Autor
|
Poruka
|
laris
|
09.12.2009. 23:05
Poštovana,
počela sam piti novu kutiju tableta nakon kratke stanke zbog operativnog zahvata i u iduća tri tjedna nisam imala odnos (za vrijeme tog čitavog pakiranja), no zaboravila sam popiti jednu tabletu u 2. tjednu i popila sam drugi dan dvije odjednom. Mislila sam da to neće ni na što utjecati, budući da nisam imala odnose. Normalno sam dobila mjesečnicu i nakon sedam dana stanke, na dan prve tablete imala sam spolni odnos uz prekinuti snošaj, samo ne baš najbolje izveden, tako da je dečko gotovo napola svršio u meni.
Danas je prošlo 3. dana od našeg posljednjeg odnosa i čini mi se da sam na gaćicama primijetila sitnu smedju mrlju. Strah me da sam možda trudna. Nažalost, u starom pakiranju tableta nisu pisale nikakve upute pa ne znam jesam li dobro postupila.
Pozdrav
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
11.12.2009. 00:00
Dobro ste postupili, ovo je spoting. Pročitajte temu Važne informacije.
|
laris
|
11.12.2009. 10:15
Puno Vam hvala na odgovoru. Zbunilo me to što ujedno imam i bolove u donjem dijelu trbuha, a dosad nisam doživjela spotting, osim tijekom prvog mjeseca uzimanja. Prijateljica mi je spomenula da bi se moglo raditi o implantacijskom krvarenju, je li to uopće moguće na pilulama? Je li moguće da mi se tijelo ponovno navikava na hormone nakon one kratke stanke? Htjela sam se prvo posavjetovati s Vama prije nego što panično odjurim ginekologinji
|
|
11.12.2009. 21:55
Niste imali spoting jer prije niste zaboravljali pilule. A prijateljici sa implantacijskim krvarerenjem poručite da se nadam da se bolje razumije u ono što joj je struka
|
laris
|
12.12.2009. 03:10
Pomislila sam na to, samo sam mislila da bi se to onda eventualno dogodilo neposredno nakon zaboravljene pilule, a ne sada na već drugoj kutiji. Imam još jedno pitanje. Zadnja tri dana me muči užasna bol u trbuhu uz probadanje na lijevoj strani koja se širi prema ledjima i prsima, ne mogu je točno lokalizirati. Danas je postala gotovo nepodnošljiva. Popila sam tabletu protiv bolova, no nije pomogla. Zanima me može li to biti od te jedne zaboravljene pilule na prošloj kutiji ili je nešto drugo u pitanju? Ne znam da li da pričekam, odem liječnici opće prakse ili ginekologinji.
|
|
12.12.2009. 13:40
Može biti od zaboravljenje pilule da se stvorila nekakva cista. Bolovi nisu za ignoriranje, tako da najbolje da se javite svojoj ginekologici.
|
Ninabella
|
12.12.2009. 21:00
Poštovana!
Zamolila bih vas za savjet. Imam 18 godina i počela sam piti Logest, po prvi puta.Do sada nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule. No, imam nekih nuspojava kao što je smećkasti iscjedak. Pročitala sam u informacijama da je to normalno, no zanima me da li je uobičajeno da mi to traje već posljednja 2 tjedna? (Sutrašnjim danom mi kreće stanka od 7 dana.) Da li se trebam zabrinuti?
Hvala unaprijed.
|
|
12.12.2009. 21:20
Ne trebate, normalno je, i kod Logesta prilično uobičajeno jer je nisko doziran. Kad krenete sa slijedećom kutijom vjerojatno će prestati.
|
bluesy20
|
14.12.2009. 11:30
Poštovana doktorice,
Pijem Logest. Ovaj sam mjesec slučajno pila pilule 22 dana. Danas sam trebala dobiti menstruaciju (koju inače dobivam gotovo u sat), ali ju nisam dobila. Je li moguće da mi "kasni" zbog one jedne pilule viška?
