Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
08.03.2008. 16:15
Ne mislim da ima puno razloga za brigu. Ukoliko su vam menstruacije inače na 28 dana, ovulacija vam je već bila prošla. Doza se pije na 12 sati ali vi ste uzeli i više nego treba (3+3 bi bilo dosta). Mislim da je oko 10.tog realno vrijeme za dobiti menstruaciju.
|
majak
|
09.03.2008. 12:00
Poštovana!
Dakle, 20.og dana ciklusa imala sam nezaštićeni odnos, ciklus mi traje oko 28 dana. 7h nakon odnosa popila sam 2+2 tablete stediril-d. Kolike su šanse za trudnoću? nakon koliko dana ima smisla napraviti kućni test?
hvala !
|
|
09.03.2008. 14:25
Svi odgovori na vaša pitanja pišu već na prethodnoj stranici .
Šansa za trudnoću gotovo i ne postoji.
|
chevanton1987
|
09.03.2008. 20:10
Poštovani, ovaj mjesec mi je menestruacija kasnila tri dana, a inače mi je redovita i traje pet do šest dana. Dobila sam je 05.03., a jutros 09.03. sam imala dva spolna odnosa sa dečkom i on je svršio u mene. Zanima me postoji li ikakva mogućnost da sam zatrudnila. Sto posto sam sigurna da sam ovaj mjesec imala ovulaciju, jer je prepoznajem po bjelom iscjedku. Ako postoji mogucnost da mi preporucite pilule za dan poslije.
|
|
09.03.2008. 22:00
Malo vam se zbrčakala fiziologija .
Nema nikakve veze što ste imali ovulaciju prošli mjesec, to je sa menstruacijom završena priča. Pitanje je jeste li ju imali sad u novom ciklusu, koji počinje prvim danom menstruacije, kad ste imali odnose, ili ćete ju imati dan dva kasnije.
Sumnjam, koliko ja shvaćam bio vam je četvrti peti dan ciklusa, a da je ovulacija tad trebali bi imati cikluse od 21 dan. To je također važna informacija koju niste napisali, na koliko dana su vam ciklusi. Ali mislim da nemate razloga za brigu.
|
julie22
|
10.03.2008. 10:50
imala nezasticeni spolni odnos, 4 sata nakon popila 3 tablete diane35, 12 sati nakon toga isto. bio je 22. dan nakon pocetka prosle mjesecnice, ciklus mi je neredovit, najcesce oko 35 dana, ne uzimam kontracepciju.imam li razloga za brigu?
|
mtina
|
10.03.2008. 10:50
Poštovanje,
moji ciklusi znaju biti neredoviti, tako da se zna dogoditi i kašnjenja i normalnih 28 dana. Zadnju menstruaciju sam dobila 26.2. a spolni odnos sam imala 9.3. dogodilo se da je kondom nakom erekcije skliznuo u mene. U ovom gradu nema msvog liječnika. Zanima me na koji način i kako najbrže mogu dobiti pilile za dan poslije
|
|
10.03.2008. 12:15
Julie22 - pa popili ste hitnu kontracepciju, i to je sve što ste mogli učiniti. Šansa da niste trudni ako je bila ovulacija je 96%.
Mtina - idite na hitnu da vam napišu recept. Ako ne daju ili ne znaju, molite u apoteci. Bilo koji kontraceptiv, svaki može poslužiti, a na ovim stranicama imate doze za sve.
|
mtina
|
10.03.2008. 17:40
Hvala na odgovoru. Da, imaju doze za sve vrste ali malo me zbunilo to što mi je ginekologinja dala manju dozu (2x2) nego što Vi kažete (2x3), kao i još nekim ljudima koji su pisali na ovu temu. Vi ste objasnili da je potrebno 0.1 mg Etin...nešto... =) a 4x0.035 (tj 2 puta po 2 pilule) iznosi 0.14 što već premašuje 0.1 mg.
nadam se da nisam nešto krivo shvatila...
No nakon vaših savjeta i prije nego sam ovo sve pročitala do kraja u straho sam satak-2 nakon prve 2 uzela još jednu. To nebi trebaloutjecat negativno na išta, ili?
|
|
10.03.2008. 21:37
Sve u redu. Taj o,1 mg se odnosi na svaku dozu, dakle trebaju 3 tablete po 35 mcg (što iznosi 0,105 mg) u svakoj dozi (jedna odmah i jedna za 12 sati). Popijte još 3 nakon 12 sati od prve i bit će dobro.
|
ivanaxxx
|
11.03.2008. 16:40
Poštovana
OVO SAM VAM POSLAL PRIJE PAR TJEDANA: vjerojatno ste već odgovarali na ovakvo pitanje, ali ja se ne mogu snaći, ne mogu naći odgovor pa vas molim da mi odgovorite. prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 8.2....u 1. mjesecu sam također dobila 8. menstruaciju.. no inače mi kansi ili rani par dana... s 23. na 24.2. (plodni dani) sam se malo mazila s dečkom.. te je gurnuo penis malo u mene, 3 puta u razmacima od 5-10 min... nisam sigurna da li je bilo sperme na penisu... kolike su šanse da sam trudna iako nije bilo svršavanja u mene?? ako postoje, šta da radim... zapravo da li sad mogu nešto napraviti?? hvala puno
REKLI SE DA SE NE BRINEM... 2.3. sam spavala s dečkom, nismo ništa koristili, ali nije bilo svršavanja u mene.. pa se toga ne bojim. sad mi kasni jedan dan, možda previše paničarim , ali.... išla sam kod ginekologinje, pa me zanima (bilo mi je neugodno nju pitati) da li se preko ultrazvuka može vidjeti da će uslijediti menstruacija, pošto se trudnoća još ne može vidjet , ako postoji.. rekla mi je da je sve ok... pa da li to znači da ću dobiti ili???
