Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.08.2011. 22:20
Kako ste na moru mjesečnica je bila takva, tako da nema brige sve ok.
|
t.24
|
01.09.2011. 22:40
Postovana doktorice,
Znam da je bilo dosta slicnih pitanja na forumu, no ne u potpunosti kao moj slucaj. Naime, pijem Logest vec godinu i pol dana i do sada nisam imala vece komplikacije, pila sam tablete redovno. Medjutim, danas sam shvarila da jednu tabletu nisam popila, no ne sjecam se koja je to bila, odnosno koji dan. Juce mi se pojavilo krvarenje sa svim simptomima mjesecnice, danas se isto tako nastavilo. Danas kada sam shvatila da nisam popila jednu od tableta popila sam i danasnju (redovnu) i tu "zaostalu", odnosno 8. i 9.. Zadnji put sam imala spolni odnos prije 2 dana.
Zbog cega krvarenje?I da li je povecena mogucnost od trudnoce? Sta treba dalje da radim sem povecane zastite?
Hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.09.2011. 11:25
Zaštita nije smanjena , pijte dalje po shemi. Ako se ne bi krvarenje smanjivalo prekinite piti i javite se ginekologu. Pretpostavljam da je to smečkasto jer ste preskočili tbl.
|
t.24
|
02.09.2011. 12:50
Hvala na odgovoru, vec sam se u medjuvremenu konsultovala sa jos jednim ginekologom i rekla mi je da nastavim piti. Medjutim, ono sto mene brine jeste krvarenje koje je obilnije nego uobicajeno od kada pijem Logest i nije smedjkasto nego je prozirna cista krv, a i bolovi u stomaku su vec dva dana kao prvi dan kad dobijem...
Da li ima mjesta panici?
Hvala jos jednom
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.09.2011. 22:40
Pustite još tri dana pa ako bude isto ili gore javite se ginekologu.
|
amalka
|
05.09.2011. 14:50
Poštovana doktorice,
Imam 45 godina i do sada sam koristila Logest. Nisam imala nikakvih problema do sada niti nuspojava s tim kontraceptivom.
Ipak počela sam se malo pomalo debljati, možda i oticati. Teško mi je reći da li je to od uredskog posla, vrućina ili logesta+godine.
Odlučila sam prestati uzimati Logest, samo, ne znam da li mogu jednostavno prestati uzimati i hoću li imati kakve nuspojave ili smetnje,
jer mi se organizam možda navikao na te hormone?
Zatim drugo, što me muči, trebam neku drugu kontracepciju. Ne želim trudnoću, jer sam naravno i prestara više, ali se bojim da još uvijek mogu zatrudniti.
Koja je kontracepcija najbolje za moje godine ?
Unaprijed hvala !!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.09.2011. 22:40
Možete prekinuti, ono sto trebate očekivati da mjesečnica može kasniti. S obzirom na godine preopručila bih Patentex ovale ( stavljaju se kao vaginalete pola sta prije odnosa).
|
mrkvica1
|
05.09.2011. 22:40
Postovana,
Pijem logest vec 10 mjeseci i dosad nisam imala
komplikacija, no posljednja dva mjeseca, u vrijeme kada
popijem zadnju tabletu i trebam dobiti mjesecnicu, pojavi mi
se tamnosmedji iscjedak sa mozda pokojom kapi krvi, i to traje nekih 4
dana, no prave mjesecnice nema
Trebam li se jako zabrinuti i sto mi je ciniti? Postoji li mogucnost da sam trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.09.2011. 11:45
Sve je u redu i to tamno je mjesečnica , samo je sluznica tanka pa je i krvarenje oskudnije.
|
beba89
|
07.09.2011. 14:35
Poštovana doktorice!
pijem Logest već 2 godine. otkad to uzimam, menstruacije su mi neredovite (dobivam je samo svaka 2, 3 mjeseca), skroz ima neke iscjetke neugodna mirisa, primijetila sam promjene na tijelu, kao što su dobitak na težini, oticanje ruku, ruke mi trnu... moja ginekologinja mi kaže da je to normalno, no meni se ne čini tako. Isto tako - uskoro bi voljela imati dijete (da zatrudnim na proljeće otprilike). Pitam ja nju - koliko treba organizmu da se očisti od tih hormona (ja sam mislila da treba minimum 6 mjeseci pauze od tableta). Odgovorila mi je da ne treba, da se odmah može zatrudnjeti i da je tako čak i bolje?! Molim vas, odgovorite mi i riješite me dilema. Hvala
|
mrkvica1
|
07.09.2011. 15:30
A zbog kojeg razloga se to dogada? Zbog tableta? I da li
se to moze nekako promijeniti a da ne prestanem piti tableta?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.09.2011. 04:35
beba89 Možete odmah ići u trudnoću.
mrkvica Tako je kod kontracepcije i ne trebate se brinuti.
|
frckomali
|
13.09.2011. 17:40
poštovani, jučer sam trebala popiti zadnju logest tabletu, ali sam upravo shvatila da nisam i sad sam je popila pa me zanima da li nastavljam s novom kutijom u utorak kako inače započinjem ili u srijedu s obzirom da sam danas popila onu od jučer?
unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.09.2011. 09:35
Nastavite u utorak.
|
ena_04
|
16.09.2011. 03:00
Pijem logest vec 2 godine i sad sam napravila pauzu od mjesec dana, kako mi je ginekolog rekao da mogu i nemoram kako zelim. Imala sam problema sa mjehurom i pila sam sinersul,efox i ninur. Ovaj mjesec nisam pila logest i menstruacija mi kasni vec 20 dana (napravila sam test i bio je negativan). Koliko je to normalno (zbog tog sta sam napravila pauzu) i dali mi se sve poremetilo zbog upale mjehura i ostalih tableda koje sam uzimala?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.09.2011. 11:35
Za očekivati jer ste prekinuli, može se dogoditi da izostane za cijeli mjesec.
|
malamica
|
16.09.2011. 20:00
Ovo mi je drugi mjesec na Logestu. Prvi mjesec nisam imala nikakva međukrvarenja, a sada sam pred kraj drugog tjedna počela krvariti, i to traje već tjedan dana. Nije obilno, ali nije ni samo spotting. Pretpostavljam da je normalna prilagodba tijela, ali me zanima hoću li sada prokrvariti u onih 7 dana (imam još 2 pilule)? Ako ne, hoće li to biti normalno?
Hvala i lijepi pozdrav.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.09.2011. 10:35
Ako i prokrvarite bit će to oskudno. Vi samo dalje postupajte po shemi.
|
proljeće79
|
18.09.2011. 16:00
Poštovana Ddoktorice Beljo,
opet ja sa sitim problemom. Pijem Logest 6 mjeseci i prošli mjesec sam imala krvarenje (pravu menstruaciju od nekiliko dana) negdje pred kraj blistera. Isto mi se dogodilo i ovaj put. Od jučer imam krvarenje i ostale su mi još oš tri tablete.Možete li mi reći šta napraviti?
Rekli ste mi prošli put da to može biti od stresa (jer sam izložena stresu zadnja dva mjeseca). Mene ovo već pomalo zbunjuje? Jel se još nisam navikla na tablete? Ili mi ne odgovaraju?
Hvala Vam punp na odgovoru i pomoći.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.09.2011. 09:45
Org. se sad već trebao naviknuti, ako je to smečkasto onda se ne trebate brinuti jer Vi tako reagirate na OHC. Vjerojatno nakon zadnje tbl 2-3 dan prokrvarite - mjesečnica koja je kratka . Ako je sve kako sam opisala onda pijte dalje po shemi u suprotnom pišite.
|