Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.06.2009. 14:35

Napravite test na trudnoću, to će vas utješiti happy

matejach

05.06.2009. 17:30

Draga doktorice!Već sam vas nedavno pitala, no moram provjeriti još jednom,oprostitehappy))
oko odgode menstruacije- koliko je loše da ne radim pauzu i popijem još samo NEKOLIKO novih pilula, a ne cijelu kutiju? moje ginekologice nema, no sestra mi je rekla da je bolje popiti cijelu novu kutiju bez pauze. no, meni više odgovara prva solucija da bez pauze uzmem još samo 7pilula, i promijenim tajming menge kako će mi odgovarati kroz ova dva mjeseca?
da li se ciklus može poremetiti ako prekidam USRED kutije?i da li je zaštita očuvana?

[rekla sam Vam da mi je ovo prvi mjesec i da imam spoting, i rekli ste da će se to odužit ako odgađam- no spoting je već neko vrijeme prestaohappy]

05.06.2009. 22:30

Ma možete kako hoćete, sestra nije u pravu. Naravno, nakon što pipijete tih 7 tableta nakon pauze počinjete novu kutiju. Ovu možete čuvati za neko slijedeće odgađanje.

woman1

06.06.2009. 17:55

Poštovana, izgleda da sam tijekom ciklusa zabunom popila 2 tablete i tako su mi se poremetili dani prve i zadnje pilule. da li da normalno napravim pauzu od 7 dana i 8 dan počnem piti novu kutiju iako će to biti dan ranije nego inače? da li je zaštita održana? hvala

laris

06.06.2009. 23:00

Poštovana,

nakon nedavnog pregleda kod ginekologinje, ustanovila je da bi bilo najbolje da počnem piti Logest, s obzirom na to da imam veoma bolne i obilne mjesečnice (gotovo svaki put s povraćanjima, gubitkom apetita i nemogućnošću da obavljam svakodnevne obaveze). Prije gotovo godinu dana vadila sam krv i po prvi puta u životu su mi jetreni enzimi (ALT i AST) bili povišeni, što je liječnica opće prakse pripisala mom gastritisu, prilično čestom korištenju antibiotika te stresu oko upisivanja na fakultet. Savjetovala je da ponovim pretrage nakon 6 mjeseci, što sam i učinila i slika se bitno popravila (ALT tek neznatno povišen). Obiteljska anamneza je negativna, jedino su sestri neznatno povišeni enzimi (također ima gastritis).Zanima me mogu li početi piti pilule bez straha (pijem Sylimarin, alkohol ne konzumiram, ne jedem masno i ne pušim) od ovog mjeseca, jer mi se čini da mi više štete rade goleme količine paracetamola i ibuprofena kojima se kljukam svakog mjeseca kad stigne mjesečnica, nego što bi to činile kontracepcijske pilule, a bolove sve teže podnosim.

Srdačan pozdrav

06.06.2009. 23:00

Zaboravite da ste popili tabletu viška, ništa se neće desiti. Zaštita je održana, pauza 7 dana, osmi dan nova kutija.

07.06.2009. 04:50

Laris, jedino je dijagnosticirana jetrena bolest kontraindikacija za uzimanje kontraceptiva. Dakle, počnite bez straha.

laris

07.06.2009. 13:40

Hvala Vam puno na odgovoru. Bojim se jedino toga da mi se vrijednosti drastično ne povise, što bi mi bilo čudno jer bolest jetre nemam niti sam ikada imala, a čini mi se da su mi pilule zadnji spashappy

anathea

07.06.2009. 23:35

Poštovana doktorice!

Logest pijem unatrag par mjeseci. Dosad nije bilo nikakvih problema.
Medutim, prosli mjesec sam imala upalu zdrijela i doktor mi je dao Almacin antibiotike. Posto nisam vidjela da umanjuju djelotvornost oralnih kontraceptiva, popila sam jednu tabletu. Ali samo jednu tabletu, i nista vise. Logest sam popila svu 21 tabletu, nijednu nisam preskocila. Uz sve to, pijem i sljedece lijekove: controloc, sulfasalazin, folacin i movalis, te calcimed D3.

Zanima me sljedece, jucer, dakle, 6.6. sam trebala dobiti menstruaciju, medutim, nisam je dobila. U petak je bilo malo tamne krvi,prijepodne, ai poslije nista vise.
I sad me strah, da li mozda nisam trudna?
Doktorica mi nije rekla da ove gore navedene tablete utjecu na logest pilule.

08.06.2009. 09:50

Nije vam rekla zato što ne utječu. Imate u temi Yasmin i drugi lijekovi koje tablete utječu.
Ovo smeđe računajte pod redovno krvarenje, to je najviše što antibiotik može napraviti - promijeniti krvarenje.

anathea

08.06.2009. 10:20

Puno Vam hvala na odgovoru.
Sad mi je mnogo lakse happy

laris

15.06.2009. 10:25

Poštovana,

Danas mi je 7. dan ciklusa i ujedno i 7. tableta. Prvi put pijem Logest i čula sam za spotting, samo me zanima koliko dugo mora trajati da bi se zaključilo da mi trebaju pilule s drugačijom količinom hormona?
Naime, mjesečnica mi je inače trajala po 5, 6 danas i ovoga puta je bilo naznaka da će biti tako, no nakon što je jučer krvarenje stalo, danas je ponovno počelo. Ne istim intenzitetom kao i inače, ali nije samo smedji iscjedak.
Takodjer su mi grudi bolne i povećane, iako to smatram normalnom nuspojavom na početku uzimanja.
I još jedno pitanje, može li 10 minuta razlike u uzimanju pilula imati neke posljedice? Naime, od početka sam ih uzimala u 8 navečer, a danas u 8 i 14.
Oprostite na zapitkivanju, ali prvi put pijem i zanima me vaše mišljenje.
Napomenut ću samo da sam pročitala temu najčešća pitanja happy

Pozdrav

15.06.2009. 12:05

Ali niste pročitali temu Obavezno pročitati, a tamo su odgovori na vaša pitanja happy

siliard

17.06.2009. 11:50

pijem logest već 3 godine, svaki dan redovito. menstruaciju dobim 4 dan nakon zadnje tablete.ovaj mjesec krvarenje mi je trajalo samo 3 dana i bilo je jako oskudno (inaće imam krvarenje po 4-5 dana i to prvih 2 relativno obilno). molim vas da mi odgovorite kaj bi mi moglo biti. unaprijed hvala

17.06.2009. 13:25

Ništa, varijacija ciklusa.

siliard

17.06.2009. 17:55

znači danas mogu početi piti novu turu logesta?

17.06.2009. 18:45

Možete

nela_os

23.06.2009. 21:50

mozda glupo pitanje al muci me to..a ovdije nemogu nac tako pitanje.. sta ak 1 tableta npr. se popije tableta predzadnji dan menstruacije ?
hvala

dorushka

01.09.2009. 21:40

postovana,
pijem logest prvi put i pocela sam ga koristit s prvim danom menstruacije, medjutim primjetila sam da mi menstruacija nije prestala nakon 6 dana kao u sve prethodne, vec jos uvijek traje, je li moguce da mi je ciklus dulji zbog uzimanja logesta?
Hvala

02.09.2009. 11:20

Da. Pročitajte temu Obavezno pročitati.

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 53
Naprijed