Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

sonica20

18.09.2009. 22:15

poštovana doktorice, pijem logest već dvije godine i pol i sad sam trenutno na pauzi. ja bi danas htjela počet piti opet pilule, međutim tek mi je prošla menstruacija, iako sam je ovaj puta u pauzi dobila ranije nego inače kad sam pila pilule. dobila sam je pred 8 dana. mogu li ih danas počet piti jer bi željela imat spolni odnos, a i pročitala sam kod vas da ako se počne piti prije menstruacije da se treba dva tjedna kporistiti dodatna zaštita (kondom). ne trebam paničariti zbog trudnoće ako ih počnen piti prije novog ciklusa. ako ih danas počnem piti sljedeća menstruacija će me nastupiti tek u nakon popijene zadnje tablete iz kutije, točno? prosvjetlite me molim vas...
hvala puno happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.09.2009. 00:05

Pa možete početi danas, ali morate koristiti kondom prva dva tjedna, sve ste dobro shvatili. A slijedeće krvarenje je iza zadnje pilule, točno.

20.09.2009. 18:00

Poštovana doktorice!
Pijem Logest tek 6 dana i prehlađena sam pa pijem Maxflu svakih 6h, pijem ga dva dana. Pilule pijem svaki dan u 18h, i nakon toga u 21h slijedi nova šumeća Maxflu-a. Međutim, u ta dva dana, nakon što popijem u 21h, za nekoliko sati (tad većinom već spavam) probudi me mučnina, povraćam i prilično sam blijeda u licu. Je li to nuspojava samog logesta ili zbog toga što pijem i lijekove za prehladu. Moram napomenuti da mučninu nemam kad Maxflu popijem tijekom dana, znači u 9h ujutro i 15h i inaće Maxflu mi je uvijek odgovarao. I teta u ljekarnoj mi je rekla da mogu piti Maxflu bez obzira na kontracepciju.
Što Vi mislite? Hvala.

20.09.2009. 21:20

Dobro vam je rekla, međutim ja bih to riješila po kratkom postupku - izbacila bih Maxflu happy. Ne vjerujem naime u lijekove za prehladu. Ali ako ne želite, sutra popijte Logest iza ručka, pa ćete vidjeti kako ta kombinacija djeluje.

kriya

21.09.2009. 11:20

Poštovana doktorice!
Nisam popila zadnje tri tablete u prošlom ciklusu (srijeda, četvrtak, petak). Novu kutiju bi trebala započeti u subotu. Menstruacija je došla u nedjelju, dok inače dolazi u utorak. Zanima me da li mogu normalno nastaviti piti tablete u subotu (uz korištenje još neke kontracepcije) ili bi morala početi sa novom kutijom prije, budući da bude pauza veća od 7 dana.
Hvala

21.09.2009. 23:25

Možete u subotu, ali morate koristiti kondom 2 tjedna.

anchycaaaa

21.09.2009. 23:25

Postovani,

Danas sam uzela prvu tabletu Logesta. Zanima me dali je potrebno uzimati i drugu kontracepciju uz tablete? Dali se trebam sluziti drugom kontracepcijom u roku 7 dana kad ne pijem tablete?

Hvala

22.09.2009. 10:25

Pročitajte temu Obavezno pročitati.

veka20

22.09.2009. 16:05

poštovana doktorice...u noći petka na subotu imala sam spolni odnos i kako je ne početku odnosa pukao kondom popila sam pilulu za dan poslije...ja sam na pauzi između tableta, i zadnja mjesečnica mi je došla 11.09.2009. odnosno 23 dana nakon predposljednje. mene samo zanima kad su mi otprilike plodni dani jer bi opet željela imat odnose. inače prije mi je dolazila kad sam pila pilule svakih 28 dana. i sad čekam da mi dođe da ih opetr počnem piti. i zanima me kada otprilike dolazi mjesečnica nakon popijene pilule za dan poslije? hvala puno happy

22.09.2009. 19:55

Pardon, temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

22.09.2009. 19:55

Pročitajte temu Obavezno pročitati.

07.10.2009. 13:35

Poštovana doktorice,
04.10. popila sam zadnju pilulu Logesta, to mi je uopce prvo koristenje pilula. Danas, znaci treci dan kako mi traje pauza, dobila sam menstruaciju. Stomak me boli za poludit, a menstruacija je jako oskudna, tek nekoliko kapi. Da li je to normalno? I jos jedno pitanje, sto preporucujete protiv menstruacijskih bolova? Vecinom sam pila Knavon, ali prijateljica koja je med.sestra rekla mi je da su one možda malo prejake, te da pijem bolje Neofen.
Hvala!
S postovanjem!

07.10.2009. 23:10

I ja preporučujem Knavon, tako da ga slobodno pijte. Oskudno krvarenje u vrijeme uzimanja pilula je normalno, ali bolovi su obično puno manji nego bez pilula. Možda će vama djelovati tek slijedeći mjesec.

laris

17.10.2009. 13:40

Poštovana,

zaboravila sam popiti tabletu 19. dan pa sam odlučila ne uzeti te posljednje tri, smatrajući da će mjesečnica tako doći normalno kao i uvijek, samo prije. Nije mi bitno kad ću početi s novim paketićem, jer idem na operaciju i namjeravam ponovno početi piti usred ciklusa. Posljednji spolni odnos sam imala tjedan dana prije te zaboravljene tablete, to znači da sam bila zaštićena?
Uvijek sam dobivala 4. dan pauze, a to bi bilo sutra. Što ako ne dođe?

17.10.2009. 20:00

Ništa, trudni od tog odnosa ne možete biti. Samo čekajte, doći će.

laris

18.10.2009. 14:05

Hvala Vam puno na brzom odgovoru, došla je danas kao i inače.
happy

ivana3005

19.10.2009. 00:15

Postovani!
Pijem logest mjesec dana, sada sam na pocetku druge kutije i uz uobicajeni spotting u zadnje vrijeme nakon odnosa osjecam nekakakvo peckanje. Sigurna sam da nije u pitanju nikakava spolna bolest jer sam nedavno bila na svim pregledima, a imam i stalnog partnera, nego me zanima da li je to ikako povezano s logestom? Pila sam ga prije godinu dana i do sada radila pauzu zbog jetrene bolesti, no nalazi krvi su u redu i isto se sjecam malo peckanja..
Zahvaljujem unaprijed!

19.10.2009. 11:50

Da, to se zna desiti, iako mislim da je obično riječ o pojačanoj sklonosti gljivičnoj infekciji. Ako ne prestane promijenitw kontraceptiv.

shinoda

22.10.2009. 00:05

postovana doktorice.
Zanimalo me moze li partner slobodno ejakulirati tijekom odnosa?
Naime dogodila nam se mala nezgoda, ali redovito sam pila pilule svaki dan.
Danas mi je 3. dan nove kutije.
Moze li se sto dogoditi?

22.10.2009. 11:45

Molim pročitajte temu Najčešća pitanja.

Nazad
1 ... 13 14 15 16 17 18 ... 53
Naprijed