Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
17.03.2008. 21:45
Vjerojatno nemate plodne dane, pitanje je s tako dugim ciklusima da li uopće imate ovulacije. Međutim, to je sad svejedno, popijte Cilest (dobra doza). Ako vam je baš jučer bila ovulacija šansa da će Cilest spriječiti trudnoću je 96%.
|
Lea5
|
18.03.2008. 20:30
Sinoć sam imala spolni odnos s partnerom i tek smo na kraju vidjeli da je prezervativ puknuo, a tada je već bilo prekasno. Ne želim uzeti pilulu ako je to nepotrebno. Imam redoviti ciklus koji uglavnom traje 28 dana (min. 26, a max 30 u protekloj godini). Jučer je bio 22. dan ciklusa. Koliko znam, 3 dana nakon ovulacije je period u kojem je trudnoća moguća. Molim Vas, treba mi stručno mišljenje jer ne mogu doći do svog ginekologa.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
18.03.2008. 21:45
Po prijašnjim ciklusima, ovulacije su vam između 12-tog i 16-tog dana ciklusa. Zanijeti se može samo do 24 sata iza ovulacije jer jajna stanica živi toliko. Tako da mislim da vam ne treba hitna kontracepcija.
|
renata67
|
19.03.2008. 11:45
jutros pri snošaju puknuo je kondom i sigurno je nešto sperme završilo tamo gdje nije poželjno. Zadnja menstruacija počela je 02. 03. što znači da je 18. dan ciklusa. Inače moji ciklusi variraju u trajanju od 26 do 31 dan.
Posljednji ciklus je trajao 28 dana.
U aprilu prošle godine prestala sam uzimati cilest nakon 7-8 godina. Stah me je pa vas m olim za savjet (ne mogu do svoga ginekologa još nekoliko dana) da li mogu popiti više cilest tableta i koliko i kako da budem sigurna da mi se ne desi trudnoća.
Da li će poslije pijenja cilesta doći do kakvih odstupanja u menstruaciji; tj. kada bi trebala nastupiti menstruacija poslije cilesta?
Hvala
|
|
19.03.2008. 16:10
Ajde malo pročitajte par odgovora u ovom topiku pa ćete biti malo upućeniji. Inače, doza Cilesta koju trebate popiti je 3 tablete sada, 3 za 12 sati.
|
lornad
|
20.03.2008. 15:10
Dobar dan!Jucer sam imala spolni odnos sa deckom,ali imali smo nezgodu sa kondomom i nismo sigurni je li sta iscurilo u mene.Po mojim izracunima cini m ise da sam u tzv plodnim danima jer mi je zadnja menstruacija bila10.3. a dobivam ju oko svakih 30 dana ili 31,tako nesto.otisla sam kod doktroice i prepisala mi je tablete trinovum i prije pola h popila sam dvije tablete kako mi je rekla,a proslo je manje od 24 h od odnosa.Zanima me je li to premala doza pa da nakon 12 h uzmem mozda tri tablete?? unaprijed hvala
|
|
20.03.2008. 19:20
Po mojim izračunima niste u plodnim danima . Koliko bi to vama trajali plodni dani? Ovulacija će vam biti za cca 5 dana, 3 dana prije i poslije je sasvim ok za efikasnu zaštitu.
A inače je doza mala, treba biti 3+3 tablete.
|
lornad
|
20.03.2008. 20:15
Puno hvala na odgovoru.Nisam bila sigurna kako se racuna i tocno od kojeg do kojeg dana.Valjda ce biti sve u redu,al odsad definitvno pocinjem piti tablete
|
|
20.03.2008. 20:30
Jako sam zadovoljna sa vašim načinom razmišljanja, svaka čast . Samo tako.
|
lossa
|
25.03.2008. 20:45
prvi dan zadnje menstruacije bio je 5.3. ciklus mi je 31 dan...
imala sam rizičan spolni odnos 21.3. i odmah sam popila 3 Cilesta i nakon 12 sati još 2...
sad sam zabrinuta jer već nekoliko dana pijem Nolicin zbog bakterije Peudomonas aeruginosa..
zanima me dal sad kontracepcijske pilule imaju smanjen učinak i kolika mi je šansa da sam trudna...
panična sam jer sam izračunala da su mi plodni dani a nisam ni sigurna dal sam uzela pravu dozu..
a i čula sam da mnogima bude muka nakon tih tableta, povraćanje i slično a meni nije bilo baš ništa.. jedino sam primjetila da su mi grudi veće pa pretpostavljam da tablete imaju neki utjecaj na mene...
unaprijed hvala na odgovoru
|
|
26.03.2008. 01:15
Nolicin nema veze. Dozu ste malo zbrčkali, trebali ste popiti 3+3. A sad ne možemo ništa nego čekati i vidjeti da li je uspjelo, pa se ne brinite bezrazložno. 15 dana od odnosa, ako ne dobijete menstruaciju, napravite test na trudnoću.
|
tomek1986
|
27.03.2008. 15:55
Poštovani!
Moja djevojka i ja smo imali odnos 16.03. (početak posljednje menstruacije je bio 8.3.,a ciklus joj je inače redovit i iznosi 26 dana),prilikom odnosa puknuo je kondom,nisam siguran da li sam ejakulirao u nju...
dan poslije popila je 3 yasmin tablet,a preostale 3 koje je trebala popiti 12 sati poslije,najvjerojatnije je povratila jer je već nakon prve 3 tablete dobila vručicu i mučnine.
