Autor
|
Poruka
|
mrkvica1
|
25.10.2010. 16:45
Poštovana, imam nekoliko pitanja za Vas pa bih vas molila da mi pomognete.
Danas sam dobila prvu kutiju logesta,a do sada nikad nisam pila nikakvu kontracepciju.
Ginekologica mi je rekla da moram poceti piti prvi dan menstruacije, no nije mi objasnila detalje.
Meni se 3-4 dana prije menstruacije pojavljuje smeđi iscjedak oduvijek, i nešto sitno krvi, ali nije to prava menstruacija, pravo obilno krvarenje počinje 3-4 dana nakon toga. I sada me zanima kada da ja popijem tu prvu tabletu prve kutije? Kad mi se pojavi taj smeđi iscjedak, ili kada nastupi baš prava obilna menstruacija? I kada ih prestajem piti i započinjem s novom kutijom? dali to ima veze sa tim koliko mi dana traje menstruacija ili se opcenito broji od prvog dana ciklusa (što ja neznam tocno kad mi je, tj. neznam sto da racunam pod 1 dan)?
Ispricavam se na dugim pitanjima, ali eto pocetnica sam, malo me strah pa zelim sve znati.
Hvala!
|
patkicari
|
26.10.2010. 22:25
Poštovani,
Prije dvije godine dva mjeseca sam mjeseca pila Yasmin zbog neredovitih mjesečnica ali sam ih jako loše podnašala (svakodnevne glavobolje,mučnine,umor) pa sam ih nakon drugog mjeseca prestala piti. Budući da se moj problem s neredovitim mjesečnicama još uvijek nije riješio ginekologica mi je pripisala Logest pilule s objašnjenjem da imaju najmanje hormona od svih na tržištu i da bi ih trebala bolje podnašati s tim da mogu prekinuti terapiju ako mi bude loše. Zanima me da li se inače po vašim iskustvima stvarno lakše podnose logest pilule i nakon kolko vremena mi se isplati odustati od njih ukolikoiko budem osjećala neke nuspojave. hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.10.2010. 13:20
mrkvica1 Kada počne pravo krvarenje počnite piti , pijete ih 21 dan potom slijedi pauza od 7 dana kada ćete dobiti krvarenej i opet nakon 7 dana tj. 8 dan počinjete novu kutiju bez obzira da li je mjesečnica tek počela(prije koji dan) ili je završila.
patkicari Teško za reći jer svatko reagira drugačije , tako da morate probati.
|
mery2006
|
29.10.2010. 18:46
Draga dokt.,,
jučer sam bila kod ginekologa i dao mi je neo-penotran vaginalete, Aksef kao antibiotik i Dexomen po potrebi za bolove, jer naime imam neku urinarnu infekciju...
sad me zanima , pošto mi je jučer bio i 8 dan. pauze, uzela saam logest tabletu kao prvu tabletu pakovanja..Hoće li , s obzirom na ove antibiotike i vaginalete biti smanjena zaštita tokom odnosa i da li je pametno uopće imati odnose s obzirom na bolove u donjem dijelu zdjelice..
HVALA!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.10.2010. 17:45
Dok ste pod antibiotikom poželjno je koristiti dodatnu zaštitu jer se ne zna sa sigurnošću koliko se zaštita može smanjiti , a u Vašem slučaju bih savjetovala malo pauze dok ste pod th.
|
|
01.11.2010. 12:26
Poštovana!
Pijem Logest redovito godinu i 7 mjeseci i jučer mi se prvi put dogodilo da sam zakasnila popiti pilulu ( 1 sat kasnije nego uobičajeno, zbog zimskog računanja vremena), a dečko je svršio u mene? To je treća pilula u pakiranju. Ima li panike?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.11.2010. 20:41
Nema panike.
|
studentica-1
|
02.11.2010. 22:01
Poštovana doktorice! Molim Vas za što brži odgovor,veoma sam zabrinuta. Naime,pijem logest pilule već godinu i pol i nikad nisam zaboravila popiti pilulu. No,to mi se dogodilo jučer,iako sam bila sigurna da sam je popila. U nedjelju sam imala spolni odnos i partner je ejakulirao u mene i potom sam popila pilulu,no nisam je popila jučer pa sam danas popila 2 pošto je prošlo 14 sati. Vidjela sam na uputama da ako se zaboravi popiti tableta u trećem tjednu da ili prekinem te napravim pauzu 7 dana i opet počnem ili da popijem do kraja te bez pauze pijem dalje. Ja sam danas popila dvije i još imam dvije. Dakle da onda bez pauze pijem dalje??onda će mi se poremetiti ciklus,jel da?piše je moguće da neću imati krvarenje (eventualno malo) dok ne popijem tu drugu kutiju..no glavno pitanje je:dali je moguće da sam ostala trudna??Hvala!
