Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Taipan

07.04.2013. 22:05

Poštovani,
Pijem liindynette 20, prije 10 dana popila sam 3 tablete sumameda, zanima me je li mi je potrebna dodatna zaštita?

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2013. 09:25

Ne treba.

JelenaC

10.04.2013. 11:20

Postovani doktore, imala sam odnose 30.3. , kondom je pukao jos tokom odnosa ali moj decko nije ejakulirao u meni. posto znam da postoji sansa i tako za trudnocom popila sam escapelle tabletu 12sati posle odnosa. krvarenje je nastupilo 9.4. i obilno je za sad, a menstruaciju bi trebalo da dobijem 15.4. interesuje me da li je normalno to krvarenje ili postoji mogucnost da mi je menstuacija poranila?! i posto znam da nije ni escapelle 100% sigurna zastila da li postoji mogucnost i u ovom mom slucaju za trudnocom?! ja sam mislila da sacekam da prodje ovo pa da se javim ginekologu, ima li potrebe pre da odem kod svog odabranog ginekologa zbog ovog krvarenja?!
Unapred zahvalna

10.04.2013. 21:55

Normalno je to krvarenje nakon tjedan dana od escapele.
Menstruacija će doći na vrijeme ili koji dan kasnije. Ne trebate posjetiti ginekologa.

ana232

14.04.2013. 15:10

postovani..pila sam kontracepcijske pilule 7 godina i sad sam prestala prije mjesec dana.dobila sam menstruaciju i dan nakon prestanka menstruacije imala sam nezasticeni odnos..prekinuti snosaj...cula sam da je jako opasno nakon pilula i da se jako lako moze ostati trudna.molim vas trebam li popiti pilulu za dan poslije.hvala puno

14.04.2013. 23:40

Ako ste sigurni da nije došlo do ejakulacije onda ne trebate. U protivnom uzmite postkoitalnu pilulu.

Jelena1410

14.04.2013. 23:40

Postovanje,imam jedno pitanje za Vas,zadnja menstuacija bila je 20.03 koja je trajala 6 dana,ne zasticeni odnos sam imala 04.04. pilulu za dan posle escapelle sam popila u roku 2h,inace menstruacija mi je redovna na 28 dana. 09.04. mi se pojavilo krvarenje u vidu braonkastog iscetka koje j etrajalo 2,3 dana,a zatim je krenulo krvarenje kao kod redovne menstruacije koje traje 3 dana,sve ukupno traje vec 5,6 dana i po malo me zaboli stomak kao i kad dobijem redovnu menstruaciju. Zanima me koliko dugo je normalno ovo krvarenje,i kad su dobiti redovnu menstruaciju? ako me stomak nastavi boleti da li mogu da popijem raptek k ili analgin,to uglavnom pijem protiv bolova? Hvala na razumevanju i odgovoru.

15.04.2013. 10:15

To je menstruacija. Možete uzeti analgetike.

annaa123

15.04.2013. 19:05

Poštovani,1.2. san popila ella one,te nisam imala nikakvih nuspojava.tad mi je mestruacija kasnila 5 dana,te san dobila 9.2...u trećem mjesecu mi je kasnila 16 dana,i dobila san 29.3(i inače mi je neredovit,uvik kasni 5 ili više dana)..sinoć nam je pukao kondom opet,i danas san opet popila ellaone..te sam nakon par sati počela krvariti.jeli ti normalno?hvala unaprijed

15.04.2013. 21:45

Nomalno je. Al nije normalno da stalno uzimate postkoitalnu kontracepciju. To neću komentirati.

Narcissa

15.04.2013. 23:15

Pijem Lyndinette 30 godinu dana. Prije 10 dana nisam bila u mogućnosti popiti pilulu te dan nakon također, i tad sam lagano prokrvarila, a sljedeći dan sam nastavila s pilulama redovito, bez da sam nadoknadila nepopijene 2 pilule. Prije 2 dana sam imala odnos sa ejakulacijom bez kondoma jer sam bila uvjerena da sam zaštićena. Sljedeći dan sam nakon dugog razmišljanja za svaki slučaj zbog tih propuštenih pilula popila 4 pilule te nakon 12 sati još 4. Znam da se hitna kontracepcija ne uzima ako se redovito piju pilule, ali htjela sam biti sigurna. Kolika je vjerojatnost da sam unatoč tome ostala trudna?

16.04.2013. 10:20

Šansa za trudnoću svakako postoji. Niste trebali uzimati tablete bez konzultacije s liječnikom.

mica1234

16.04.2013. 14:45

Postovani, 15.4. sam imala odnos sa deckom tj.on je samo nekoliko puta usao u mene i svrsio je, on kaze da je svrsio napolje, ja sam po vagini osetila tecnost... sat posle odnosa sam popila espapelle tabletu...zadnju menstruaciju sam imala 2.4...znaci bili su plodni dani... ciklus traje 26-29 dana. Da li je tableta delovala?

16.04.2013. 21:15

Vjerovatno je djelovala. Ništa nije 100 %.

croviky

22.04.2013. 18:00

Postovani

Menstruacija mi je pocela 14.4. ,a zavrsila 19.4. U usporedbi s prethodnom, kasnila je 2 tjedna (razlog valjda EllaOne tableta i stres).
Jucer, 21.4., je bio spolni odnos te je puknuo kondom. Trebam li hitnu kontracepciju, tj.da li ju preporucate? Inace mi je ciklus oko 30-33 dana.

Unaprijed zahvaljujem

(zakljucak - kondomi nisu najpouzdaniji, treba uzimati kontracepcijske tablete)

22.04.2013. 21:30

Da uzmite postkoitalnu zaštitu svakako.

izzy26

23.04.2013. 09:35

Poštovani! Molila bi Vas za odgovor ,prijateljica je imala nezaštičeni odnos pri čemu je partner u nju ejukalirao,zadnju menstruaciju je imala 28.3 a to im se jučer dogodilo,znači 2 dana prije sljedeče M,inače joj ciklusi budu 28 dana.Malo je pod stresom ovih dana pa se boji da bi joj mogla kasnit i pri tome utjcat na plodne i neplodne dane. Ima recept za Logest ,pa ju zanima da li da popije za svaki slučaj ili se ne treba brinut pošto najviše za par dana bi trebala dobit M? Unaprijed se zahvaljujem....

23.04.2013. 19:35

Ne treba ništa , neplodni su dani. Neka ne brine jer su joj ciklusi redoviti. Dobit će menstruacija na vrijeme.

Jopa29

26.04.2013. 01:50

Pozdrav
Prvi dan posljednje menstruacije mi je bio 13. 04. Danas (25. 04.) sam imala spolni odnos s deckom prilikom kojeg je pukao kondom ali decko nije ejakulirao. Zanima me da li trebam uzeti hitnu kontracepciju? Molim Vas odgovor sto prije!!!!

26.04.2013. 09:50

Ne treba ako ste sigurni da nije došlo do ejakulacije.