Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Mantia

03.09.2009. 14:15

Postovana,
imam nekoliko pitanja u vezi logesta, pocela sam ga piti pred 10 dana, i primjetila sam da mi se ciklus drasticno promjenio te svaki dan u nasumicnim periodima jos uvijek "krvarim" smedji iscjedak koji se inac pojavljuje krajem mensturacije... prije mi je ciklus, ukljucujuci i taj iblok krvarenja trajao 4 dana... pretpostavljam da je to najnormalnije, no sveisto bih htjela znati, koliko ce to dugo trajati i kad bi s trebala zabrinuti? jos jedno pitanje je (na koje me uputio okulist jer nisam dobila odgovor od ginekologice) kako utjece i utjece li uopce kontracepcija na glaukom otvorenog kuta? zadnje pitanje, ono koje mene relativno veseli moram priznat, primjetila sam da su mi grudi natecene cak i vise nego u predmenstrualnom razdoblju... jel moguce da rastu? te kako to da trenutno jedna dojkav drasticno prednjaci drugoj, vise od pola broja... hoce li se to izjednaciti?
unaprijed hvala...

tarja

03.09.2009. 14:45

Poštovana doktorice,

pijem logest već 4 mjeseca, nisam imala nikakvih komplikacija... zadnju menstruaciju sam dobila 18.8. a sljedeću bih trebala dobiti 15.9., međutim, ovih dana se čudno osjećam. Već tri dana osjećam težinu u trbuhu, a prekjučer u jutro mi je bilo toliko mučno da sam povratila. Tablete sam uzimala redovito, i uvijek u isto vrijeme (prije tjedan dana sam jednu tabletu popila dva sata kasnije no što sam trebala, ali čitala sam da to puno ne znači +-2 sata, ili znači?)

Da li je moguće da sam unatoč redovitom uzimanju tableta, trudna?

woman1

03.09.2009. 15:00

Poštovana, pijem logest 5 mjeseci. Prvi mjesec menstruaciju sam dobila u zadnjem tjednu dok sam još pila pilule. Mislila sam da je to normalno dok se organizam ne navikne. Nakon toga sam 2 mjeseca dobila normalno po završetku pijenja pilula, no zadnja 2 ciklusa mi je ponovno uranila i to sam već počela krvariti dok sam imala još 4 pilule za popiti. Trebam li mjenjati pilule i utječe li to na zaštitiu? Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.09.2009. 22:15

Mantia - pročitajte temu obavezno pročitati, tamo piše o nuspojavama, što je vaš spoting i napetost grudi. I jedno i drugo će proći. Kontracepcija nema utjecaja na glaukom.
Tarja - mislim da niste. Ne znači mučnina samo trudnoću, ima i nekih normalnih bolesti koje ju uzrokuju.
Woman1 - pročitajte temu obavezno pročitati. To su nuspojave, ne utječu na zaštitu, i ako vam previše ne smetaju ne treba mijenjati kontraceptiv.

mijau8

08.09.2009. 01:00

pocela sam piti pilule logest prie 3 dana..naravno to je bila preporuka ginekologa..ovo je pri put da pijem kontracepciju u zivotu..doktorica mi je rekla da moram poceti piti 8.dan a sad po forumima citam da moram 1.kutiju poceti uzimati 1.dan mjesecnice a od druge kutije pocinjem piti 8.dan..jesam li dobro shvatila i ako sam krivo postupila sto sam popila 8.dan sto da napravim?

unaprijed hvala

08.09.2009. 10:30

Ništa niste krivo učinili, jedino što ovaj ciklus niste zaštićeni od trudnoće pa koristite i dodatnu zaštitu. Kad ovu kutiju popijte, nakon pauze od 7 dana počinjete novu. To vam piše i u ovim temama iznad, i u uputi za lijek.

09.09.2009. 16:20

Pocela sam piti Logest prvi put prije 5 dana ali mi se vec odrazava na psihicko stanje, uhvatila me depresija i neki neobjasnjivi strah. Predpostavljam da bez problema mogu prestati piti i da to znaci i da cu dobiti krvarenje u roku od 4-5 dana...samo da potvrdim da je OK da prestanem piti.

09.09.2009. 19:35

Da, ništa se strašno neće desiti, osim što slijedeća menstruacija može biti nepredvidiva, ne mora doći za 4-5 dana nakon samo 5 dana uzimanja.

tunnrida

10.09.2009. 11:10

Poštovana doktorice,
krajem 2 mjeseca sam abortirala, i u 3 mjesecu mi je ginekolog prepisao logest kao kontracepciju.
Do prije toga, zadnje 2-3 godine imam istu kilažu, a prije toga sam imala i manju. U tih 2 mjeseca trudnoće sam dobila 2 kile i to je bilo to, od abortusa do poćetka korištenja kontracepcije težina mi je ostala. Od poćetka korištenja logesta pa do danas sam se udebljala 6 kila, grudi su mi pred menstruaciju svaki mjesec sve bolnije i bolnije, da bi zadnja 2-3 mjeseca ko kamen i jako bole.
Ovulacija mi je isto jaka zadnjih 2-3 mjeseca, i pms je nepodnošljiv, dečko mi kaže da sam zadnje vrijeme u pmsu za sprebit na promatranje,nepodnošljiva, a to sam i sama sebi.
Tako da sam odlučila da ih u slijedećoj turi neću počet uzimat, i napravit pauzu od kontracepcijskih mjesec dva i da ću otić na pretrage i tražit za probu druge tablete
Zanima me stručno mišljenje...

