Autor
|
Poruka
|
marivo
|
27.12.2009. 23:45
Pijem Logest godinu dana, imam 19 godina. Dosad nisam imala nikakvih problema, no s obzirom da sam počela puno pušiti, brinu me posljedice. Koliko su cigarete doista opasne u kombinaciji s kontracepcijskim pilulama?
Hvala!
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
28.12.2009. 10:55
Do 35-te godine ne morate o tome brinuti, iako nema razloga da puno pušite i razmislite o tome.
|
mendlerica
|
28.12.2009. 10:55
Poštovani. Imam 19 godina i pijem "Logest" tablete već 6 mjeseci u dogovoru sa svojim ginekologom. Na početku uzimanja tableta nisam imala nikakovih problema, no u zadnja 3 mjeseca mi se zna dogoditi da nekoliko dana (u ovome zadnjem slućaju je to 10 dana) prije menstruacije dobijem jako blago krvarenje koje traje skroz dok ne uzmem zadnju tabletu nakon čega ide normalni mensturacijski ciklus, tablete uzimam svako jutro do sada i nisam niti jednu propustila. Npr. prošli mjesec mi se to nije dogodilo ali mjesec prije toga je. Je li to uzrokovano stresom ili je nešto drugo, trebam li promjeniti terapiju i što da ućinim?
unaprijed hvala.
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
29.12.2009. 00:45
Pročitajte temu Važne informacije, to je spoting.
|
rangelov
|
03.03.2010. 21:40
Postovana...pila sam Logest oko godnu dana, i pocela sam ga piti zbog problema sa aknama. Nakon izvjesnog vremena stanje sa aknama mi se popravilo ali sam primijetila izvjesne promjene na noktima (crvene tacke i odvajanje nokta od mesa). Posto ljekari nisu mogli da utvrde razlog, ja sam prestala piti Logest sumnjajuci da on nije uzrok. Sada se stanje na noktima popravilo, a od cega ne znam! Posto su mi se problemi sa aknama vratili ja bih rado opet pocela piti Logest. Zanima me vase misljenje
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.03.2010. 16:45
smatram da Logest nije razlog problema s noktima iako se stanje po njegovom prestanku pijenja popravilo. Možda ste promjenili nešto u prehrani , ali svakako bi bilo dobro da posjetite dermatologa jer možda je uzrok u nečem sasvim drugom.Tako da mislim da možete ponovo piti Logest
|
lelky
|
09.03.2010. 01:00
postovanje,
pijem logest vec 3 mjeseca, prije toga sam pila yaz, ali mi nije odgovarao...medjutim, prosli mjesec sam pocela piti neke biljne tablete (kineske, Tiens tvrtka) za detoksikaciju organizma..ujutro u 9h sam pila logest, a navecer u 9h sam pila te 2 biljne tablete...jucer, u nedjelju, sam popila zadnju kontracepcijesku tabletu i sada pravim stanku od 7 dana...zanima me jesam li imala zastitu ovaj mjesec s obzirom jer pijem te tablete za ciscenje organizma?? i da, veceras sam imala odnose sa deckom i postoji mogucnost da se nije pazilo pa me zanima jel se moram bojati trudnoce? hvala unaprije na odgovoru...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.03.2010. 15:15
Ukoliko su tablete na biljnoj bazi zaštita ne bi trebala biti smanjena.
|
mery2006
|
13.04.2010. 23:05
poštovana dokt., zanima me samo jedno pitanje..od sutra počinjem ponovo piti tablete i nakon diane sam se odlučila na logest..
večeras oko 21 h sam dobila mens, a nemogu popit prvu tabletu jer ću tek ujutro kupit. Da li se prva tableta broji kao valjana ako je popijem sutra prije 9? pa onda drugu popijem sutradan također oko 9, dakle u četvrtak da popijem drugu tabl? molim Vas da mi odgovorite jer me zanima dal ću zaštitu imati odmah s prvom tabletom il moram čekat tjedan dana?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.04.2010. 21:10
Sada sigurno već pijete Logest kako ste napisali jer Vi ste pod OHC samo ih mjemjate tako da nema utjecaja na zastitu.
|
DN2725
|
24.04.2010. 00:05
Postovana,
Prvi puta koristim pilule i ovo je sada prvi mjesec konzumacije. Menstruacija mi je kasnila 9dana i prvi dan kad sam dobila popila sam tabletu i od tada je pijem u sec. tocno kao i prvog dana ali meni nikako da prode krvarenje. Menstruacija mi je ovaj mjesec trajala puno duze nego inace(inace je rijec o max 4-5dana),tjedan dana te je prestalo na jedan dan i sada je pocelo to lagano krvarenje.Nije obilato ali je drugacije nego inace,popraceno je intenzivnim, neugodnim mirisom. Da li je to normalno ili se trebam zabrinuti?
