Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

laura_11

02.12.2010. 23:26

Poštovani,

pijem Logest tablete 8 mjeseci. Jučer navečer sam popila zadnju tabletu i danas ujutro sam dobila menstruaciju. Obično dobivam nakon 3 dana od zadnje tablete. Zanima me da li je možda uzrok tome stres kojem sam izložena u posljednje vrijeme.
Zahvaljujem na odgovoru!

mrkvica1

03.12.2010. 16:30

Poštovani, imam jedno pitanje.
Popila sam prvu kutiju tableta i evo sada sam prije dva dana počela s drugom kutijom.
Ginekologica mi je savjetovala da koristim kondome prvih mjesec dana pošto se logest prvi puta pije sa prvim danom menstruacije, a nismo tocno mogli odrediti prvi dan ciklusa.
Sada sam popila drugu tabletu druge kutije i zanima me dali jos moram koristiti kondom s obzirom da sam popila prvu cijelu kutiju i napravila pauzu, i sada krenula s novom. Ili mogu imati odnose bez koristenja kondoma?
Hvala!

loop22

04.12.2010. 12:50

Poštovani,

Pijem logest pilule već godinu i 4 mjeseca.
Zadnju tabletu popila sam u utorak, 30. 11. U petak 3.12 dobila sam menstruaciju tako da bih s drugom kutijom trebala početi u srijedu 8.12.
Računajući shvatila sam da kad popijem tu drugu kutiju menstruacija stici točno na datum kada, evo iskreno, planiram romantično putovanje sa svojim partnerom.
Zanima me da li mogu ikako odgoditi menstruaciju za barem jedan dan ili je nekako uraniti 6 dana?
Čitala sam o tome na Vašem forumu, ali nisam više sigurna gdje točno. Nisam sigurna da li bi trebala napraviti veću pauzu? Ili možda počet ranije piti sada ovu drugu kutiju, ili nakon nje ne raditi pauzu nego jednostavno preći na drugu?
Nebi se htijela igrati previše sa zdravljem pa Vas molim da mi objasnite kakav bi to učinak imalo na moj ciklus i moje tijelo?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

LP,
loop22

Natalija Beljo, dr. med.

04.12.2010. 12:50

laura_1 Može biti razlog stres.

mrkvica1 Sada možete imati odnos bez korištenja kondoma.

mrkvica1

04.12.2010. 16:10

Poštovani, totalno sam zaboravila pitati Vas još nešto.
Pošto sam zadnju tabletu prve kutije popila u utorak 23.11, u srijedu sam počela sa pauzom. Ali sam u subotu i nedjelju bila nešto bolesna i imala sam proljev i povraćanje. Sada me zanima dali mi može nešto biti ako sam jučer imala odnos bez kondoma? Ili povraćanje nema veze ako sam u pauzi? (da napomenem,jučer sam popila treću tabletu druge kutije.)

claudia989

05.12.2010. 14:50

Imam jedno pitanje u vezi promijene pilula.
Počela sam piti pilule Logest prije 16 dana. Pošto sam ja dosta dlakava po licu sam mislila da bi mi tablete mogle pomoći, ali sam neki dan baš na ovoj stranici pročitala da Logest u sebi nema ciprotenon acetat, drospirenon odnosno gestagen te nemaju toliki učinak na dlakavost. I sad moje pitanje je.. dali će meni ginekolog moći dati neki drugi kontraceptiv kao yaz, yasmin ili diane? Krv sam vadila prije 16 dana kada mi je dao logest. Dali trebam vaditi ponovno krv, i dali ću moći napraviti taj prijelaz sa Logesta na diane, yaz ili yasmin?
Sa Logestom u ovih 16 dana nisam imala nikakve posebne nuspojave, samo promijene raspoloženja.

Natalija Beljo, dr. med.

05.12.2010. 19:40

mrkvica1 Nemože se dogodit ništa.
claudia989 Možete prijeći na novi OHC i to kada popijete zadnju tbl. logesta počnite sa novim OHc bez pauze i ne trebate ponovo vaditi krv. U vašem slučaju bi preporučila prije Yaz nego Diane.

leia

07.12.2010. 15:05

Poštovana doktorice!
Prije deset dana, na prvi dan menstruacije, počela sam po prvi puta uzimati logest tablete. Četvrti dan uzimanja počela sam piti i antibiotike zbog upale mandula. Zanima me koliko je tada bila smanjena zaštita od trudnoće.
Obilnija mensruacija mi je trajala tjedan dana,ali se oskudnije krvarenje do danas nastavilo. U međuvremenu mi se javio još i svrbež te peckanje spolovila, koje traje već par dana. Što da učinim i kako da se liječim s obzirom na to da imam, koliko sam shvatila, probojno krvarenje? Je li liječenje vaginaletama uopće moguće tijekom krvarenja? Trebam li zbog krvarenja prijeći na višedozirani preparat ili se strpiti par mjeseci?

Natalija Beljo, dr. med.

