Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
30.03.2008. 11:40
Sunflower: iz ovog ultrazvučnog nalaza ne da se ništa shvatiti, ali obzirom da vam je doktorica rekla da je ovulacija bila sigurno je to i vidjela, pa bih joj ja vjerovala.
Nova: mislim da niste pod velikim rizikom za trudnoću jer dečko očito nije ejakulirao u vas. Mislim da ne morate ništa piti. Ali ubuduće budite pametniji pa koristite nekakvu kontracepciju.
|
pac
|
30.03.2008. 11:40
decko i ja smo imali odnos prije sedam dana bez zastite (neposredno prije nego sto trebam dobiti mensruaciju)... meni se i ranije desavalo da mi mens. kasni sedam dana kad se tako zadesi (to da omamo odnos neposredno prije), ali vec je proslo 8 ili 9 dana od toga... decko nikad nije svrsio u mene, nevjerovatno je pazljiv sto se tice toga i stvarno pazi na te srvari kad nam se zadesi da nemamo prezervativ pri ruci... interesuje me da li postoji mogucnost da sam trudna, kako to mogu znati i da li se moze sptijeciti i kako (da li postoje pilule za to ili nesto slicno)??????
P.S.:koji su najraniji znaci trudnoce i kada se javljaju????
hvala vam puno unaprijed
|
|
30.03.2008. 14:55
Pričekajte da prođe 14 dana od odnosa pa napravite test na trudnoću.
|
diavoletta
|
30.03.2008. 21:05
jučer sam išla na hitnu i za hitnu kontracepciju su mi dali logest tablete, 6 da popijem odma a drugih 6 za 12 sati. je li to dobra doza?
|
|
30.03.2008. 22:30
Dosta je i 5+5
|
phukeet
|
31.03.2008. 13:25
Cura pije Diane tablete od zadnje menstrucije, nakon sto je pauzirala dva mjeseca. Sinoc smo preknuli odnos prije ejakulacije i nisam siguran da li je nešto izašlo prije. Da budemo sigurni htio bi da popije kombinaciju za dan poslije. Koliko sam skuzio iz prijasnjih postova treba uzeti 3+3 pilule u razmaku od 12 sati? Da li kontracepcijiske pilule djeluju odmah prvi mjesec??
Hvala puno unaprijed!
|
|
31.03.2008. 19:15
Da, djeluju od prvog dana uzimanja, prema tome ne treba piti ništa.
|
khalli_1810
|
31.03.2008. 19:20
Postovana doktorice! Zamolila bih vas ako mi mozete pomoci:Menstruacija je zadnja pocela 16.3.2008,jucer znaci 30.3.2008 imali samo nezgodu,naime puko je kondom i decko je svrsio u mene.Bila sam kod ginekologice i dala mi je Cilest 2x3 tablete svakih 12 sati.Popila sam prve tri tablete u 15 h,no medutim lagano mi je muka i bojim se ako povratim da li Cilest i dalje djeluje s obzirom na to da je proslo 3 sata od njenog uzimanja.Posto su mi plodni dani i to nam se desilo,malo sam zabrinuta pa bih Vas molila ako mi mozete reci da li je ta doza hitne kontracepcije dovoljna s obzirom na plodne dane,i u slucaju da povratim trebam li ponoviti dozu od te 3 tablete.Unaprijed puno zahvaljujem na odgovoru.
|
|
31.03.2008. 20:20
Ako povratite u roku od 2 sata od uzimanja trebate ponoviti dozu, inače ne. I doza je sasvim ok (vrlo je osvježavajuće da je netko konačno dobio dobru dozu ).
|
ivica0107
|
01.04.2008. 11:25
Pozdrav!!
Nov sam ovdje, ali imam hitno pitanje i bio bih zahvalan na pomoći....
Naime, u subotu oko ponoći imao sam odnos s curom s zaštitom... kondom je poslije odnosa onako bio slinjav, ali nisam primjetio da je puknuo.... Cura mi je trebala dobiti menstruaciju jučer, 31.03, ali nije dobila niti danas, 01.04.... inače joj je uvijek redovita, ali sad kasni.... 72 sata će biti danas u ponoć... što učiniti i dali ima smisla uzimati pilule za dan poslije i do kada je to smisleno?
