Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.06.2010. 11:40
S obzirao na danasnji datum popijte tbl. od četvrtka i danas za petak, tbl od srijede preskočite i u ovom ciklusu koristite dodatnu zaštitu tijekom odnosOHC možete prekiniti kada želite i ponovo počete piti nakon pauze isto prvi dan mjesečnice ali nemojte to raditi nakon kratkog vremena korištenja (2-3 mj) jer tako samo remetite ciklus. Ako zelite raditi pauze onda barem OHC koristite najmanje 6 mjeseci .Kod nisko dozažnih kao šta je i Logest pauze trebate raditi nakon 5 godina korištenja ako ne postoji drugi razlog za prekid.
|
mery2006
|
06.06.2010. 01:15
poštovana doktorice..pijem logest tablete, ovo mi je 2. mjesec..prošli mjesec menstruaciju sam dobila u uedno vrijeme, bez ikakvih bolova( inače imam bolne menstruacije) , ovaj mjesec, ostalo mi je bilo još 3 tablete do kraja, ali počeli su mi bolovi i iscjedak pomiješan s krvlju i do dan danas mi to traje, a u srijedu sam popila zadnju tabletu, znači stomak me počeo bolit i ponedjeljkom, a danas je već subota. Da li je to normalno i da li trebam nastavit s ovim tabletama? imali to kakve veze na kontracepcijsko djelovanje? i može li dečko normalno svršavati u mene i dalje, dok imam menstruaciju ,ali s ovakvim pojavama? jer znam da sam zaštićena i za vrijeme menstruacijskog ciklusa.
također, sinoć nakon spolnog odnosa, zadebljale su mi donje usnice,posebno desna, i nabrekao doni dio zdjelice. od čega bi to moglo bit? jutros kad sam se probudila, bilo je puno normalnije nego sinoć, ali bojim se da nije nešto ozbiljno. neznam da li moram napomeniti da sam imala u 9 mj. prošle god, cistu na jajniku, koja mi je operacijski uklonjena, pa možda ovaj mjesec taj jajnik odrađuje svoje pa stomak tako boli i menstruacija još ne dolazi onako kako bi trebala, već u prekidima po dvije tri kapi, ali sa iscjedkom.. hvala unaprijed na odgovoru!
|
koka_88
|
06.06.2010. 22:55
Postovana doktorice
U ponedjeljak 24.05. sam popila zadnju pilulu,napravila pauzu od 6 dana (cetvrti dan pauze sam dobila menstruaciju) i u ponedjeljak 31.06. pocela ponovo da pijem pilule.Popila sam 2 pilule,a trecu kad sam popila povratila sam.Nakon sto sam povratila,uzela sam ponovo pilulu,te opet povratila i taj dan nisam vise uzimala pilule.Sljedeci dan sam opet popila pilulu i povratila,te odlucila da prestanem piti,pa kad dobijem sljedecu menstruaciju opet pocnem.Medjutim 2 dana nakon sto sam odlucila da prestanem piti pilule,opet sam dobila menstruaciju i to poprilicno obilnu,te sam sada jako zabrinuta.Par dana nakon sto mi je zavrsila menstruacija,ja sam opet dobila.Sta mislite zbog cega je to?Da li to ima kakve veze s pilulama,s tim sto sam pila redovno 2 mjeseca i treci mjesec popila 2 pilule i prestala?
Hvala vam unaprijed na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.06.2010. 14:55
mery 2006 prijelomna krvarenja su uobičajena u početku pijenja OHC. Promjene koje ste napisali nemaju veze s OHC , a s obzirom na cistu koju ste operirali OHC koči ovulaciju oa taj janik nema šta odrađivati. Krvarenja su slabija nego bez OHC ako se to nastavi ne dobijete mjesečnicu javite se ginekologu radi UZV
koka_88 vaša mjesečnica je sad produžena jer nema hormona koje ste unosili OHC -om i popili ste 3 tbl pa sad pad hormona i nastupilo je krvarenje sta je normalno.
|
ame654
|
09.06.2010. 16:35
u nazad dvije godine nemam redovnu menstruaciju, svaku menstruaciju dobivam svaki drugi mjesec. doktor mi je preporucijo logest i da li je moguce da mogu s njima uredoviti menstruaciju. Dali se moze dobiti visak kilograma od logest tableta. Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.06.2010. 20:20
Možete regulirati ciklus i ne nema povečanja kilaze od Logesta
|
bienchen
|
09.06.2010. 20:20
Poštovana,
zbog jakih krvarenja na yazu, doktorica mi je dala recept za logest. Ona mi je rekla da nakon što popijem 4 inaktivne pilule yaza tek krenem na logest; a u uputstvu logesta piše da ako se prelazi s pilula koje u pakovanju imaju inaktivne pilule, da se njih treba preskočiti, tj odmah krenuti s uzimanjem logesta. Ostala sam prilično zbunjena sada kada sam to pročitala... Da postupim onako kako mi je rekla ginekologinja ili po uputstvu?
Hvala!
|
blenks
|
10.06.2010. 23:05
Poštovanje!
Pijem Logest 2 mjeseca, imam česte mučnine, veliku želju za hranom, a nakon jela imam jaku mučninu.. znam imati osječaj da mi trne vilica, grče i znoje se dlanovi.. osječaji panike.. trebam li se brinuti? da li da prestanem sa tabletama? pušim, vegeterijanka sam, imam česte migrene zbog kojih pijem cafetin tablete (ako može biti bitno kod uzimanja logesta)..
