Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.07.2010. 12:30
ivana2006 samo ovaj ciklus se dodatno zaštitite
nana.roza.2009 probajte s YAZ - om iako i on ima prvih 2 mjeseca glavobolje , promjene raspoloženja koje se kod nekih se jave kod nekih ne.
|
bienchen
|
16.07.2010. 14:20
Poštovana,
Pijem logest, danas trebam popiti 4. pilulu. Prva dva dana pijenja pilule poklopila su mi se s terapijom antibiotika azitromicina zbog upale grla. Trebam li se zaštititi dodatno? Doktorica opće prakse dala mi je neki nedefinirani odgovor, kojeg nisam baš shvatila..
hvala!
|
lelky
|
17.07.2010. 05:05
Poštovanje,
već dugo me zanima odgovor na ovo pitanje, jer negdje procitam jedno, a netko mi kaze drugo..zanima me koliko je smanjena zastita ako se piju antibiotici? naime, pijem logest od 12.mj 2009.godine, prije toga sam pila yaz 3.mjeseca i i sad sam prije 2 tjedna imala upalu grla i pila antibiotike..pa me zanima jel mi zastita bila smanjena s obzirom da vec dugo pijem tablete (a nismo koristili jos i kondom dok sam pila antibiotike)? obicno pijem u isto vrijeme tablete, samo sam sada ovaj mjesec mozda jednom popila sat il dva kasnije tabletu, ali inace to kod mene bude u tocno vrijeme ..imam jos za popit 7 tableta, ali me strah jer me nesto boli stomak i grudi (inace sam panicar )..
Lijep pozdrav i unaprije hvala na odgovoru..
|
lelky
|
17.07.2010. 05:05
zaboravila sam napisat da taj antibiotik koji sam pila je cefalexin..
lijep pozdrav jos jednom..
|
mery2006
|
19.07.2010. 18:20
Draga doktorice, molim Vas da mi kažete da li je normalno da mi se tijekom treće kutije logesta i 9 -ete tablete u tom pakovanju, evo sad već i 12-ete, pojavi posve oskudno krvarenje, u kapljicama, (2-3) i to jedan do dva puta na dan. Kada stavim tampon i nakon 2,3 sata ga izvadim nema ništa, osim smeđeg iscjedka kojega je također jako malo. Da li trebam promijeniti tablete ili nešto drugo. Logest mi savršeno odgovara, neboli me glava, nemam mučnina, za razliku od diane koje sam uzimala. Da li je to zbog ciste koju sam operirale krajem ljeta prošle godine jer me ovih dana često zna i zaboliti taj jajnik ili je nešto posve drugo?
Unaprijed HVALA!!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
20.07.2010. 17:55
bienchen da, potrebno je taj ciklus
leikly ne zna se u postocima koliko pa se preporučuje dodatna zaštita
mery12006 kako pijete 3 mjeseca normalna pojava.
|
mery2006
|
20.07.2010. 19:10
znači nema nikakve smetnje pri zaštiti?
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.07.2010. 15:45
nema smetnji
|
fotolea
|
24.07.2010. 22:10
Postovani,
Tek sam na prvoj kutiji Logest tableta, pocela sam da pijem prvog dana mjesecnice, i tokom svih dana ciklusa, imala sam probleme sa ucestalom potrebom za piskenjem, takodje neprijatan osjecaj u toku obavljanja nuzde, i nakon toga dugo osjecaj kao da mi je i dalje besika puna. I to je prestalo kako se zavrsio ciklus. Medjutim, tri dana prije isteka prve table tableta, opet sam dobila mjesecnicu i opet iste probleme imam. Da li to ima ikakve veze sa Logestom?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.07.2010. 20:31
Nema .
|
bubamara1203
|
27.07.2010. 14:30
Ovako: Koristila sam Logest skoro godinu dana. Imala sam malo problema sa nervozom, ali mene zanima nesto drugo; ionako vec imam male grudi, i kako sam pocela piti tablete, grudi su mi malo nabrekle. Pre njih sam imala uobicajnu nabreklost grudi kad treba da dobijem, i sad dolazi problem: poslednjih par meseci koriscenja, grudi su mi se prepolovile-grudnjaci koje sam oduvek nosila su mi postali veliki, ne znatno, ali primetno, zbog cega sam prestala da pijem tablete. U cemu je problem? Bas sam bila srecna na pocetku sto su mi grudi malo porasle, i onda odjednom nestate i ono sto sam imala i bez tableta......