|
patkicari
|
03.11.2010. 18:40
pila sam yasmin pred dvije godine 2 mjeseca zbog neredovitih menstruacija, no jako sam ih loše podnašala: glavobolje,umor,mučnina pa sam ih nakon drugog mjeseca prestala uzimati. Od tad do sad nisam uzimala niti jedne druge, no kako se nisam riješila problema neredovitih mjesečnica ginekologica mi je pripisala logest i rekla da imaju najmanje hormona od svih na tržištu, pa me zanima da li se stvarno lakše podnose od yasmin i buduci da mi je ista ginekologica rekla da mogu prestati s uzimanjem ukoliko mi bude loše zanima me kada točno trebam prestati(nakon koliko tableta) jer ne bih htjela prerano prekinuti uzimanje ukoliko se radi samo o početnim nuspojavama
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.11.2010. 22:30
studentica-1 Niste trudni, nastavite dalje piti bez pauze.
patkicari Potrebno je proći 4 mjeseca prilagodbe.
|
Lilly_06
|
04.11.2010. 17:45
Poštovana
pijem logest tablete nekih godinu ipo dana. sad sam napravila pauzu od mjesec dana tokom kojih sam imala spolne odnose, sa kondomima. no međutim,meni je mjesečnica uvijek bila točna,i sad mi kasni 3 dana.čekam mjesečnicu da bih mogla opet piti tablete,ali nje nema.je li moguća trudnoća, i ako nije trudnoća,moram li čekati prvu mjesečnicu da bi mogla opet počet pit tablete?hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.11.2010. 20:30
Ne znam zašto ste radili pauzu jer nema potrebe ( iamte videolink o tome). Mjesečnica kasni jer ste prekinuli piti tako da još pričekajte i nemojte raditi pauze ako za to ne postoji razlog.
|
tricky23
|
05.11.2010. 20:31
Poštovana doktorice,
Prije 3 godine sam pila Logest pilule jedno pola godine i nisam imala nikakvih nuspojava. Ovaj mjesec sam opet počela piti, uradila sam papa test koji je bio uredan, međutim iz lijenosti ne uradim one nalaze koje mi je ginekolog preporučio, tipa nalazi krvi, urina itd itd (šta već sve ide uz to). Pijem danas 15-tu tabletu, međutim imam bolove u jajnicima isto ko pred mjesečnicu, onaj tupi bol i žiganje. To mi se inaće ne dešava , nemam obilne i bolne menstruacije. Uz to imam napuhan stomak i smeđi iscjedak što već znam da je normalno u prvom mjesecu korištenja. Zanima me da li je i ova bol u jajnicima normalna (koja mi se prošli put kad sam uzimala nije dešavala), i da li da prestanem piti ukoliko mi se i u sljedećem mjesecu to bude dešavalo?
Također me zanima da li sam sad već skroz zaštićena(15. dan od prve pilule) i da li mogu mirno stupati u odnose bez ikakve dodatne zaštite? Ustvari,da li moj dečko može ejakulirati u mene bez posljedica? (znam da postoji uvijek onaj 1%
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.11.2010. 19:20
Da, ali napravite pretrage koje Vam je ginekolog napisao, bol za sad u početku se tolerira , ali ako se nastavi javite se ginekologu.
|
Tihicha
|
19.11.2010. 23:55
Poštovani,
pijem logest nešto više od godinu dana. Uvijek ih pijem u isto vrijeme i nikada nisam zaboravila popiti.
Zadnjih tjedana imam jake mučnine i smanjio mi se tek. Od mirisa hrane me tjera na povračanje.
Postoji li mogučnost da sam sa redovitim uzimanjem pilula ostala u drugom stanju?
Unaprijed zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.11.2010. 11:26
NE.
|
ena1111
|
27.11.2010. 12:56
Poštovani,
pijem Logest godinu i par mjeseci i ovaj vikend mi se desila nezgodna situacija. otputovala sam na vikend i zaboravila ponjeti tablete, te cu zbog toga morati propustiti 2 tablete, pa me zanima sta da radim nakon sta se vratim dali da prestanem s uzimanjem ovog pakiranja i kada da pocnem s iducim?
i jos da Vas pitam cisto da smanjim svoje strahove... zadnji odnos sam imala prije tjedan dana, pretpostavljam da je to previse vremena da bi od njega zatrudnjela, jesam li u pravu? te koliko dugo trebam sada korisititi dodatnu zastitu?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.11.2010. 20:40
Ne znam u kojem ste tjednu pijenja , ali ovako ćemo : bacite te dvije zaboravljenje tbl. nastavite u pon piti dalje po shemi i ako je to prva dva tjedna pijenja molim dodatnu zaštitu , a ako je treći onda ništa .
|
lana023
|
29.11.2010. 20:11
Bok, ne znam da li se pitanje ponavlja ali evo....prije nekoliko dana doktor mi je propisao Logest tablete, nisam ih još počela biti jer mi još nije bio prvi dan menstruacije (ovo mi je prvi put uopće da pijem kontracepcijske tablete). Mene zanima da li je sigurno imati spolne odnose tijekom one pauze od 7 dana...nakon što se tablete piju 21 dan
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.11.2010. 16:15
Možete imati odnose.
|