Autor
|
Poruka
|
Kristina1611
|
17.03.2013. 22:20
Postovani, odgovorili ste mi da ne treba dodatna zastita. Sta tocno mislite pod dodatna? Ja inace ne koristim kontracepciju uopce. Da li to mijenja stvari? Hvala unaprijed
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.03.2013. 10:15
Mislio sam na pilulu za dan poslije.
|
roxor
|
19.03.2013. 21:00
Postovani
10 marta sam imao nezasticeni odnos sa devojkom i nisam siguran da li samejajakulirao njoj,i nismo sigurni da li je bila u plodnim danima jedino sto znamo da joj je dan pre bio zadnji dan menstruacije.Posle otprilike 37 sati je popila escapele,a posle 5 dana joj se pojavio braon iscedak koji je posle 2-3 dana postao crvenkast,koji je podsecao na menstruaciju pa posle 3 dana otprilke je opet braon i ima blage bolove u stomaku a i zalila se da je boli materica kaze da je bio jak bol ali je brzo prosao.Ovako nema nikakvih bolova niti mucnine od tablete.Kolike sanse postoji da je trudna?? Molim vas odgovorite sto pre
hvala unapred
|
|
20.03.2013. 09:30
Šanse su minimalne. Mislim da nije ni trebala uzeti postkoitalnu zaštitu.
|
gogy91
|
20.03.2013. 19:55
postovani!
moj decko i ja smo imali odnos na zadnji dan evulacije i pri tom nam je pukao kondom..odmah nakon 6-7 sati sam popila ellaone pilule...mjesecnica mi kasni vec 6 dana, a leđa, koja me do sada nisu boljela, me bole vec tjedan dana, a grudi me također bole tjedan dana vise nego inace...da li je to normalno?
|
roxor
|
20.03.2013. 20:55
ja se izvinjavam ali opet ja..
Da li su ta krvarenja normalna od tablete i da budu tako cudna da se menjaju?
|
|
20.03.2013. 22:30
Gogy normalno je. Mislim da se ne radi o trudnoći. Uobičajno je da menstruacija kasni nakon popijene postkoitalne pilule.
|
|
20.03.2013. 22:30
Roxor normalno je.
|
anamj
|
26.03.2013. 22:55
Poštovani,
zadnji menzes sam imala 4.3. nakon točno sedam dana (12.3)sam imala odnos, kondom skliznuo te nismo primjetili te je decko ejakulirao unutra. sutra sam se savjetovala s doktorom opće prakse koji mi je pripisao 3+3 yasmin tablete koje sam popila u manje od 24 sata od odnosa, te sam 18.3. dobila nešto kao menzes, malo tamnije krvarenje koje je trajalo četiri pet dana.. pretpostavljam da je to izazvana menstruacija, ali su mi se ima dva dana pojavili bolovi..nekakav pritisak na jajnicima i to malo više na lijevom, te me tu i tamo prošiba ošta bol.. zanima me dali to može biti nuspojava yasmina i velike količine hormona ili je trudnoća uz tablete i krvarenje i dalje moguća.. kod ginekologa sam naručena tek za nešto više od tjedan dana pa sad već lagano paničarim. unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
|
27.03.2013. 17:55
To nije bila menstruacija već probojno krvarenje. Menstruacija bi trebala nastupiti na vrijeme.
|
roxor
|
27.03.2013. 21:50
Postovani
Vec sam pisao jednom.Ovog puta vezano za braon iscedak,da li je normalno da se to krvarenje ponavlja do sledece menstruacije proslo je dosta od kako je uzela pilulu i sad je bila samo jedna crvena tackica veoma malo.. Zabrinjava nas da se ne radi o trudnoci..?
hvala unapred
|
|
28.03.2013. 23:30
Normalno je.
|
klepetala
|
29.03.2013. 00:05
Postovani ,
imala sam oralni sex sa deckom. Naime, prvo sam ja zadovoljavala njega oralno, a zatim, on mene.Nije doslo do izliva sperme u moja usta, samo se pojavila sluz. U medjuvremenu smo se ljubili. Da li postoji mogucnost da ostanem trudna, tj. da li je moglo doci do prenosenja sperme jezikom u vaginu? Da li ima potrebe za pilulom za dan poslije?
Hvala !
|
|
29.03.2013. 10:10
Naravno da ne postoji. Mladi ste morate se educirati.Naše stranice tome služe.
|
tonysa
|
06.04.2013. 11:45
Poštovani,
Naime dogodio mi se odnos prvi put bez kondoma(12.3.) i iako on nije svršio u mene(radilo se o danu prije početka plodnih dana) bilo me je strah svih mogućih posljedica pa sam na recept popila tabletu "Ella one"(13.3.). Rečeno mi je da ću možda imat krvarenje nakon nekoliko dana od uzimanja tablete,ali ja eto nisam imala ništa.
Menstruaciju sam trebala dobiti 1.4. no međutim danas je 6.4., a od menstruacije i dalje ništa. Imam li razloga za brigu ili samo trebam čekati?
Unaprijed zahvaljujem,
LP
|
|
06.04.2013. 12:35
Samo čekati. Ne vjerujem da se može raditi o trudnoći u vašem slučaju.
|
tonysa
|
06.04.2013. 12:35
i još samo mala napomena; menstruacije su mi inače redovite uvijek bile.
|
|
06.04.2013. 14:40
Odgovorio sam vam.
|
bezimena.djevojka
|
07.04.2013. 03:40
Poštovanje,
obraćam vam se po pitanju kožnog problema pri koristenju hitne kontracepcije, tj. pilula za dan poslije "Vikela".
Pilulu sam uzela oko 16 sati poslije nezasticenog odnosa.
Citala sam o svim nuspojavama i nisu se pojavile nikakve. Ni glavobolja, vrtoglavica niti mučnina ili povraćanje, apsolutno nista.
Samo sam otprilike 10 sati nakon uzimanja vikele ( a moguce je da je bilo i prije ali da nisam vidjela ) na lijevoj ruci primijetila puknute kapilare i crveno nadrazenu kozu na pregibu ruke iznutra gdje je lakat. Nije bolno na dodir, samo se širi.
Hvala na utrošenom vremenu.
|
|
07.04.2013. 12:45
Mislim da nije od vikele. Ali svakako sutra posjetite svog liječnika.
|