27 28 29 ... 53
Naprijed