Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

26.08.2010. 15:20

I prvi i drugi tjedan uzimanja.

lady92

08.09.2010. 18:10

nedavno sam pocela da koristim Logest, zato sto planiram da stupim u polne odnose (1. put), i imam to produzeno krvarenje sto je normalno ali kako da spavam s njim, to mi nekako dođe kao da spavam s nekim za vreme menstruacije. . . sad

Natalija Beljo, dr. med.

08.09.2010. 20:26

Nažalost tu ne postoji neko rješenje.

matejach

15.09.2010. 20:50

Poštovana doktorice!
Možete li mi reći koje su posljedice ako se jedna tableta preskoči?
prvi tjedan- popila sam treću po redu, al nakon 2h sam dobila proljev pa pretpostavljam da se nije apsorbirala, no međutim NISAM popila drugu zamjensku., već samo danas četvrtu po redu. (i sad se opet ne usudim dvije u istom danu jer mi je užasna muka i povraćam ako popim dvije). pretpostavljam da nisam zaštićena.?

Natalija Beljo, dr. med.

16.09.2010. 18:55

Točno, stoga koristite dodatnu zaštitu.

Sanja123

24.09.2010. 11:10

Poštovana,

Pijem logest već 5 godina, nisam imala nikakvih problema s njime, "mjesečnica" mi je bila ok. (zadnja tableta mi je uvijek u subotu, dobijem mengu u četvrtak), međutim danas je već petak i nema ni kapi, imam sve simptome da ću je dobiti, uvijek imam migrenu dan prije, živčana sam, napuhnuta....
Da li je moguće da se dogodi izostanak menge ili takvo nešto?
Polako počinjem paničariti.

bienchen

27.09.2010. 10:35

Poštovana,
Pila sam yaz 4 mjeseca i imala sam problema svaki mjesec jer sam 2 tjedna na njima imala jako obilnu menstruaciju. Nakon toga sam prešla na Logest pilule i pijem ih već 4 mjeseca, ali su se pojavile slične nuspojave - tj, dobila sam menstruaciju tjedan ranije i nastavlja se do početka sljedeće kutije. Otprilike traje 2 tjedna. I libido mi je u podrumu od logesta, što kod yaza nisam primjetila kao nuspojavu - a željela bih da se i to promjeni. Želim ih sada promjeniti i pokušati s nekim drugima, pa me zanima vaše mišljenje, koje bi odgovarale. Inače, želim nastaviti s nekom vrstom oralnog kontraceptiva.
hvala puno!

Natalija Beljo, dr. med.

27.09.2010. 21:06

sanja Može , a sad je sigurno i došla.

bienchen Probajte Yasmin, nakon pauze kada bi počeli Logest Vi počnite sa Yasmninom.

ViVi

02.10.2010. 15:20

poštovana,

koristim Logest pilule 8 mjeseci i sve je bilo uredno..
jucer sam zaboravila popiti pilulu 3 u pakiranju te sam ju popila 14 sati kasnije.

da li mi je potrebna dodatna zaštita pošto je prošlo više od 12 sati, te koliko dodatnu zaštitu trebam dugo koiristiti?

puno hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

04.10.2010. 11:15

Ne trebate ništa .

lelky

05.10.2010. 12:40

postovanje,
pijem logest vec nekih 11mjeseci..prosli ponedjeljak sam zapocela sa novim pakiranjem (u vrijeme 7-dnevne pauze sam imala menstruaciju), znaci jucer sam popila osmu tabletu..jucer ujutro mi se pojavilo kao neko smeckasto krvarenje, a i grudi me bole i malo stomak..danas je to slabije, onako vise kao neki iscjedak smeckasti..mozete li mi molim vas reci sta bi to moglo biti i zasto mi se to pojavilo? hvala unaprijed i lijep pozdrav..

Natalija Beljo, dr. med.

