Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

Lei9d7Vzg

02.03.2011. 20:45

Poštovana doktorice,
samo da provjerim da li sam dobro shvatila upute.
Počela sam piti logest tablete.Pijem ih 21 dan ( s prvim danom ciklusa), koliko ima u pakirnju, i zatim radim stanku od 7 dana, tj. pauzu. OSMI DAN počinjem s prvom tabletom iz nove kutije. Zar ne?
Hvala

cupkoXXX

02.03.2011. 23:05

Poštovana doktorice,
Pijem Logest tablete već 18 mjeseci u svrhu kontracepcije. Nedavno sam bila na UZV dojki gdje mi je pronađena na prelazu vanjskih kvadranata desne dojke cista promjera 10,5x5,5mm uz ostali uredan nalaz. Nisam još bila kod svog ginekologa na redovnoj kontroli, ali me zanima da li bi trebala prestati piti Logest ili da ga nastavim piti. Do sada nisam imala nikakvih ginekoloških problema, sve je bilo uredno. Hvala Vam puno na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

03.03.2011. 12:10

Lei9d7vzg tako je osmi dana novi blister.

cupkoxxx Ne znam da li je postojala prije , ali napravite za koja 3 mjeseca ponovo UZV ukoliko bi bilo promjena po pitanju ciste prekinite piti.

cupkoXXX

03.03.2011. 18:05

Ja nisam išla na UZV dojke prije nego sam počela uzimati Logest tablete, tako da ne znam je li ta cista postojala i prije. Ovaj UZV dojke sam uradila na prijedlog obiteljskog liječnika nedavno 25.02.2011. Iako nisam nikada, pa ni sada ne palpiram ništa u svojoj dojci, tako da nisam imala potrebe ići. Naručena sam ponovo za UZV dojke za 8 mjeseci, radi praćenja. Pa zato i pitam da li bih trebala prestati piti Logest.Hvala Vam puno.

lilica23

05.03.2011. 13:40

Poštovana...
ovako...logest pijem 3 godine, redovito bez pauza. zadnja menstruacija mi je zavrsila u cetvrtak (3.3.2011.), dakle tabetu sam trebala popiti jucer (petak). No, pobrkala sam dane i umjesto jucer prvu iz ove kutije sam popila tek danas. Problem je u tome sto sam sinoc imala odnos sa deckom (nije svrsio u mene). Sad me je strah i postoji li i mala mogucnost za trudnocu i da li to moze utjecati na cijeli ciklus? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.03.2011. 15:30

cupkoxxx Vi možete piti do te kontrole, ako bi se pojavili bolovi prekinite.

lilica23 Nema trudnoće, ciklus će biti jedan dan duži.

madagaskar

05.03.2011. 16:00

Pijem Logest godinu i tri mjeseca i ovaj mjesec sam nakon ciklusa pocela s uzimanjem u nedjelju umjesto u ponedjeljak, dakle dan ranije. danas pijem zadnju pilulu i sad ne znam sto da radim, jer sam to skuzila tek jucer. Da li da nastavim piti normalno osmi dan ili sto?

edinna

05.03.2011. 23:55

Posto samo meni niste odgovorili,ja moram da ponovim pitanje jer mi ne da mira happy.Nakon nepunih 2 sata imala sam proljev,nije bio bas teski ali ipak sam popila dodatnu pilulu.Sad me zanima kako ce to dalje da funkcionise,da li ima kakve veze ako sad ciklus traje dan manje,hoce li to uticati na efikasnost pilule,inace ih pijem redovito.Hvala i pozdrav.

06.03.2011. 16:45

Postovana,

zahvaljujem Vam na dosadasnjoj pomoci i evo ponovno se javljam.
Naime, u 12. mjesecu izostalo krvarenje nakon dugogodisnjeg uzimanja Logesta.
Test na trudnocu negativan, ginekoloski pregled uredan (jedino tanak endometrij te pretpostavka da je to uzrok dugogodisnjeg uzimanja Logesta).
Test svih spolnih hormona i stitnjace uredan. Mjesecnica u 12 mjesecu izostala da bi u sijecnju i veljaci uredno dosla (30 i 25 dana ciklusa) normalno
bez uzimanja Logesta jer se preporucila pauza.
U veljaci (10. veljaca) prvi dan mjesecnice pocela ponovno uzimati Logest i kako uobicajeno 3 - 4 dana nakon prestanka uzimanja krvarenje
se jos nije pojavilo pitam Vas za savjet.
Ako se ne pojavi u toj 7 dnevnoj pauzi da li da nastavim sa drugom kutijom Logesta, obzirom da sam u uputstvima za koristenje naisla
...Ukoliko niste imali mjesecnicu dvaput zaredom....sto znaci da unatoc pravilnom koristenju postoji mogucnost da krvarenje izostane jedan mjesec
i da se moze nastaviti piti sa drugom kutijom?

