Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

blanka82

25.06.2010. 15:55

Postovana doktorice

Vec 4 godine pijem Logest i prvi put mi se desilo da sam propustila da popijem prvu tabletu iz pakovanja nakon sedmodnevne pauze.I to vise od 12 sati. Kada da popijem prvu tabletu? Da li da zapocnem sve sa danom zakasnjenja ili da izostavim jednu tabletu iz pakovanja??
Hvala

27.06.2010. 21:10

Dobar dan!
Poštovanje,doktorice
Satima čitam vaš forum,ali imam neka pitanja.
Posjetila sam ginekologa radi početka uzimanja antibaby pilula. Moj problem se sastoji u sljedećem;imala sam odnos s dečkom 11.i dan ciklusa uz puknuće kondoma,ginekolog mi je kao hitnu kontracepciju prepisao Logest pilule 5+3 te zatim dnevno 1 do kraja kutije(znači 13.6.sam započela hitnu kontracepciju),rekao mi je da će mi se tako poremititi ciklus,no nekoliko dana kasnije dogodila se ista stvar s kondomom,te sam ponovno primjenila pilule,ali ovaj put 5+5.u srijedu,23.6. popila sam zadnju,menstruacija je trebala nastupiti 26.6., (inače mi je ciklus 28.dana,s tim da često menstruacija dođe i par dana ranije,a zadnja je bila 30.5.) mene zanima kada mogu očekivati menstruaciju s obzirom na to da sam pila pilule od 11.dana ciklusa? Da li je moguće,a pretpostavljam da je,da mi tolika količina hormona(koje pijem od 11.og dana ciklusa) može odgoditi menstruaciju te da li je moguće da ona izostane zbog njih i da nisam trudna?
Zahvaljujem,lijep pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

28.06.2010. 12:15

blanka 82 popijte zaboravljenu i ona koja slijedi za taj dan.

cocco10 ako ste ih popili unutar 72 sata ne bi trebalo biti trudnoće ; kada ce doći sljedeća pitanje je jer ste unijeli dosta hormona.

Billie

28.06.2010. 12:20

Poštovani,

već nekoliko sati pregledavam forum radi tog da vas ne gnjavim pitanjima koja se stalno ponavljaju, ali na moju situaciju svejedno ne mogu pronaći 100%-tan odgovor. Dakle, radi se o tome da prvi put pijem Logest i kontracepciju općenito (prije nekoliko godina sam jako kratko koristila flastere).
Jučer sam dobila mengu oko 12 (podne) i tek sam sinoć/jutros u 3.00 uspjela kupiti pilule i popila prvu. Znači prošlo je kojih 15-16 sati od početka menge.
Jel moram svejedno koristiti neku drugu zaštitu ili se to još uvijek računa kao prvi dan?

Hvala unaprijed na odgovoru!
Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

29.06.2010. 12:30

Svojoj pacijentici bi rekla da je prvi dan ali da za svaki slučaj koristi dodatnu zaštitu jer je tek počela piti.

glow

02.07.2010. 23:30

Poštovana doktorice,
koristim Logest vec 7 mjeseci i sad sam uvidjela da sam nekako uspjela zaboraviti popiti zadnje dvije tablete. Zadnju sam popila u utorak. Radi se o prvom tjednu ciklusa. Pošto je petak navečer, ne mogu se obratiti svom ginekologu pa Vas molim za savjet.
Srdačan pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2010. 20:00

nadam se da ste popili zaboravljenu i koristite dodatnu zaštitu.

ragdoll_989

06.07.2010. 10:45

pocela sam piti logest ovaj mjesec, jos imam dvije tablete u pakiranju. za sad sam zadovoljna, nema nikakvih komplikacija, osim gljivicne infekcije koju sam rijesila za tjedan dana. no, moje pitanje je, ako biste mi zeljeli pojasniti znacenje toga da logest ima nisku razinu hormona. sto to znaci, i dali je zbog toga manje pouzdan, dali zbog toga se manje eventualno deblja, dlakavi i sl.. koja je razlika u djelovanju izmedu nisko i visokohormonskih kontracepcijskih pilula? hvala unaprijed na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

06.07.2010. 12:50

Bilo je već jedno pitanje vezano za to ali ću ponoviti .To znači da doze hormona koje se nalazu u njemu su vrlo "slične" razni koja se nalazi u prirodnom ciklusu samo je razlika u tome sta on sprečava ovulaciju , to ne umanjuje njegovu djelotvornost.