Molim vas da mi kažete kolike su mogućnosti za trudnoću.Hvala!!
|
anci22
|
27.03.2008. 17:55
poštovana doktorice
imala sam odnos s dečkom i prilikom odnosa puknuo nam je kondoma.nismo tad primjetili da je dio kondoma ostao unutra.nakon tjedan i pol u gaćicama mi se pojavio komadić kondoma!zanima me koliko je to opasno i što bi sad trebala napraviti?
|
|
27.03.2008. 18:00
Vjerojatno šansa za trudnoću nije prevelika - odnos ste imali 9-tog dana ciklusa, njoj su ovulacije oko 12-tog, ne bi trebalo biti. Ako ne dobije menstruaciju napravite test 30.3.
|
panika
|
27.03.2008. 21:25
ciklus mi traje od 28 do 30 dana. zadnja menstruacija je bia (počela) 12.03. a imala sam odnos 23.03. bez zaštite s tim da partner nije ejakulirao u mene ali smo nakon sat-dva ponovno imali odnos, opet nije ejakulirao u mene, ali se nakon prvog samo obrisao, a nije oprao...budući da je jako neodgovorno to što smo napravili ja sam čim sam došla do svog ginekologa uzela pilule koje mi je preporučio. zovu se triquilar i piju se 7 pa nakon 12 sati opet 7. no, kada sam uzela prvih sedam prošlo je bilo 65 sati od odnosa-pa ja ne znam da li je još uvijek bilo moguće spriječiti trudnoću. molim vas-imam ispit i ova panika me ubija...ne mogu ništa. znam da bi trebale biti djelotvorne u roku od 72 sata.
|
|
27.03.2008. 22:50
Osobno, mislim da nije ni bilo potrebe za hitnom kontracepcijom, ne prave se djeca tako lako. Drugo, ova doza koju ste popili je potpuno nevjerojatna, tako da će definitivno uništiti bilo kakvu šansu za trudnoću.
|
diavoletta
|
29.03.2008. 10:25
večeras sam imala odnos s dečkom, i primjetili smo tek nakon ejakulacije da je pukao kondom. on nije siguran jeli reagirao na vrijeme i izvadio ili je dio ipak procurio. pretposljednja menstruacija mi je bila 13.2. a posljednja 15.2.. po mojim procjenama to spada u plodne dane. jesam li u pravu, i da li trebam koristiti hitnu kontracepciju? da li je moguće nabaviti hitnu kontracepciju samo u ljekarni bez prethodnog odlaska ginekologu? ako da što da uzmem?molim da što prije odgovorite i unaprijed puno hvala.
|
|
29.03.2008. 17:45
Nadam se da ste umjesto čekanja odgovora ipak pročitali ovaj topik u kojemu su odgovori na sva vaša pitanja. Predlažem uputiti se na hitnu ginekologiju po recept, u apoteci teško daju tablete bez njega.
|
|
29.03.2008. 23:55
Poštovana doktorice imam jedno pitanje za Vas.
U noći s petka na subotu imala sam spolni odnos,ali nažalost kontacepcija koju smo koristili(kondom)je zakazala,s obzirom da smo kasno vidjeli da je kondom pukao danas sam otišla u apoteku tražiti tabletu za dan poslije,al nisu ni je htjeli dati bez preporuke ljekara.
Srećom uspjela sam naći privatnog ginekologa koji radi. Doktorica mi nije dala tabletu za dan poslije jer mi je petak bio 17.dan ciklusa,kaže da je nije potrebno piti jer su to jake hormonske tablete,a ovulacija već prošla. Ciklusi mi obično traju 29 dana,u posljednih 6 mj. je tako,s tim da je jednom bilo 26 dana.
Doktorica me je pregledala na ultrazvuk i opet ponovila da nije potrebno piti.
Nalaz uz je ovaj:Uterus je AVF,uredene je veličine i ehostrukture,endometrij 9.0 mm
Adnexa obostrano uz uterus,ovarija su uredne veličine i ehostrukture
Dijagnoza:
Adnexitis cht bill
th.Ceporex caps 500 mg 4x1
Rekla je da je matrenica već zadebljana,da na janicima nema folikula,ni sekundarnih,ako sam ja to dobro razumjela,samo da su blizu maternice,vjerovatno zbog neke ranije upale jajnika,te da je ovulacija bila prije nekih 5 dana.
Mene zanima i vaše mišljenje,jer ja imam još uvije vremena popiti hitnu kontracepciju,al ako nije potrebno ne bih da uzimam bez razloga,jer ipak su to hormoni.
Unaprijed hvala
|
nova08
|
29.03.2008. 23:55
Poštovana doktorice
Danas oko 5 sati popodne imala sam odnos deckom bez zastite, nisam sigurna da li je imao snosaj, jer kad ga je izvadio imao je nesto bijelo, ali tek nakon sto ga je izvadio minutu kasnije je ejakulirao, ali izvan pa se bojim da nije prvi put ejakulirao.
da li možete mi reći što da radim, zvala sam dezurnu ljekarnu ali oni nisu htjeli dati tablete bez recepta, pa ne znam da li da odem sutra na hitnu, pa da trazim recept za pilulu poslije. Menstruacija mi je trajala od 14 do 20-og, inače mi je ciklus redovit, a traje između 27 do 30 dana. Inace nisam iz grada gdje sam sad pa ne mogu doci do svog lijecnika a ovdje bolnica trazi uputnicu, pa sam mislila da odem kod privatnog ginek. u pon, ako to nije kasno.
Hvala
|