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.07.2010. 20:15
OHC - Logest nema veze s povečanjem ili smanjivanjem grudi, možda ste izgubili na kilaži.
|
Billie
|
03.08.2010. 14:10
Može pomoć, molim vas?
Ovako, popila sam uredno prvu kutiju Logesta i u prošlu nedjelju navečer (prije tjedan i pol) sam popila prvu tabletu iz druge kutije, ali sam drugu
popila sa zakašnjenjem od 8-9 sati.
Sad mene zanima - da li sam pogriješila što sam nastavila piti u ono vrijeme kad sam popila tu zakašnjelu svih sljedećih dana? Jer
mi se tek sad čini da sam trebala nastaviti po starom vremenu?
Kako da sam to gledam i računam? Otad je prošlo već 10 dana i ne znam da li da se pazim još 5 dana (da mi prođu onih dva tjedna) ili kako?
Hvala unaprijed i lijep pozdrav,
Billie
|
Dea17
|
09.08.2010. 23:05
Poštovani!
Pijem Logest godinu i 4 mjeseca... u subotu sam zaboravila uzeti pilulu, a pilulu za nedjelju sam popila par sati kasnije, u roku od 12 sati. Danas sam prokrvarila. Trebam li dalje uzimati pilule ili trebam prekinuti s uzimanjem?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.08.2010. 22:40
Billie Popili ste unutar 12 sati tako da nema panike , nastavite dalje po istoj shemi.
Dea17 napravite pauzu pa nakon 7 dana nastavite dalje.
|
Suziola
|
17.08.2010. 00:25
Na forumu je bila članica Ezekiel, molim da mi se javi jer osečam iste simptome bockanja, probadanja, kompresija vene na nogama itn. Zanima me jeli nastavila sa pilulama i jeli su simptomi bili opasni od Logesta
|
lili00
|
19.08.2010. 17:20
postovani,
pijem logest skoro 3 godine.
prvi put mi se desilo da sam zaboravila uzeti pilulu.
zaboravila sam je 6.8. Drugi dan imala sam spolni odnos s deckom i svrsio je u mene. nakon toga sam uvidjela da pilulu nisam uzela tocno 24 sata.
uzela sam 2 odjednom jer je to bilo uobicajno uzimanje tableta i nastavila s pakovanjem.
to se desilo u 2.tjednu.
procitala sam da ako se zaboravi u 2.tjednu da nema problema. ali na forumima govore da su sanse velike.
menstruaciju sam dobila dan ranije nego uobicajno.
ima li sanse?
izgubljena sam od svih mogucih informacija.
hvala na odgovoru
|
mery2006
|
21.08.2010. 19:15
poštovana doktorice..
jučer oko 13 sati moja prijateljica je dobila menstruaciju i želi početi s prvom kutijom logesta.
da li je uredu ako danas popije prvu tabletu, ( oko 17 h )? znam da treba koristiti dodatnu zaštitu tjedan dana, a da li nakon tjedan dana, znači na današnji dan može spavati s dečkom i bez dodatne zaštite i da li je 100 % zaštićena, tj da li dečko može slobodno svršiti u nju? ili ipak treba čekati dva tjedna, jer nije popila prvu tabl. na prvi dan menstruacije?
hvala na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.08.2010. 23:26
ilili00 Dobili ste mjesečnicu nema panike.
mery2006 Treba koristiti dodatnu zaštitu .
|
mery2006
|
25.08.2010. 12:51
samo taj prvi tjedan ili i nakon drugog tj. uzimanja prve kutije tableta, s obzirom da je prva tableta uzeta drugi dan menstr.?
hvala...
|