Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
28.04.2009. 20:45
Ako vi mislite da ima, onda ima, ništa tu krvarenja ne znače. Napravite test na trudnoću, ne očekujte da vam netko preko interneta kaže da li ste trudni.
|
Crnka07101988
|
29.04.2009. 11:10
Poštovana!
Prošle godine, uzimala sam Yasmin pilule, te zatim prešla na Logest, naime, od prilike u to doba kada sam počela
uzimati oralnu kontracepciju, počele su mi se dešavati promjene i sitniji problemi vezani uz probavu, no nisam
previše obraćana pažnju, no prije jedno dva mjeseca imala sam strašne bolove u trbuhu i probleme s probavom
te sam otišla kod doktora dobila uputnice i obavila niz pretraga, no ništa mi nije nađeno, ni na parazitologiji, ni na mikrobiologiji itd, te me sada zanima dali je moguće te probleme povezati možda sa tom oralnom kontracepcjom,
zanima me dali ona može imati nekakve negativne učitnke na probavni sustav?
Hvala!
|
|
29.04.2009. 11:35
Problemi su vrlo širok pojam. Sumnjam da je uzrok kontracepcija, prvo zato jer ju dulje uzimate, drugo jer ona može uzrokovati samo mučnine, vrlo rijetko povraćanje i proljev, i to uglavnom samo u početku uzimanja.
|
princeza<3
|
29.04.2009. 18:30
poštovanje.
zanima me dali smijem normalno uzimati kontracepcijsku tabletu ako sam na penicilinu. imam streptokok
|
|
29.04.2009. 18:50
Da
|
Katarina21
|
30.04.2009. 21:30
U ovom trenutku sam shvatila da sam popila dvije tablete logesta, kako sam pogrešno počela kutiju sa pogrešnim danom, u panici da duže od 12 sati nisam primjetila da nisam popila tabletu, popila sam 2 zabunom za danas i za sutra,pa me zanima dali da nastavim sutra piti tablete ili da tek preksutra popijem slijedeču tabletu, totalno sam sada zbunjena. Ovo mi je tek druga kutija kako pijem logest. Hvala unaprije. Katarina
|
|
30.04.2009. 22:50
Samo zaboravite da ste popili jednu viška, od viška glava ne boli. Pijte dalje normalno, nakon zadnje normalna pauza - znači odsad slijedeću kutiju započinjete dan ranije.
|
princeza<3
|
01.05.2009. 23:10
a sad sam i ovo pročitala na jdnom forumu-"Koliko sam ja čitala o tome - rizik za stvaranje ugrušaka nose ama baš sve kontracepcijske tablete, jedino se izdvaja Logest, koji ima nešto veći rizik od ostalih.
A sadrži najmanje hormona - tako da očito nije sve ni u samoj količini hormona."
stvarnosam zbunjena, jer mislim da sam upravo pročitala neki vaš odgovor da je yasmin, zbog veće količine estrogena, opasniji po tom pitanju od logesta, a ovo kaze suprotno..
|
princeza<3
|
01.05.2009. 23:10
poštovana doktorice,
evo sad malo čitam o trombozi, pošto mi se to čini najozbiljnija nuspojava i bas me to uplašilo, pa me zanima koliko je to zapravo realno da se oboli od toga zbog kontracepcije? i stalno se spominje nekakva plućna embolija, neznam dali je to isto, ali pročitala sam da se od toga umire odmah po pojavi prvih simptoma tako da terapija niti ne stigne djelovati!!
postoji li neki simptom koji se pojavi da se to stigne ne vrijeme sanirati, jer ovo da se odmah umre mi je malo previse
|
|
02.05.2009. 00:25
Predlažem da se više medicinski ne informirate po forumima. Pročitajte o trombozi i emboliji ovdje http://www.cybermed.hr/index.php/...li_znati_o_kontracepcijskim_pilulama. To nije nešto radi čega treba živjeti u strahu, jer da je to često nitko ne bi htio biti trudan (pogledajte koliko je česta tromboza u trudnoći).
|
ketaca
|
02.05.2009. 11:50
otkada sam dobila mensturaciju, imam problema s njom, pila sam dabroston i diane35. i nakon dugo vremena, opet nisam dobila bila i gnić mi je prepisao dabroston pa logest (po prvi puta). počela sam logest pit 11.4. i jučer popila zadnju. sve to vrijeme sam curila. i jučer sam ,bar mislim, opet dobila. sve ove dane sam malo po malo krvarila, ali skroz. uz to ,trbuh me svaki dan bolio, što prije nije nikada. zanima me zašto toliko puno i skroz sam curila? nadam se da to nije ništa strašno. ja mislim da je to zbog logesta jer mi se tijelo tek navikava, nisam gudo imala i u tom periodu sam prvi put spavala s dečkom pa se nadma da je to sve zbog toga. iako bi mi tablete trebale smanjiti menstruaciju... išla sam na pretrage i jetra mi je u redu te sam išla na ultrazvuk i isto je sve u redu. samo bih Vas zamolila da mi kažete imam li razloga za brigu? muči me samo što sam tako dugo imala i bolovi nisu zanemarivi, štoviše...