Inače sam pila uredno, osim jednog dana kada sam "zakasnila" 10 sati (što ionako u uputstvima piše da nije problem).
Puno Vam hvala unaprijed!
|
|
14.12.2009. 21:30
Da, moguće je da vam kasni zbog pilule viška. Da nastavite piti dobili bi krvarenje tek kad prestanete piti. Tako naime pilule funkcioniraju, nema to veze sa vašim tijelom.
|
laris
|
16.12.2009. 20:55
Hvala Vam na preporuci da posjetim ginekologa, to sam i učinila i ispalo je da se radi u upali jajnika. Dobila sam antibiotik Klavax, u uputama piše da on smanjuje djelotvornost kontracepcijske zaštite. Ako ga moram piti 10 dana, a u medjuvremenu će doći do krvarenja, nakon koliko vremena mogu ponovno računati na zaštitu?
|
|
16.12.2009. 23:10
Ne smanjuje zaštitu, to se malo farmaceutska industrija štiti. Samo ako istovremeno imate proljev ili povraćate. U temi Yasmin i drugi lijekovi imate popis lijekova koji smanjuju zaštitu.
|
Altruista
|
19.12.2009. 21:20
Poštovani!
Popila sam tablete za dan poslije,sve po uputama mog doktora i to 24sata nakon odnosa(i naravno opet 12 sati poslije) i one nisu bile djelotvorne!Odonda je prošlo par godina,a kod zadnjeg mi gin.pregleda ginekolog bez pretrage krvi prepisao logest,pa me zanima da li su te tablete uopće djelotvorne s obzirom da mi tablete za dan poslije nisu bile(a sigurno su imale više hormona s obzirom da ih je bilo ukupno 2,a koliko sam ovdje uspjela pročitat,logest su puno slabije).Postoji li kakva pretraga koja mi može osigurati da pronađem tablete koje bi zbilja bile 100% pouzdane za mene?
|
|
20.12.2009. 13:40
Kada se koriste kao hitna kontracepcija pilule su pouzdane 96% (po mom osobnom mišljenju i manje), a kada se koriste kao redovna kontracepcija 99,9%. Onih 0,1% ćete morati riskirati, ne postoji 100% pouzdana kontracepcija. Nisu potrebne nikakve pretrage.
|
mell
|
25.12.2009. 22:05
Dobro veče i Sretan Božić svima koji ga slave,
pijem Logest mjesec dana i nakon prve table nisam dobila menstruaciju koja je do tad bila redovna. Napravila sam test za trudnoću i pokazuje da nisam trudna ( radila sam ga već dva puta ).
Nakon sedmodnevne pauze sam nastavila piti i jako sam zabrinuta.
Zanima me vaše mišljenje jer ne znam da li dalje da nastavim piti ili da prekinem sa pilulama.
Unaprijed hvala!
|
|
26.12.2009. 13:30
Ne trebate biti zabrinuti obzirom je test negativan. Vjerujem da niste primijetili krvarenje - ćesto bude samo oskudni smeđi iscjedak. Ako ni toga nije bilo, nastavite piti ali se javite ginekologu. Ako je sve je u redu.
|
ivana1983
|
26.12.2009. 13:35
Pila sam Logest šest godina. Prije 2 mjeseca sam ga prestala piti (problemi sa testom na vrijeme zgrušavanja krvi). Iako sam prije pijenja Logesta imala neredovite menstruacije (ciklusi od 28 do 40 dana) i jako obilne, one su i sada iste kao za vrijeme pijenja kontracepcije - točno 28 dana i slabe. Dali se zbog toga trebam zabrinuti ili je to normalno?
Hvala unaprijed
|
|
26.12.2009. 16:50
Umjesto da ste sretni vi bi se brinuli . Ne mora dugo biti ovako, možda se vrati na staro.
|
sanjasalak
|
26.12.2009. 21:15
i meni se sad trenutno desava krvarenje al je prozirno,a logest koristim vec sest meseci.pa da li je to razlog za strah?
|
|
27.12.2009. 13:20
To je spoting, pročitajte temu Važne informacije.
|