Autor
|
Poruka
|
wucko
|
17.02.2013. 13:55
Poštovani!
Imao sam nezasticeni spolni odnos sa djevojkom, tijekom odnosa nije doslo do ejakulacije, zanima me postoji li vjerojatnost da ipak dodje do trudnoce i kolika je. Hvala!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
17.02.2013. 14:50
Poštovani ako ste sto posto sigurni da nije došlo do ejakulacije onda neće doći ni do trudnoće.
U svim ostalim slučajevima savjetujem postkoitalnu zaštitu.
|
Hugo Capet
|
21.02.2013. 10:35
Poštovani, srdačan pozdrav !
Iako možda i znam odgovor, potrebna mi je konzultacija sa stručnom osobom oko slijedećega pitanja. Moja partnerica i ja prakticiramo spolne odnose relativno često. Prije otprilike dva tjedna imali smo spolni odnos, partnerica je bila na početku neplodnih dana, prvi ili drugi, nisam sigura. Nosio sam kondom i iako nisam bio siguran jesam li na vrijeme izvadio van spolovio pa sam provjerio natočivši vodu, kako nije curilo, zaključio sam da kondom nije puknuo i da nema razloga brinuti. No ipak, postoji li mogućnost ?
I slijedeće pitanje, vjerojatno prilično glupo i prilično često. Prije tjedan dana smo se "trljali" u donjem rublju, partnerica je bila u plodnim danima, a spolnoga odnosa nije uopće bilo. Svršio sam u bokserice, daleko od vagine. Nakon cca 20 - 30 minuta smo se opet malo trljali. Ima li razloga biti zabrinut ? Partnerica treba dobiti menstruaciju kroz 3 - 5 dana pa je malo u brizi, možda je to ipak samo PMS.
Unaprijed Vam hvala i srdačan pozdrav !
|
|
21.02.2013. 14:45
Poštovani, trudnoća nije moguća ni u jednom slučaju.
|
ludlud
|
21.02.2013. 22:40
Poštovanje
Pisao sam Vam već prije, ali ukratko da opišem. Imao sam s djevojkom nezaštićeni odnos, nakon posjeta k ginekologu, djevojka je popila tableticu escapelle. Nakon par dana počela je krvariti. Krvarenje je trajalo cca 4 dana. Zanima me sad, da li je to normalno? I kad očekivati sljedeću menstruaciju? Da li se to sve zbog tablete pobrkalo, ili je to sve potpuna normalna reakcija na escapelle? Hvala unaprijed na odgovoru...
|
|
22.02.2013. 10:50
Poštovani normalno je krvarenje nakon nekoliko dana po Escapelle tabletu.
Menstruacija u normalno vrijeme ev. uz kašnjenje do sedam dana.
|
laaa
|
22.02.2013. 10:50
Postovani, prije 20 dana sam po drugi put u dva ciklusa popila Vikelu zbog rizicnog odnosa. Nakon toga, 9 dana nakon vikele a 2 dana prije nego sto inace trebam dobiti, stigla je mjesecnica koja je trajala 6 dana,bila je poprilicno obilna, smeckasto-crvena, ali je bila kao prava menstruacija, sa jakim bolovima koje i inace imam.Od prvog dana mjesecnice sam pocela piti Yaz,medjutim sad imam blijedo prozirni isjecak,koji je jucer bio i malo smedj...Jucer sam radila test ali ne sa jutarnjim urinom i bio je negativan.Postoji li mogucnost da sam ipak ostala trudna uprkos toj mjesecnici i negativnom testu? Hvala Vam unaprijed.
|
|
22.02.2013. 12:25
Niste trudna. Nastavite dalje s Yazom.
|
ludlud
|
22.02.2013. 12:25
Koliko sam čitao prijašnje poruke, krvarenje nakon popijene tablete je znak da je ona napravila svoj posao i da do trudnoće nije došlo. Nismo imali odnose poslije tablete, a menstruacija treba doći 23.2. no nema još nikakvih naznaka da će doći sutra..Dal trebam biti zabrinut doktore?
|
|
23.02.2013. 12:45
Ne znam. Konstatacija vam ne stoji, da ti krvarenje nakon sedam dana znači da je tableta napravila svoj posao.