puno hvala još jednom!!!
|
papillon27
|
11.03.2008. 16:40
postovana!
ovako ide situacija: 27.01. sam imala spolni i odnos i kondom je pukao. Iako sam za koji dan vec trebala dobit menstruaciju (a citajuci ove postove - izgleda da nikako tada nisam mogla zatrudnjeti), panika je ucinila svoje i otisla sam na hitni prijem i dali su mi cilest tablete..popila sam 3 ubrzo i 3 nakon 12h.. 31.01. sam normalno dobila menstruaciju, trajala je normalno, sve normalno..upravo za taj ciklus sam planirala poceti piti yasmin tablete, ali odlucila sa odgoditi za sljedeci ciklus da ne napadnem tijelo s previse hormona..onda, 28.02. sam dobila sljedecu menstruaciju i počela piti yasmin tablete..sve bi to bilo ok da se ta menstracija nije nekako oduzila..trajala je normalno par dana, a nakon toga se nastavio neki tamnosmedji iscjedak, ponekad sa sitnim sitnim ugruscima..bilo je i malo svijetlije rozaste krvi, al nezamjetno..znači, uglavnom taj tamnosmedji iscjedak..znaci, to jos uvijek traje..zabrinuta sam jer to nikad prije nisam imala..uvijek sam imala redovite menstruacije, a izmedju njih ponekad normalni prozirni iscjedak..od tog puknutog kondoma nisam imala spolne odnose..(a prvi odnos uopce sam imala pocetkom prvog mjeseca ove godine)..eto..to su sve cinjenice..pa..ako mi ikako mozete pomoci..dati bilo kakvo moguce objasnjenje..bit cu vam vjecno zahvalna..
|
|
11.03.2008. 21:00
Ivana - vaš prošli odgovor je na prethodnoj stranici, br. 11. Ali kad ste zabrinuti napravite test na trudnoću.
Papillon - produžena menstruacija je normalna u prvom ciklusu uzimanju kontraceptiva, ne brinite.
|
ely007
|
11.03.2008. 23:50
Postovana doktorice,
zanima me dali se moze napraviti pobacaj ako nemam zdravstveno osiguranje? Naime, imam 22 godine, bila sam redovan student i s time imala osiguranje preko oca, prije godinu i pol sam se prebacila na vanredne i proslo je 30 dana od mogucnosti prijave preko HZZ kao nezaposlena osoba, jer nisam mogla prije dobiti potvrdu da sam vanredan student i rekli su mi na HZZO da sam izgubila pravo na zdravstveno i da si mogu uplacivati mjesecno sto nije mali iznos za mene kao studenta. Sada sam bez osiguranje 5 i pol mjeseci. Strah me da sam mozda trudna a ne mogu niti doktoru niti igdje, osim privatnom ginekologu. Molim Vas da mi samo napisete u slucaju da sam trudna dali je moguce napraviti pobacaj u bolnici bez zdravstvenog osiguranja, jel ista cijena i sa i bez osiguranja 1600kn za pobacaj? I dali je potrebno ponjeti uputnicu ili nesto slicno od ginekologa? Molim Vas za brzi odgovor. Puno hvala.
|
|
12.03.2008. 10:05
Osim novaca ništa drugo nije potrebno. Ipak napravite prije bar test na trudnoću. Ujutro u pola 8 u bolnicu, natašte, i obavit ćete taj dan.
|
majak
|
14.03.2008. 17:30
Poštovana!
7.3 sam imala nezaštićeni odnos.nakon toga sam popila 2+2 stediril d . Jučer, 13.og sam ponovno imala nezaštićeni odnos s obzirom da bih trebala dobiti menstruaciju svaki čas.zadnja mi je bila 17.og,ciklus oko 28 dana,trebam li ponovno koristiti hitnu kontracepciju?
|
|
14.03.2008. 18:35
Naravno da ne trebate. Ali počnite koristiti redovnu .
|
dobrološa
|
17.03.2008. 12:25
Pozdrav!
Odmha ću se prebacit na važno.
Imala sam spolni odnos bez zaštite i svršio je u mene. Prvi dan menstruacije mi je bio 7.3. a ciklus mi traje između 28 i 31 dan. Taj seks se dogodio 14.3. Zanima me kolika je mogućnost da sam trudna. Izračunala sam po svim onim kalendarima i vjerojatno mi nisu plodni dani. Al pošto spermiji dugo mogu "preživjet" u meni, zanima me stručno mišljenje...
Hvala!
|
|
17.03.2008. 15:15
I stručno je isto kao vaše - spermiji samo teoretski mogu preživjeti 3 dana, a ni tad vam nije bila ovulacija.
|
mijagonzo
|
17.03.2008. 20:20
Postovana!
ovu nedjelju u pet sati ujutro imala sam nezasticeni odnos s deckom, koji je djelomicno svrsio u mene. U ponedjeljak sam odmah otisla kod ginekologinje, dobila sam Cilest tablete, odmah 3 tablete, 12h poslije po 3, te naredna 24h po jednu tabletu.
Posljednju menstruaciju sam imala 04.03., sto bi po procijeni trebali biti plodni dani. Medjutim prije dva mjeseca sam prestala biti yasmin tablete, kako bi napravila pauzu...U ova dva mjeseca mi je mjesecnica dolazila tek 37 dan. Trenutno nemam nikakav iscjedak, koji mi potvrdio plodne dane....Inace sam prije yasmina dobivala menstruaciju na 30-34 dana...
Mozete li mi reci da li je to dovoljna doza, da li ipak nemam trenutno plodne dane, i koliko su sigurne pilule dan poslije?? trebam li se brinuti trudnoce?
Zahvaljujem vam na odgovoru
|