06.10.2010. 09:40

Ako ste slučajno pili u različito vrijeme ili imali neki stres može se javiti pad hormona pa nastaje smečkasto krvarenje, ali ne trebate brinuti zaštita je ostala nepromjenjena.Samo u slučaju jačeg krvarenja javite se svom ginekologu( da počne kao mjesečnica).

mery2006

08.10.2010. 12:31

Draga doktorice...
Molim Vas da mi kažete da li je uredu pročišćavanje ( smećkasti iscjedak )tijekom drugog tjedna kako pijem tablete, sedmog pakovanja ukupno?
naime, u utorak sam popila dvije tablete odjednom, kako ste mi i rekli, jer u ponedjeljak nisam popila šestu tabletu po redu.
Jučer i danas mi zna procuriti nekoliko kapi iscjedka.
Možda je zbog te dvije tablete uzete u isto vrijeme ili je neki drugi problem, vezan sa cistama koje sam ranije operirala ( prošle god) jer me jajnici bole već neko vrijeme, ali u razmacima. Što da uradim? promijenim tablete? Logest mi je dosad super odgovarao, nisam imala promijena raspoloženja kao kod diane..
HVALA!

mery2006

10.10.2010. 01:50

evo javljam se opet, kao dodatak na onaj moj post prije par dana..
naime, nakon dva dana, stanje je postalo još gore.. smećkasti iscjedak, se pretvorio u taaamno smeđi,sirasti i bio je obilan! još uvijek je..
pri odnosu s dečkom me je jako boljelo, a i iscjedka je bilo najviše!
molim Vas da mi kažete, od čega bi to moglo biti? čitala sam da bi možda to mogli biti simptomi endometriaze! ili je samo višak estrogena, a kako pijem anitibebi pilule, one samo pogoršavaju simptome takvih i sličnih bolesti....pomozite!

Natalija Beljo, dr. med.

10.10.2010. 13:26

Sve je to od one dvije tbl. Ako je i dalje tako prestanite piti i smatrajte kao da radite pauzu da dobijete mjesečnicu pa nakon sedam dana počnite novi blister.

ameli95

10.10.2010. 13:27

Poštovana doktorice,
prošli mjesec u 3.tjednu zaboravila sam popiti jednu pilulu. Sjetila sam se idućeg dana i popila sam zaboravljenu pilulu čim sam se sjetila (15-tak sati kasnije od uobičajnog uzimanja pilule). Prema uputama nastavila sam odmah sa sljedećim pakovanjem, dakle bez 7 dana pauze (u petak završila jedno pakovanje u subotu odmah krenula s drugim) i menstruacija mi je izostala kako i piše da će se dogoditi.

U petak (dakle 1. tjedan) sam opet zaboravila popiti pilulu. U subotu sam popila od petka (negledajući što radim uopće nisam skontala da u subotu pijem pilulu od petka). I evo danas u nedjelju shvatim što sam napravila. Danas sam popila u 12h tu od subote, a u 21h ću uzeti današnju. U petak sam imala spolni odnos. Zanima me da li sam bila zaštićena i da li slijedeća 2 tjedna moram koristiti kondom? Unaprijed hvala

lelky

11.10.2010. 01:45

hvala Vam puno..pozdrav..

Natalija Beljo, dr. med.

13.10.2010. 22:35

ameli 95 Ne bi trebalo biti trudnoće, ali može se ciklus malo poremetiti i za svaki slučaj bih savjetovala zaštitu.

Lillu

14.10.2010. 11:35

Postovani,

Pocela sam sa uzimanjem Logest pilula petog dana menstruacije. Dan ovulacije bi trebao da mi bude 20.10. . Da li ce kontracepcija do tad krenuti sa delovanjem i spreciti ovulaciju ?

Natalija Beljo, dr. med.

18.10.2010. 10:31

Da ne bi bilo zabune koristite ovaj ciklus dodatnu zaštitu , a idući se Logst napraviti svoje.

Nazad
1 ... 21 22 23 24 25 26 ... 53
Naprijed