d19

10.09.2009. 20:35

pozz
počela sam piti logest prije tri mj,dakle ovo mi je sad treća kutija.10.table sam zaboravila popit u srijedu u ponoć i popila sam je tek u čet u 19h. zadnji odnos sam imala u utorak. zanima me kakva je mogućnost da zadtrudnim s obzirom da su mi sad plodni dani u mjesecu i da se može zatrudnit čaki 4 dana nakon zadnjeg odnosa.
ako postoji šansa,dal da sutra popijem 4 tablete logesta, tj kako se to pije i kako da onda zastavim pit.
zbunjena,neznam šta da radim.molim vas hitno odg

12.09.2009. 20:00

tunnrida - slažem se s promjenom kontraceptiva, iako vam ne trebaju nikakve pretrage. Samo se s početkom novog kontraceptiva trebate izvagati i ukoliko dobijete više od kilograma nakon prve kutije ni taj nije za vas. Zapamtite, ne deblja se od pilula nego od pojačanog unosa hrane - koji je svakako uzrokovanom pojačanim apetitom uzrokovanim pilulama, ali to treba probati držati pod kontrolom.
d 19 - vi molim vas pročitajte što sam pisala u Piluli za dan poslije da naučite da na pilulama nema plodnih i neplodnih dana. Kao odgovor na vaše pitanje, ne može se zatrudniti unatrag, jer ste u vrijeme odnosa redovno pili pilule.

valentajn

13.09.2009. 13:45

Poštovana,
koristim Logest već 7 mjeseci, imala sam u početku tipične nuspojave, poput spottinga i mučnine, koje su s vremenom prestale. U zadnje vrijeme sam pod velikim stresom i dogodilo mi se da sam dobila nešto slično spottingu, pa nakon dva dana menstruaciju, s tim da sam još imala 5 tableta za popiti. Ta krvarenja mi već traju 8 dana te sam se počela brinuti. Molim Vas, jesu li to normalne nuspojave ili se trebam obratiti svom ginekologu?

14.09.2009. 00:35

To su normalne nuspojave, jer je Ligest niskodoziran i svaki stres može izazvati neredovito krvarenje.

ccc

14.09.2009. 11:30

postovani,

pijem logest 5 mjeseci i primjetila sam jake promjene raspolozenja,razdrazljivost,osjetljiva sam jako i napete su mi grudi, tjekom menstruacije imam bolove, a promjene raspolozenja su prisutne cjeli mjesec ali ponajvise za vrijeme PMS-a

pitanje: zanima me da li je moguce da s obzirom da logest ima jako nisku dozu hormona,da postoje jake nuspojave,jer sam ja te promjene uocila tokom uzimanja pilula logest.. i da li mozda treba vise od 5 mjeseci da se moje tjelo privikne?

unaprijed hvala

14.09.2009. 22:05

Nuspojave su moguće bez obzira na dozu, i vjerojatno vam ne odgovaraju sastojci Logesta. Ja bih vam promijenila kontraceptiv, prilično ste bili strpljivi.

16.09.2009. 14:25

Poštovana!
Prije tri dana dobila sam menstruaciju (nakon 3 mj izostanaka) i počela sam piti Logest koji mi je ginekolog propisao prije nekih 6-8mj ali nisam ih počela odmah piti. Znači ovo mi je treći dan kako pijem pilule i nemam nikakve nispojave. Znači li to da ih neći niti imati ili nisu još toliko izražene prvih par dana? Menstraciju još uvijek imam i dosta je bolna i ovaj treći dan, inaće me je stomak uvijek bolio samo prvi dan. Molila bih Vaše mišljenje. Hvala!

lala19

16.09.2009. 18:35

POŠTOVANA DOKTORICE,
prije točno mjesec dana sam popila posljednju tabletu iz kutije (LOGEST) prije nego sam napravila stanku od dva mjeseca kako mi je doktorica preporučila. ovaj put, u pauzi, mjesečnica mi je došla nakon 23 dana, dakle 5 dana ranije nego dok sam bila na tabletama. do sad nisam imala spolne odnose kojih tri mjeseca po me zanima da li mogu imat normalne spolne odnose tijekom te pauze, naravno uz kondom, ili bi trebala pazit na to s obzirom da se u to vrijeme pauze lako zalomi trudnoća? i da li sad nakon pauze kad počnem opet piti tablete, one svejedno štite od prvog dana? inače, prije pauze, tablete sam pila preko dvije godine i pol
imam još jedan problem, a to da tijekom početka spolnog odnosa sam osjećala malu bol pri peneteraciji, osjećala sam kao suhoću. je to možda problem sa sluznicom zbog tableta. i kako to može nestat? postoje li kakve kreme za to ili kakav lijek? treba li za to recept?
HVALA VA PUNO happy
POZDRAV happy)

16.09.2009. 20:45

Noname - sve je u redu. S nuspojavama ćete vidjeti, kod nekih se djevojaka pojavljuju kasnije.
La-la - kondom vam je prilično nepouzdano sredstvo zaštite od trudnoće, ali uz malo računanja plodnih dana pa apstinencije u tom periodu može proći. Kad ponovno počnete uzimati pilule s prvim danom menstruacije ste zaštićeni.

lala19

17.09.2009. 17:55

ok, hvala na odgovoru...nego, zanima me da li je posljedica tableta shuoća ronice...jer pri početku spolnog odnosa sam osjećala pri penetraciji bol kao zbog suhoće, a poslije je to nestalo...da li je to od tableta i kako se to može spriječiti? postoje li koje kreme ili tablete da se to spirječi? i da lu za to treba recept od liječnika? hvala još jednom happy

17.09.2009. 20:20

Ne, ne možete to spriječiti. Liječiti možete lubrikantima koji se slobodno kupuju u ljekarni. To je nuspojava, i ako ne prolazi za 2-3 mjeseca treba mijenjati pilule.

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 53
Naprijed