Napomena: sve su tablete uzete uredno i spolni odnos bio 16 i 21dan uzimanja tableta

Hvala Vam najljepsa!

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2011. 18:00

madagaskar Sad će ciklus biti pomaknut jedan dan ranije , tako da nakon pauze normalono počnite 8 dan.

edinna Neće, dobro ste napravili i zaštita je ista.

cristy Nastavite piti ako bi se ponovilo isto probajte sa Qlair-om.

07.03.2011. 00:15

Puno, puno Vam hvala na odgovoru i savjetu.

jabučica

11.03.2011. 18:05

Poštovana doktorice,
pijem Logest već nekih 10 mjeseci, i sada bih htjela promijeniti tijek ciklusa, pa me zanima, da li nakon što popijem ovu kutijicu smijem odmah početi sljedeću, bez pauze? i nakon toga nastaviti normalno, s uobičajenim pauzama. Ako napravim takvo što, da li može biti opasno za zdravlje?

Unaprijed hvala happy

Natalija Beljo, dr. med.

12.03.2011. 22:35

Niste se izjasnili kako želite promjeniti ciklus, ali ako ne napravite pauzu samo preskačete mjesčnicu za ovaj mjesec. Neće se dogoditi ništa štetno za vaše zdravlje.

proljeće79

22.03.2011. 18:01

Poštovani,

moja ginekologinja mi je kao kontracepciju propisala Logest, ali zaboravih je upitati da li, u kojem slučaju, njeno djelovanje može smanjiti uporaba Flonidana, koji koristim protiv alergije u ovim proljetnim mjesecima.

Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

23.03.2011. 18:05

Ne .

Quki

03.04.2011. 00:15

Poštovani,
koristim logest pilule već 2 godine i do sada nisam imala nikakvih problema. Redovito radim papa test i vađenje krvi i svi nalazi su uglavnom uredu, papa test rjeđe pokaže blažu upalu. Zadnjih 6 mjeseci, skoro svaki mjesec otrilike tjedan dana prije menstruacije, pojavi se lagani smeđkasti do crvenkasti iscjedak, često rijedak, kao menstruacija, koji traje jedan dan. Znam da su blaga krvarenja normalna u prvih nekoliko mjeseci uzimanja, ali kao što sam rekla, ja logest uzimam već 2 godine.
Moj ginekolog je rekao da je takav iscjedak normalan s obzirom da pijem kontracepcijske tablete te su moje menstruacije zapravo umjetno izazvane. Mene zanima da li je tome uistinu tako ili bih ipak trebala otići do nekog drugog ginekologa na pregled i drugo mišljenje?
Unaprijed se zahvaljujem i na Vašem mišljenju blunk

temtintrn

03.04.2011. 14:25

Ovako u brigi sam....20 mi počinje menstuacija...25.3mi je bila prva tableta----- 1.4 sam zaboravila popit navecer 1prvu tabletu u drugoj nedelji..a imala sam odnos nezaštićeni...inace ih pijem u 21 h aaa popila sam ju ujutro oko 9 i 15.... i nastavila sljed sto da uradim....

Natalija Beljo, dr. med.

04.04.2011. 20:00

Ouiki Ne sve ok.

temtintn Sad pijte dalje po shemi.

Quki

29.04.2011. 10:15

Poštovani,
pijem logest pilule i sada sam dobila antibiotik amoksicilin u obliku oralne suspenzije Ospamox bid 1 g. Trebam ih piti svakih 12 sati po 1. Prvu tabletu antibiotika sam popila u srijedu navečer, a zadnju tabletu logesta u četvrtak ujutro. Zadnju tabletu antibiotika ću popiti u četvrtak ujutro, a prvu tabletu iz nove kutije logesta u petak ujutro. Sad me zanima da li je djelovanje antibiotika još uvijek prisutno te trebam li koristiti dodatnu zaštitu u kroz koje vrijeme.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

01.05.2011. 23:00

Da, prvih 7 dana.

Nazad
1 ... 26 27 28 29 30 31 ... 53
Naprijed