Unaprijed zahvalna!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.04.2010. 22:35
Ukoliko krvarenje ne prestane javite se svom ginekologu .Po opisu pretpostavljam da je možda riječ o cisti koja je produžila ciklus.
|
koka_88
|
26.04.2010. 23:30
Postovana doktorice
pijem pilule logest vec 20 dana,a 6. dan sam 15 minuta nakon sto sam popila pilulu imala proljev.Poslije toga nisam popila novu tabletu nego sam sljedeci dan normalno nastavila da pijem tablete,te sam par dana nakon toga imala spolni odnos,ali uz opotrebu kondoma,jer sam procitala da tako kontracepcijski ucinak moze biti smanjen. Sutra mi je zadnja pilula i trebam da napravim pauzu od 7 dana i pocnem s novim pakovanjem,pa me zanima da ako racunam da ona pilula nije apsorbirana zbog proljeva,hoce li ona imati kakav uticaj na novo pakovanje pilula i da li ce mi kontracepcija biti pouzdana od prve pilule nakon pauze od 7 dana?
Toliko sam ovo zapetljala da ne znam da li cete uopste shvatiti pitanje i izvinjavam se zbog toga,ali stvarno sam pocetnik i ovo mi je prvi mjesec kako uzimam oralnu kontracepciju,tako da sam totalna neznalica..
Hvala unaprijed na odogovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.04.2010. 15:05
Dobro greška bila sta niste popili idući ali zato odlicna da ste koristil dodatnu zastiti. Sta se tiče zastite u idućem ciklusu ona će biti od početka uzimanja pilula nakon pauze.
|
bombončić
|
01.05.2010. 14:10
pijem logest već godinu i pol, imam 2 pitanja.prvo je da li šumeće tablete vitamina c i željeza, i povremeno magnezija mogu utjecati na učinkovitost moje kontracepcije??naime tablete sam kupila bez dogovra i savjetovanja s liječnikom...drugo pitanje je da li imam razloga za zabrinutost u sigurnost kontracepcije jer mi se prije 5 dana pojavilo oskudno tamno smeđe krvarenje, a imam još 3 tablete do kraja blistera, a inače menstruaciju dobije 2 dan nakon zadnje tablete?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.05.2010. 19:45
Niti za jedno pitanje treba mjesta panici, vitamine možete piti, a sta se tiče smečkastog krvarenja to je samo početak menga.
|
lelky
|
03.05.2010. 22:45
postovanje,
pijem logest vec nekih 5 mjeseci...jucer ( u nedjelju) sam popila zadnju tabletu, a veceras (ponedjeljak) kao da sam vec dobila menstruaciju, pojavilo mi se nesto smeckasto...jel to uredu, buduci da sam u zadnje vrijeme uvijek dobivala menstruaciju 2 ili 3 dan od zadnje pilule? nikada nisam odma 1.dan nakon zadnje tablete dobila menstruaciju..i da, pocele su mi se jako viditi vene, i kao da su mi na nekim mjestima kapilare popucale, jel to moze biti povezano sa tabletama?
hvala unaprijed,
lijep pozdrav..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.05.2010. 15:20
Sve u najboljem redu , ako ste slučajno preskakali vrijema u koje ih inače pijete razlog je ranijeg početka. Pucanje kapilara ima veze s manjkom C vitamina.
|
koka_88
|
04.05.2010. 18:40
Dobar dan
Ispila sam vec jedno pakovanje Logest pilula i u pauzi sam imala aritmije s kojima sam i prije pola godine imala probleme.Tada mi je kardiolog propisao aminol i pila sam ga par mjeseci.Juce sam bila ponovo kod kardiologa i rekao mi je da opet pocnem piti aminol,a sutra treba da zapocnem sa sljedecim pakovanjem Logest pilula.Sada me zanima da li smijem piti istovremeno hormonske pilule i beta blokatore.Kakav je uticaj beta blokatora na pilule i da li smanjuju ucinak kontracepcije?
Doktorice hvala Vam puno na vasim odgovorima,jer da nema ovog foruma,ja stvarno ne znam sta bih.
Pozdrav
|
marija90
|
04.05.2010. 18:40
Poštovani,
Pijem Logest već treći mjesec. Do sada nisam primjetila nikakve neuspojave osim pogoršanja tena. To me prilično smeta, s obzirom da nikad nisam imala problema s time, pa bi se htjela sada prebaciti na Yasmin.
Da li mislite da je nečist ten dovoljan razlog da promijenim pilile, s obzirom da drugih neuspojava nemam? I da li mislite da su pilule Yasmin dobra zamjena ili mi preporučate neke druge?
Unaprijed hvala
|