OFF

07.07.2010. 10:20

Poštovana doktorice,
na zadnjem ginekološkom pregledu moj ginekolog mi je preporučio nekoliko mjeseci uzimati logest pilule.
naime,moj menstrualni ciklus je iz mjeseca u mjesec drugaciji,nekad 28 dana a nekad i preko 40.
rekao je da bi bilo dobro malo odmoriti jajnike,jer ako sam ja dobro shvatila kod mene se ovulacija ne događa svaki mjesec.
Ja vec imam problema s prekomjernom težinom a cula sam da pri uzimanju pilula se dobije jos koja kilica.
dali su pilule jedino rješenje reguliranja menstrualnog ciklusa?
zadnja menstruacija mi je bila 09.06,na pregledu sam bila 05.07 i po ultrazvuku on kaže da mi menstruacija neće doći u sljedećih 15 dana sigurno jer mi je endometrija 6mm a pred menstruaciju bude 15mm,i nema znakova da mi je bila ovulacija.
ispricavam se ako sam nešto krivo napisala..

Unaprijed zahvalna

Natalija Beljo, dr. med.

07.07.2010. 19:40

OHC su najidealniji i jedino možete probati smršaviti pa se i na taj način ciklus može regulirati i napravite si hormone štitnjače.

pocahontas

09.07.2010. 12:30

Poštovana doktorice,

Poprilično sam zbunjena i ne znam od koga dobiti savjet pa se obraćam Vama.
Naime, od prvi puta kada sam u djetinjstvu dobila prvu menstruaciju, imam prilično jake bolove odnosno grčeve, koji su nesnošljivi. Povraćanje, naponi, nesvijest i na kraju odlazak na hitnu po injekciju. U 14 godini sam otišla kod ginekologa i bez pregleda na temelju moje priče mi je rekla da će se bolovi smanjiti kada rodim prvo dijete, ali da u međuvremenu kao prva pomoć uzimam tablete Logest koje su bez hormona i pomažu u reguliranju mjesečnice i njezinih grčeva. Pila sam jednu kutiju a zatim prestala.
Naime, 3 godine poslije, odnosno u 17 god. kada sam prohodala s dečkom, otišla sam na pregled da mi ginekolog propiše kontracepciju i to su bile Logest i sjetila sam se da sam ih već uzimala. odlično, sve mi je poznato. Super za mene. I uzimala sam ih sljedeće 2,5 god. i odlučila napraviti pauzu sve do danas.
Ponovo sam se odlučila na kontracepciju, em zbog menstrualnih bolova koje ne mogu preživjeti bez uzimanja 3 dana tableta protiv bolova. Prilikom kupnje pilula samo sam se ušetala u ljekarnu i tražila Logest tablete. Bez ginekološkog pregleda. Pa me zanima da li sam krivo napravila, te ovo je 7 dan kako pijem prvu kutiju, i primjetila sam da iako idem u teretanu, pazim na ishranu , kilogrami ne idu dolje. Čak se malo debljam, a organizam mi je takav da čim pazim što jedem , brzo gubim kilograme, a sada nikako.
Unaprijed hvala na odgovoru, te se ispričavam se na poduljem postu.

Natalija Beljo, dr. med.

