Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

tetrapak10

07.05.2013. 16:50

Dobar dan. Zadnju menstruaciju sam imala 8.4., a spolni odnos kad nam je skliznuo kondom 3.5. O ginekologa sam dobila escapellu koju sam popila 65 sati nakon odnosa. Ne mogu znati kad su mi plodni dan jer mi ciklus varira od 20 do 35 dana... kada mogu očekivat menstruaciju?i ako ne dođe kada da radim test na trudnoću ili beta hcg.? koliko je normalno da mi menstruacija kasni nakon escapelle? također imam bolove u trbuhu , pa ne znam da li je to od tablete? Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.05.2013. 21:55

Menstruaciju bi trebali dobiti za koji dan ili će koji dan kasniti.
Dakako da se ne radi o trudnoći.

minesr

08.05.2013. 10:55

Postovani, ja i djevojka smo imali prije 10-tak sati odnos sa kondomom ali smo imali nezgodu da je na kraju kondom ostao unutra. uspjeli smo ga izvaditi ali sumnjamo da je jedan dio sperme iscurio. u 12. mjesecu prosle godine smo imali slicnu nezgodu s tim da je kondom pukao i ona je koristila iz predostroznosti "dayAfter" pilulu i sve je bilo u redu. preporucujete li opet koristenje pilule ili neki drugi nacin sprecavanja trudnoce. unaprijed hvala i nadamo se sto brzem odgovoru happy

08.05.2013. 21:45

Svakako tableta za dan poslije.

izzy26

10.05.2013. 14:10

Poštovani! Molim Vas da mi odgovorite kada bi trebalo nastupit krvarenje ili če doći kad i sljedeča menstruacija? Jer sam pila Logest kao hitnu kontracepciju u 4 dana sam popila 20 tableta,užas ali bio je vikend a Logest sam imala doma,zadnjih 5 sam popila 6.5 i do danas nisam prokrvarila. Menstruaciju trebam dobit 23.5. Da li znači da tablete nisu djelovale pošto nisam do sad prokrvarila? Zahvaljujem na odgovoru.. Lijep pozdrav....

10.05.2013. 17:55

Ne znam zaista. Rekao sam vam što sam imao o takvoj postkoitalnoj kontracepciji. Otiđite na pregled i UZV .

didi18

11.05.2013. 19:45

ja i decko imali smo odnos na zadnji dan menstruacije i pukao nam je kondom. to se dogodilo u subotu ujutro, u ponedjeljak popodne sam bila kod ginekologice i dobila ella one. sada mi je menstruacija dosla na vrijeme ali je trajala samo 4 dana pa mi je to jako cudno. a sjetila sam se da sam taj dan kada sam popila ella one popila i gastal pa me zanima jel gastal mogao ponistit djelovanje pilule ?
hvala

11.05.2013. 21:15

To nije menstruacija. Menstruacija će doći u očekivano vrijeme.
Premda ne znam zašto ste uzeli postkoitalnu zaštitu.
Morate čitati uputstvo svakog lijeka.

didi18

11.05.2013. 22:25

ja se ispričavam ali nisam razumjela vaš odgovor, kako to nije bila menstruacija ako nam je kondom pukao 6.4 a to mi je bio zadnji dan menstruacije i sada sam dobila menstruaciju 2.5 ali je trajala samo 4 dana. i zanima me zbog čega ste rekli da neznate zbog čega sam uzela postkoitalnu zaštitu. i ono najbitnije niste mi odgovorili dali je gastal mogao utjecati na učinak ella one tablete.

