Autor
|
Poruka
|
qwerty
|
22.10.2009. 11:45
postovani,
nakon duge pauze u uzimanju oralnih kontraceptiva, po preporuci mojeg ginekologa sam pocela uzimati logest.
11. dan uzimanja (uzela sam ga s prvim danom menstruacije) i dalje imam krvarenje. nije vise obilato, ali se u ovih 11 dana nije prekidalo. postoji li razlog za zabrinutost (prije kontraceptiva je pregled+uzv+papa bio uredan)? moze li se ovo stanje pripisati povecanom stresu? puno hvala, zbog obaveza sam jos par dana u inozemstvu.
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
22.10.2009. 21:45
Pročitajte temu najčešća pitanja, to je spotting.
|
|
25.10.2009. 23:45
Postovani!
Danas sam imala spolni odnos i kondom je puknuo, imam logest pilula jos od prije 2 mj jer sam ih prestala piti.
Dali ih mogu popiti i koliko kao pilule za dan poslije?
|
|
26.10.2009. 15:10
Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
ivana1983
|
29.10.2009. 21:35
pila sam Logest 6 godina. prije 2 tjedna ginekologica me je poslala na vađenje krvi. sa krvnom slikom je sve bilo u redu, dok je s testom za zgrušavanje krvi nešto bilo krivo. vrijeme je iznosilo 2 min i 20 s. mislim da je normalno do 2 min. moja ginekologinja mi je preporučila pauzu od 3 mjeseca pa ponovno ponavljanje testa. radili se tu o mogućnosti nastanka tromboze i koliko je točan taj test (ubod u prst i procjena prestanka tečenja krvi)
|
|
30.10.2009. 10:10
Pročitajte http://www.cybermed.hr/index.php/...li_znati_o_kontracepcijskim_pilulama. Mislim da samo trebate ponoviti nalaz, da je to slučajno.
|
matejica777
|
03.11.2009. 15:45
Poštovani,
pila sam logest tablete 3 mj,nastavila sam ih piti odmah poslije diana.Sada sam radila stanku,dobila sam normalnu mjesečnicu u onih tjedan dana nakon uzimanja,ali sada je evo već 2.mjesec u tijeku otkako nisam dobila mjesečnicu-svoj unormalnu.Nemam nikakvih simptoma trudnoće. Zanima me da li je to normalno i kada ću dobiti menstruaciju.
Unaprijed hvala
|
|
03.11.2009. 20:40
Ne znam kada ćete dobiti. Ako su vam menstruacije bile neredovite prije bit će opet, tako da ovo nije neočekivano. Ako su bile redovite, javite se ginekologu.
|
woman1
|
11.11.2009. 15:35
Poštovana doktorice, pijem logest 6 mjeseci, menstrucaija mi tijekom tih 6 mjeseci znala uraniti par dana, doći u vrijeme 19, 20, 21 pilule. Uvijek sam bezobzira na to radila pauzu 7 dana inormalno pila. Ovoga puta mi je jako uranila, već je završila, a ja još uvijek nisam popila zadnju pilulu! Svejedno sam napravila pauzu od 7 dana i nastavila piti. Da li sam dobro postupila i da li mi je zaštita održana? Što vi mislite o tom uranjenom dolasku menstruacija? hvala na odgovoru
|
|
13.11.2009. 10:55
Jeste, dobro ste napravili, zaštita je održana. Međutim, budući da krvarenje stalno dolazi ranije, mislim da vam trebaju pilule sa malo više hormona. Jedna od prednosti kontracepcije jest da znate kad ćete prokrvariti, a to kod vas očito nije slučaj.
|
woman1
|
13.11.2009. 11:40
Hvala vam na odgovoru. Koje biste mi preporučili pilule?
|
|
13.11.2009. 14:10
Razgovarajte sa svojim ginekologom.
|
herc
|
15.11.2009. 16:35
Poštovana doktorice,
Najprije da Vam se zahvalim na pregršt informacija o Logest tabletama koje ste dali svojim odgovorima na ovom forumu. Imam jedno pitanje za Vas. Pijem Logest tablete već 4 mjeseca i nisam imala nikakvih nuspojava. Trenutno pijem četvro pakiranje, ostale su mi još tri tablete do kraja pakovanja, a prije 5 dana sam dobila krvarenje, koje nije dovoljno obilno da bih rekla da je menstruacija, ali ne prestaje. Trebam li se brinuti zbog toga? Ili se javljati svom ginekologu? Smanjuje li to krvarenje kontraceptivnu moć tableta?
Unaprijed hvala.
|
|
16.11.2009. 10:45
Ne trebate se brinuti, to je spotting i ne smanjuje zaštitu. Pročitajte temu Važne informacije.
|
matejach
|
18.11.2009. 22:20
Poštovana! Zaboravila sam popiti 2.tabletu iz kartice, prošlo je 20-ak sati i slijedeći dan sam ih popila 2. (taj dan mi je bilo zlo !)
Međutim, jučer sam opet zaboravila (9.po redu iz kartice)-prošlo je 13sati, popila sam čim sam se sjetila, i sad ne znam dal da opet popijem još jednu za ovaj dan (znači, opet 2 isti dan).
U uputama mi nije jasno.
Ne morate napominjati da mi je zaštita smanjena - to znam, al ionako nemam odnose.
hvala!
|
|
19.11.2009. 10:35
Da, trebali bi, uvijek je isto - kad se zaboravi pilula druga se pije čim se sjeti, i ona za slijedeći dan redovno.
|
matejach
|
19.11.2009. 10:35
Popila sam 2 i jučer. Da li je to dobro ili loše? Zanima da li će biti kakvih posljedica to što sam već dva puta ovaj mjesec zabroavila popiti i popila 2 u jednom danu? Napominjem, odnose trenutačno nemam tako da se ne brinem zbog toga!
Možete li mi za općetnio objasniti, da li kada se zaboravi popiti VIŠE od 12h, da li pijem propuštenu tabletu i onu za taj dan, ili jedostavnom PRESKAČEM tu zaboravljenu?
hvala Vam!
|
|
19.11.2009. 22:15
Nemojte preskakati tu zaboravljenu jer ćete prokrvariti a onda ćete biti izbezumljeniji nego sad. Ništa se neće desiti radi 2 u istom danu, jedina opasnost je od neželjene trudnoće.
|
Mondria
|
28.11.2009. 13:40
Postovani!
Pijem Logest malo vise od godinu dana. Menstruaciju sam dosad svaki put dobila 2-3 dana nakon sto bi popila posljednju tabletu. Sad je eto proslo vec 4 dana i nista, pa se polako brinem s obzirom da mi se to u godinu dana jos nijednom nije dogodilo. Tablete sam pila redovito pa pretpostavljam da nema bas nekog rizika od trudnoce, ali me jos uvijek zabrinjava to kasnjenje. Svi znaci upucuju na to da bi menstruaciju trebala dobiti, ali zasad nista osim dosta tamnog smedjeg iscjetka, pa me zanima trebam li mozda otici ginekologu / kupiti test za trudnocu / ili ne trebam brinuti? I dal u slucaju da recimo menstruaciju ne dobijem uopce, svejedno pocinjem piti sljedecu kutiju kao da se nista nije dogodilo..?
|
|
28.11.2009. 20:15
Taj tamno smeđi iscjedak jest krvarenje koje očekujete, a nije uobičajenog izgleda vjerojatno radi nekog stresa koji ste imali prošli mjesec. Pilule nastavljate normalno piti.
|