09.07.2010. 14:50

Ne bi bilo loše da napravite jetrene enzime a šta se tiče sporog padanja kila nema veze s OHC.

pocahontas

09.07.2010. 14:51

Još jedno pitanje koje zaboravih postaviti a to je, kada mogu prestati sa uzimanjem pilula? Jučer sam imala odnos s dečkom i ejakulirao je u meni, a budući da mi je menstruacija završila dan prije, plodni dani nisu nastupili, em je i kontracepcija tu koja se pije, pa me zanima, kada se mogu prestati piti pilule a da ne zatrudnim ako sam imala odnos? Slabo me pamćenje služi, i ne sjećam se kako sam to učinila prije par godina, ali mislim da ako se želi prekinuti sa korištenjem pilula, da se dovrši postojeća kutija, i da se sljedeća ne uzima'? ili se varam?

Ispričavam se što sam dosadna happy))

Zixy

10.07.2010. 22:35

Poštovana doktorice,
moj problem je sljedeci: imam 17 godina i pocela sam sa Logestom prije 2 mjeseca.
Isla sam ginekologu , uradila sve potrebne nalaze i ona mi je propisala Logest , smatrajuci da je to najbolje zbog mojih godina.
Redovno ih pijem , nisam propustila ni jednu tabletu ,a decko nikada ne ejakuira u mene.
Nemamo odnos onih 7 dana pauze izmedju kutija.
Medjutim , na raznim forumima nalazim price djevojaka koje su "redovno " pile Logest i ostale trudne i to me strasno frustrira.
Danas mi je 1. dan pauze od onih 7 dana i cijeli dan mi je muka.
Interesuje me koja je mogucnost začeća ako uzmemo u obzir da redovno pijem pilule, nisam uzimala nikakve antibiotike i da decko ne ejakuira u mene?

Unaprijed hvala.

ivana2006

11.07.2010. 16:40

Poštovani, u petak (09.07) sam popila svoju pilulu kao i obično u 12 popodne, no oko 13, 15h sam imala proljev..dakle sat vremena nakon popijene tablete. Znam da je pravilo da se uzme taj dan još jedna, ali eto mislila sam da nije potrebno, pa me sad uhvatila panika iako nisam imala spolni odnos poslije petka. Pijem logest već 3 mjesea. Što mi je činiti?

ivana2006

11.07.2010. 16:40

I samo da se nadovežem- to se dogodilo 12 dan mog uzimanja pilula, tj. u drugom tjednu.

Natalija Beljo, dr. med.

12.07.2010. 21:31

pocahontas kada završite s ovom kutijom

zixy ako ih ne pijete po uputama tj . preskačete i ne držite se naputaka.

ivana2006 možete prekinuti piti ili nastaviti do kraja blistera.

ivana2006

13.07.2010. 19:50

Hvala na odgovoru- naravno da ih nastavljam piti- ne razumijem zašto bi mogla prekinuti? Imam još jedno pitanje- koliko se sad moram dodatno štiti?

nana.roza2009

14.07.2010. 18:51

Poštovana,

imam 24 godine i svojedobno sam se štitila godinu dana pomoću Yasmina pa ništa dosta dugo, pa Logest pa sad dvije godine ništa. Niti jedan od ta dva konraceptiva mi nije odgovarao. Naravno svaka tableta ima prednosti i mana....kod navedenih došlo je do povećanja tjelesne težine, užasno velik apetit, smanjenje libida i ono što mi je najviše smetalo česta depresivna stanja..često sam bila nesretna i tužna bez povoda,plakanje bez razloga, nemir, nervoza i slično...inaće nisam takva osoba i nije mi se u tom razdoblju događalo nešto što bi prouzrokovalo isto. Prednosti pilula su mi velike jer inaće imam obilne, bolne i dugotrajne mjesečnic, a tu i je i naravno zaštita, imam stalnog partnera i novi posao (na kojem kako su rekli ženske "obaveze " ako ih ubrzo planiram nisu poželjne) i nisam spremna na dijete. Koje su tablete s najmanje hormona? Da li ovaj novi Yaz? što preporučujete!?

Lijepi pozdrav,

S.

Nazad
1 ... 19 20 21 22 23 24 ... 53
Naprijed