12.05.2013. 04:25

Mlada damo, kad postavite neko pitanje, sugeriram da prije nego što ga pošaljete i pročitate.
Odakle da ja znam o kojoj suboti se radi? Za to postoje datumi.
Gastal nema veze s postkoitalnom zaštitom.
Uzeli ste elaone zadnji dan menstruacije koji je neplodan dan.
Samo sam rekao da ga niste ni trebali uzimati.

agajich

12.05.2013. 04:25

Poštovani,
Molim vas da mi pomognete. 29.03. sam imala nezasticen odnos, to je bio drugi dan menstruacije. Menstruacija je završila 01.04. I treći dan nakon toga ponovo sam imala nezasticen odnos, i nakon 16h popila sam Vikela tabletu. I 4ti dan od toga pojavio mi se iscjedak smedjakste boje, koji je slijedeci dan bio intenzivniji i kao menatruacija i to je trajalo 5 dana, od tad sam računala 28 dana jer sam ovdje upravo tako pročitala. Međutim menstruacija mi kasni sedam dana skoro. S tim da je prethodna kasnila 3 dana. Inače je ciklus 30 dana. Pa Vas molim da mi kažete sta da uradim. Pred svaku menatruaciju imam osjetljive grudi jako,i otecenost, sad nista. I to se pojavi obično 10ak dana prije menatruacije. Hvala Vam puno unaprijed !

12.05.2013. 12:40

Normalno je da kasni nakon uzimanja postkoitalne kontracepcije.
Napravite test na trudnoću koji je vjerovatno negativan i pričekajte nastup menstruacije.

daisy23

13.05.2013. 00:05

Poštovani!
Posljednju menstruaciju sam imala 7.4, ciklusi mi traju između 28-30 dana.
27. 4 dečko je svršio u mene, nakon 35h sam popila ellaone.
Menstruacije još nema, a više od tjedan dana imam bolove u jajnicima.
Postoji li mogućnost trudnoće?
Hvala

13.05.2013. 21:35

Mislim da ne. Menstruacija dođe u očekivano vrijeme ili može kasniti do 7 dana.

daniela555

14.05.2013. 00:20

Postovani, sinoc oko 2 h imala sam nezasticen odnos, medutim zbog svakog slučaja posto mi je danas ovulacija odlucila sam popiti triquilar kao pilulu za dan poslije. 15 h nakon odnosa popila sam 3 bijele, međutim nakon 5 h sam dobila proljev.znaci li to da se nisu apsorbirale? trebam li ponoviti, ali koje tablete da pijem jer su samo dvije bijele ostale jos, ostalo su zute i smede, i kada? molim Vas odgovor sto prije

14.05.2013. 08:45

Odgovorio sam vam.

Leksi30

15.05.2013. 18:40

Postovanje! Moja situacija je sledeca. Zadnju menstruaciju imala sam 27.04. i trajala do 01.05., mjesecni ciklus mi je redovan uglavnom 28 dana. Cetiri dan nakon zadnjeg dana menstruacije ja i decko imali smo odnos i on nije 100% siguran da li je djelic sperme otisao unutra prije nego ga je izvadio van. Dakle, to je bilo u noci sa 4. na 5. i ako, po mojoj racunici, to nisu bili plodni dani ja sam svejedno u roku 72h popila Vikelu. Poslije tablete nisam imala krvarenje pa se po malo brinem, da li je sve u redu? Vec danima me bole jajnici i ledja kao da cu dobiti ali jos uvijek nista. Hvata me panika. Molim vas za odgovor. Unaprijed hvala!

15.05.2013. 20:10

Normalno je. Dobro ste postupili. Nije nužno da krvarite nakon 7 dana od popijene pilule. Menstruacija će vam doći oko očekivanog termina. Mislim da se svakako ne radi o trudnoći.

Leksi30

15.05.2013. 22:20

Izvinite, jos nesto. Nakon koliko vremena Vikela djeluje? Mislim da li nakon par sati ili kako? Pitam vas jer sam 3 dana nakon Vikele imala jaku upalu krajnika i morala piti amoxsicilin od 500mg. Jos jednom hvala, i na prethodnom odgovoru!

16.05.2013. 08:25

Poštovana kroz par sari. Ne interferira sa djelovanjem antibiotika.
Dakle da ste istovremeno uzimala antibiotike i Vikelu učinak bi bio isti.