Hvala...
|
|
01.04.2008. 12:05
Kasni joj jer se uplašila da je trudna, a uplašila se jer oboje niste pazili na satima biologije . Dakle, žena može ostati trudna samo u vrijeme ovulacije, koja je oko sredine ciklusa, a 2 dana prije menstruacije ne može ostati trudna. Hitnu kontracepciju nije potrebno uzimati.
|
klo
|
01.04.2008. 20:45
poštovana doktorice, imam 45 godina menzes održavam utrogestanom. zadnju tabletu popila sam 17.3., prokrvarila 18.3. menz. trajao do 23.3. odnos bez zaštite imala sam 27.3., uzela cilest, 2 tablete nakon 20 sati još 3 puta 2 svakih 12 sati. mogu li ostati trudna, kada mogu očekivati menstruaciju?
|
|
01.04.2008. 21:25
Općenito s dobi pada plodnost, pa vjerujem da ste s tim Cilestom eliminirali šansu za trudnoću. Međutim, ne razumijem zašto ne koristite pouzdanu kontracepciju koja bi vam regulirala ciklus? Ne znam kad će vam doći menstruacija, to je nepredvidivo nakon ovakvih stvari.
|
lucija_
|
02.04.2008. 09:35
vecer! ovako..trebam pomoc..menstruaciju sam dobila 28 veljace. I 29.veljace imala sam odnos sa deckom bez zastite tokom menstruacije,jer smo culi da nemogu zatrudnijeti dok imam menstruaciju..slijedeci snosaj imali smo 9.ozujka sa kondomom,ali kondom nam je pukao...,ali u to vrijeme su mi neplodni dani.Danas je 2.4.,nisam jos dobila menstruaciju...Osjecam lagane bolove u trbuhu,bolove u grudima,i laganu mucninu i proljev...simptomi za menstruaciju i trudnocu su vrlo slicni...sad ja neznam sta da radim..dali sam trudna..i sto savjetujete? Inace uvijek dobijem za oko 30 dana...a danas je 34.dan...,znaci kasni mi 4 dana,helpppp
|
|
02.04.2008. 10:20
Napravite test na trudnoću pa ćete biti pametniji.
|
kisovito30
|
02.04.2008. 18:10
Hello!Ovakva je situacija: U sijecnju sam prekinula uzimanje yasmin tableta. Ali i u veljaci i u ozujku, mjesecnicu sam opet dobila kao da sam na piluli ( 25.dan ). I sada, zadnji menzis sam imala od 11.03 - 13.03., a da smo 22.03. decko i ja imali odnos prilikom kojeg nam je puknuo kondom. Unutar manje vise 12 sati ( jer na drzavnim blagdanim je tesko naci otvorenu apoteku ), popila sam po preopruci ginekologice 3 tablete cilest, i 3 tablete 12 sati poslije. Nadam se da je to bilo u redu. Moje pitanje je, da li sam trebala dobiti mjesecnicu odmah nekoliko dana poslije uzimanja cilest tableta, redovito ( sto bi bilo 08.04.) ili ce cak kasniti zbog te terapije? I da, da li postoji mogucnost trudnoce? Hvala
|
|
02.04.2008. 20:45
Ne znam kad ćete dobiti menstruaciju, to je nepredvidivo, ali rekla bih ranije nego uobičajeno. Mogućnost trudnoće postoji i usprkos terapiji, ali je vrlo mala.
|
nova08
|
04.04.2008. 12:30
Pozdrav.Ja sam vam vec pisala nedavno, i vi ste mi odgovorili da ne moram piti pilulu za dan poslije, ali ja sam ipak otisla kod ginekologa i ona mi je dala tabelete cilest 4 odmah a 4 nakon 12 sati, a bilo je proslo oko 67 sati od odnosa kad sam prve 4 popila, i nakon sto sam druge cetiri popila, povracala sam nakon 5,5 sati,samo tad, pa me zanima da li su tabelete stigle djelovati? Hvala
|
|
04.04.2008. 14:20
Stigle su djelovati.
|
Marina
|
06.04.2008. 19:10
27.3 oko 12 sati navečer Imala sam spolni odnos sa deckom i pukao nam je kondom.To smo primjetili kad je vec bilo kasno.Inače pijem yasmin tablete,al taj mjesec sam uzela pauzu.Sljedeći dan sam otišla kod ginekologa i dao mi je cilest tablete i rekao da popijem 2+2+2 svakih 12 sati.Menstruacija mi je trebala nastupiti jučer navečer,ali još ništa.Inače sam pod stresom,jer sam jučer navečer izgubila mobitel.Kad pijem tablete menstruacija mi je redovita i ciklus mi je 28 dana i menstruacija mi traje 5-6 dana,a kad ne pijem tablete ciklus mi može bit od 30-45 dana,a menstruacija mi traje 8-9 dana.Kada bi trebala dobiti menstruaciju!??Da li je moguće da sam trudna?!?Unaprijed hvala!!!
|