Pozdrav
|
|
02.05.2009. 12:30
To je nuspojava koja će proći. Pročitajte temu Obavezno pročitati.
|
_zbunjola_
|
04.05.2009. 11:50
Dobar dan...
jučer sam počela po prvi put piti pilule (logest). 16 mi je godina, menstruacije su prije bile redovite (ciklus 29-31 dana - kašnjenje od 1-3 dana), pretprošla i prošla mi je kasnila 14 dana, ova trenutna je došla opet normalno (1 dan kašnjenja).
ginekolog i ljekarnik su rekli da sam zaštićena već od 1.dana, no neki su mi preporučili da koristim dodatnu zaštitu prvi mjesec (do 2.kutije logesta), drugi kažu da samo 1.tjedan...
također, uvijek pijem ketonal zbog bolova, tako sam i jučer. mislim da ketonal ne utječe na pilule ali ipak....
što vi smatrate?
|
_zbunjola_
|
04.05.2009. 11:55
Dobar dan.
Već sam postavila jedno pitanje, ali ga nikako ne mogu naći, pa sumnjam da se možda nije niti poslalo.
Uglavnom, 16 mi je godina, mjesečnice su mi dosad bile redovite (ciklus 29-31 dan - kašnjenje 1-3 dana), pretprošla i prošla su kasnile po 14 dana, ova trenutna je došla normalno (1 dan kašnjenja).
Po prvi puta pijem ikakve kontracepcijske pilule (od jučer). Ginekolog i ljekarnik su rekli da zaštita djeluje od 1.tablete, ali dio ljudi s foruma mi preporuča da cijeli mjesec koristim dodatno i kondome (dok ne počnem 2.kutiju).
Također, uvijek pijem ketonal zbog mentrualnih bolova, pa sam tako i jučer. Mislim da ketonal ne utječe na djelotvornost, ali ipak da provjerim kod vas.
Što vi smatrate?
Hvala.
|
|
04.05.2009. 22:00
Pročitajte teme Obavezno pročitati i Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
ivky
|
06.05.2009. 20:35
Poštovani,
pijem Yasmin već godinu dana i kao nuspojavu sam u tom periodu dobila 8 kg..prvih par mjeseci nije bilo nikakvih promjena ali to se promjenilo...inače sam sportašica a i težina mi se nije drastično mjenjala nikada kao sad tj. već par godina (od izlaska iz puberteta je ista)..pojavio se i tvrdi celulit..stvarno sam uvjerena da je to do pilula jer je sve isto kao i prije a ja se debljam..da li bi mi bilo pametno da probam s logest-om ili da i dalje pijem yasmin!!??
Hvala!
|
|
06.05.2009. 21:50
Za celulit vjerujem da je od pilula, ali debljanje je, vjerovali ili ne, od hrane. Očito vam Yasmin malo pojačava apetit (jer da je puno ne bi debljanje trajalo toliko dugo) i očito to ne možete kontrolirati, pa bi možda s Logestom bilo bolje. Probajte.
|
Tiha7
|
18.05.2009. 12:15
Poštovana,
Počela sam piti Logest prije dva dana, a danas imam blagu vrtoglavicu pa me zanima da li je to simptom tableta ili nečeg drugog... Pročitala sam obavezno pročitati al se tamo navodi samo mučnina i neki drugi simptomi, a upute sam mudro bacila. Zahvaljujem na odgovoru.
|
|
18.05.2009. 15:40
Ako ih uzimate na prazan želudac promijenite vrijeme uzimanja. Ako ne, nema to veze s pilulama.
|
junnie
|
18.05.2009. 20:25
Postovana doktorice,
na svojoj sam prvoj kutiji Logesta i danas bih trebala popiti zadnju pilulu u pakiranju. do sada je sve bilo u redu(imala sam blage nuspojave poput boli u grudima i spottinga koje su se povukle vec nakon prvog tjedna), ali prije nekoliko dana javio se blagi pritisak u grudima.u pocetku sam ga ignorirala, misleci da je neuroza i da umisljam, ali jucer prije spavanja osjetila sam velik val boli s kojom sam se i jutros probudila. boli me dok disem i bol kao da je centrirana u prsnoj kosti. zanima me Vase misljenje, ima li to ikakve veze s pilulama?
|