Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilula i holesterol


Autor Poruka

leylab

22.03.2010. 16:40

Postovana Doktorice, molim vase misljenje o mom slucaju!
Imam 32 godine i koristim pilulu od 19-te godine sa malim pauzama. Trenutno koristim Logest zadnje dvije godine. Vrlo zdravo se hranim, bavim se sportom, ne pusim i u porodici nemam slucajeva bolesti ili smrti zbog holesterola. Prosle godine mi je holesterol bio 5 a ove godine (nakon 2 mjeseca dijete i neuzimanja masnoca i secera) mi je 5,8. Da li je moguce da su pilule uzrok povecanja holesterola, jer sam sigurna da hrana nije (primijetila sam i enormno povecanje celulita zadnje dvije godine)? Da li bi bilo bolje da predjem na neke druge pilule (yasmin na primjer) ili da prestanem uzimati pilulu?

Natalija Beljo, dr. med.

23.03.2010. 18:00

To tako i nije visoki kolesterol .Kada ste na dijeti vas organizam reagira da ono sta mu je uskračeno kada dobije pohranjuje u masne zalihe tako da dijeta s izbjegavanjem jedenja određenih namirnica nije preporučljiva pa to zna rezultirati s takvim nalazom. Šta se tiče celulita OHC djekuje na djelomočno zadržavanje vode pa se celulit jače vidi ali zato je tu limfna drenaža.Promjena OHC na Yasmin možda da jer neki ne bilježe promjene oko celulita odnosno zadržavanja vode.