07.12.2010. 17:00

Probojno krvarenje za početak u redu.Kako pijete antiobiotik koristite mi dodatnu zaštitu, a problem sa gljivicama riješite pomoću Canestena

miss_logest

07.12.2010. 17:00

Poštovani!
Nakon pregleda kod ginekologa, i analize krvi (ali ne na hormone), ginekolog nije bio precizan u prijedlogu kontracepcijskih pilula, pa sam na neki način sama dala prijedlog Logesta (nakon što me on pitao želim li Yazz, i da je njemu svejedno, da moram ja odlučiti), budući da on odgovara nekim mojim prijateljicama. Kasnije sam se zapitala, ima li kakve veze što su te prijateljice za koje znam da im Logest odgovara sitnije od mene (a znam da je Logest niskodozirani oralni kontraceptiv), i može li se na temelju težine pretpostaviti da će za mene biti "preslab", tj s premalom dozom hormona? Ako je tako, kakve to posljedice može imati (npr. neželjena trudnoća), i hoće li se nekakvi simptomi u tom slučaju pojaviti, ako moju težinu pretpostavimo na oko 70 kg.

Natalija Beljo, dr. med.

08.12.2010. 10:35

Logest će Vam odgovarati bez obzira na vašu težinu( koja nje u redu), zaštita će biti kao i kod vaših prijateljica tako da ne morate brinuti.

claudia989

08.12.2010. 22:26

Hvala vam na odgovoru! happy
Nadovezujem se sa pitanjem od neki dan u vezi promijene kontracepcije, prijelaz sa Logesta na Yaz, Yasmin ili Diane 35, zbog moje dlakavosti.
Danas sam bila kod ginekologa i prepisala mi je Diane 35. Pitala sam je kada ih počinjem piti a njen odgovor je bio da nije sigurna, ona misli da je pauzu potrebno raditi, ali da pročitam u uputama.
U uputama piše da pauzu od 7 dana nemoram raditi, da ih jednostavno nastavim piti odmah nakon zadnje tablete Logesta.
Ali mi nije jasno. Što sa mojom mjesečnicom? Dali ću imati neke simptome (vrtoglavica npr.) ako samo nastavim piti?

ml_moric

09.12.2010. 10:35

Dobar dan, počela sam pit tablete Logest po prvi put. Zanima me mogu li NE praviti onu pauzu od 7 dana, nego odmah nakon prve početi piti drugu kutiju. Ima li to ikakve posljedice? Trebala bi nekako ˝odgoditi˝ mjesečnicu u 1. mjesecu pa mogu li to tako napravit. Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

09.12.2010. 14:05

claudia989 Nećete imati mjesečnicu za ovaj mjesec i neće biti simptoma kao vrtoglavica.

ml_ moric Možete , samo nastavite piti bez pauze.

ml_moric

09.12.2010. 16:35

samo još....trebam li tu drugu kutiju popiti do kraja ili mogu prestati nakon 10ak dana?

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2010. 16:00

Možete prestati nakon 10 dana, ali u tom slučaju nakon paze morate početi sa novom kutijom tako da imate dupli trošak u jednom mjesecu .U tom slučaju je bolje da popijete do kraja taj blister.

mrkvica1

11.12.2010. 21:30

Poštovana,
zadnjih par tjedana me muče bolovi u prsima koji nisu konstantni nego se pojavljuju povremenu (kod dizanja sa stolice i slicno), mislim da su se poceli pojavljivati kada sam počela piti logest tablete (ali mozda i prije, ali ne tako jako kao sada)
Bila sam na EKG-u i sa srcem je sve u redu.
Doktorica mi je preporučila da odem ginekologici po uputnicu za vađenje krvi i da provjerim trombocite posto pijem tablete.
Sad me zanima može li to stvarno biti povezano sa logestom i trebam li se ozbiljno zabrinuti i možda čak i prestati piti tablete?
Da napomenem, prije uzimanja tableta napravila sam krvnu sliku.

Natalija Beljo, dr. med.

12.12.2010. 18:05

Ako je krvna slika bila u redu prije pijenja tbl. i ako bude sad , i EKG je uredan ne vidim razlog da prekinete piti.Jedino ako nešto od navedenog ne bi bilo dobro ili se bol pojačavala prekinite piti.

b.davis

12.12.2010. 18:05

nova sam na ovom forumu.. koristim logest pilule tek 5 dana.. pocela sam ih pit sa pocetkom prvog dana menstruacije i ovo mi je tek prva kutija koju pijem... prije nisam koristila nikakve pilule... imala san spolne odnose sa momkom pri cemu je on 2 puta svrsio u mene... zanima me dali pilule pocinju djelovati odmah nakon prve pilule ili kako.. i dali postoji ikakva vjerojatnost dok koristim te pilule da ostanem u drugom stanju tjekom nezasticenog sexa (bez kondoma da svrsi u mene...).. i tijekom one sedmodnevne pauze dali moram imati zasticenji sexualni odnos.. unaprije hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

13.12.2010. 22:40

pilula djeluje od prvog dana i možete imati odnos i za vrijeme pauze.

Nazad
1 ... 23 24 25 26 27 28 ... 53
Naprijed