Hvala Vam najljepša!
Lijep pozdrav.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.06.2010. 11:00
bienchen počnite po upustvima ginekologinje
blenks prekinite s OHC.
|
blenks
|
11.06.2010. 12:05
Hvala Vam!
Da li mi možete preporučiti što da koristim zbog užasnih bolova kod menstruacije?
Doktor mi prepisuje kontracepcijske tablete samo zbog bolova.. Prvo sam pila jasmin koji mi i nije odgovarao, pa sada logest koji mi je puno pomogao kod bolova ali imam ovakve simptome..
|
đesi
|
12.06.2010. 21:05
poštovana doktorice,
prije mjesec dana počela sam sa uzimanjem logesta. u ponedjeljak sam popila zadnju tabletu, te počela sa sedmodnevnom pauzom. rečeno mi je da nakon dva do tri dana nakon posljednje tablete treba doći do mjesečnice. .sad mi je već 5. dan pauze, a još nisam dobila. imala sam samo tamniji iscjedak oko trećeg dana ali i to je sad prošlo. dečko i ja koristili smo još i dodatnu zaštitu (durex) tako da ne vjerujem da bi mogla bit trudna. zanima me da li je to normalno još prvi mjesec kod uzimanja logesta tako dugo dok se tijelo ne privikne na te nove hormone u organizmu ili se ipak trebam javiti svome ginekologu?
unaprijed zahvalna na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.06.2010. 21:15
blenks- probajte od 14 dana ciklusa svaki dan uzimati po jedan Neofen od 250 i tako nastavite i kada dobijete mjesečnicu prva 3 dana.
đesi sad je sigurno mjesečnica došla i Vi ste nastavili piti po shemi.
|
đesi
|
16.06.2010. 00:15
nažalost nisam dobila. i danas počinjem piti po shemi i dalje. možda bi trebala napraviti test za trudnoću ili ipak nemam još razloga za zabrinutost pošto mi je ipak ovo prvi mjesec tek korištenja logesta?
|
unipen
|
16.06.2010. 22:05
Poštovana
Pijem logest vec dvije godine a menstruacije su bile normalne do ovog mjeseca kada sam dobila ju 10 pilula prije kraja uzimanja pilula..tablete vecinom pijem normalno al sam ovaj mjesec popila dvije 6 sati kasnije od potrebnog..menstruacija nije obilna nego kao pred kraj..i traje vec 5 dana, dal se trebam zbog neceg zabrinjavat, hoce li se to nastavit do kraja mesntruacije?? i dali to moze bit neki drugi uzrok(nezeljena trudnoca) jer me moja ginekologica uplasial s tim pitanjem pa dali bi to bio simptom??
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.06.2010. 15:20
đesi - počnite s novom turom, ako i sad izostane u vrijeme pauze javite se ginekologu.
unipen - kako su dvije popijene iza 6 sati od potrebnog to može poremetiti ciklus, kako pijete 2 godine ne bi sumnjala na trudnoću. U slučaju da se to smečkasto previše produlji javita se ginekologici.
|
ame654
|
17.06.2010. 15:30
Postovana doktorice, pocela sam koristiti logest tablete i uopste nemam nikakvih smetnji, da li postoji mogucnost da mogu ostati trudna ako sam tek pocela piti te tablete
|
Lantai
|
20.06.2010. 19:05
postovana doktorice, procitala sam vec ''obavezno procitajte'' i dosta tema na forumu, ali nisam uspjela naici na slican problem pa cu vam postaviti pitanje...
dakle pocela sam s uzimanjem Logesta u utorak ujutro. To mi je prva kutija. Menstruaciju sam dobila u ponedjeljak popodne...racunam da sam pocela piti od drugog dana, sto se smije.
jucer, dakle u subotu, spavala sam s deckom i nismo koristili zastitu. kolika je mogucnost da sam ostala trudna bez obzira na pilule? pitam jer sam ih pocela piti na drugi dan, da li je onda njihova ucinkovitost prvih 14 dana (ili 7 kako pise na samom Logestu) zbilja toliko manja?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.06.2010. 13:30
ame654 ne, ako ih pijete po uputama
lantai moram priznati da nisam sigurna da li sam dobro shvatila piete prvi put Logest od utorka mjesečnicu dobili u utorak ne znam da li je to u pauzi (pretpostavljam da je ) u subotu imali odnos da li ste počeli s novim blisterom ?! ako počnete piti drugi dan prvih 14 dana poželjno je koristiti dodatnu zaštitu jer kako ste i napisali smanjena je zaštita.
|
mateja*
|
22.06.2010. 13:40
poštovana doktorice...logest uzimam već 9 mjeseci i do sada mi je kravrenje uvijek počelo nedjeljom, te je trajalo 3 dana. Danas je utorak, krvarenja nema, već samo iscjedak smeđe boje. U petak bi trebala početi s novom kutijom! Je li to normalno, trebam li raditi test na trundoću ili..? I da napomenem kako još uvijek imam vanmenstrualna krvarenja, išla sam kod ginekologa koji kaže da to nije ništa opasno i da radi toga ne trebam prestaiti uzimati logast, budući da nemam nikakvih druigh smetnji..što vi mislite o tome? Hvala vam...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.06.2010. 11:50
Očito je ovo slabije krvarenje , a sta se tiče smečkastog krvarenja u tijeku pijenja obratite pozornost da ih pijete uvijek u isto vrijeme bez preskakanja.
|