Postkoitalna kontracepcija nije stopostotna zaštita ali djeluje u velikom broju slučajeva.
|
lutalica76
|
23.02.2013. 12:45
Poštovani,
Javila sam vam se 05.02. sa pitanjem o hitnoj kontracepciji. 9.2. se pojavilo krvarenje, koje je pocelo smeđkastim iscjetkom, da bi sutradan doslo do pojave krvi. Krvarenje je trajalo 2-3 dana, ali je bilo nesto oskudnije nego obično, zavrsilo se 13.2 smeđkastim iscjetkom. Mogu li to smatrati menstruacijom, imam li razloga za brigu? Kada mogu ocekivati slijedeću menstruaciju ?
|
|
23.02.2013. 14:20
Vjerovatno se radilo o menstrualnom krvarenju.
|
lalica10
|
23.02.2013. 15:05
Postovani,
popila sam Vikel tabletu prije 9 dana,imala sam strasne bolove u donjem dijelu stomaka svi simptomi kao da cu dobiti mjesecnicu,al krvarenje se jos uvijek nije pojavilo..imala sam par dana smedji iscjedak al u manjim kolicinama...da li znaci ako nisam dobila krvarenje da tableta nije djelovala?
|
|
23.02.2013. 18:10
Ne znači. Mesntruacija mora doći na vrijeme ili sa zakašnjenjem do sedam dana.
|
emilyyy
|
25.02.2013. 10:35
Poštovani,
ja znam da smo mi sa ovim prstima dojadile i Bogu i narodu, ali na meni je nevjerojatna panika. jučer sam trebala dobit i nisam. zanima me ako se u plodnim danima prst sa kojeg je pobrisana sperma, nekoliko minuta kasnije, ugura jako malo (pri tome mislim da nije došlo baš ni blizu himena) može li se ostat trudna tako? molim vas odgovorite mi, ne mogu spavat. hvala.
|
|
25.02.2013. 14:15
Tim načinom nećete ostati trudna.
|
bobochka
|
26.02.2013. 13:15
Lijep pozdrav!
25.2. (jučer) u popodnevnim satima dečko i ja imali smo rizičan spolni odnos, a kako smo izračunali da bi u odnosu na početak ciklusa (10.2.) to mogli biti plodni dani, zabrinuli smo se i odlučili uzeti dodatnu kontracepciju.
Napravili smo pogrešku i na svoju ruku sam uzela odjednom 3 tablete Yaza misleći da one u povećanoj količini, točnije u sistemu 3+3 u 72 sata, mogu poslužiti kao 'tableta za dan poslije' kao što mogu neke druge pilule. Na hitnoj ginekološkoj su nam rekli da ne mogu pa smo otišli po recept za pravu tabletu za dan poslije. No nitko od liječnika nije bio siguran bi li trebala popiti još i tu tabletu s obzirom da sam već popila 3 Yaza. Nisam iz Zagreba pa mi moj ginekolog nije dostupan u tako kratkom roku, a i član je obitelji pa je situacija tim neugodnija, dok se na hitnim prijemima nitko nije ni želio baviti s tim već su me automatski slali mom liječniku.
Da bi bila sigurna da je sve ok, napravila sam privatno koagulogram i sve je u pravilnim intervalima osim fibrinogena koji je malo povišen - 4.3, a ref. interval je 1.8-3.5.
Dakle, moje pitanje je je li to zabrinjavajuće i mogu li unatoč tome i te tri tablete koje sam prethodno popila (prije 20h) svejedno uzeti jednokratnu tabletu za dan poslije?
Hvala!
|
|
26.02.2013. 21:05
Možete.
|
lana_0508
|
28.02.2013. 14:30
Poštovana,
imala sam nezaštićen spolni odnos, to mi je bio 12/13 dan ciklusa pa sam odmah sljedeći dan točinje nakon 14 sati uzela tabletu ellaone 30mg. Čitala sam u uputama kakve su sve nuspojave. Navedeno je i krvarenje i mučnina. Meni je bilo skoro pa neprimjetno muka, mozda zato sto sam taj dan popila spasmex za zeludac. Onda me nakon 3,4 sata počeo lagano bolit trbuh, točnije lijevi jajnik i kao da sam bila pospana. Brinem se jer me sada drugi dan nista ne boli, a ne krvarim. Dali je krvarenje obavezno ili nije. U uputama pise da se menstruacije dobije u očekivano vrijeme ili malo prije ili poslije. Brinem se kako ja nemam nuspojave, dali tableta djeluje na mene ako su nuspojave minimalne.
Srdačan pozdrav,
unaprjed Vam zahvaljujem!
|
Ivan_1991
|
28.02.2013. 20:50
Poštovani, ja i djevojka smo imali odnos 27.2. a zadnju mentruaciju je dobila 16.2. Prilikom odnosa smo koristili kondom ali je tijekom odnosa pukao, a to da je pukao nismo odmah primjetili nego tek nakon minutu-dvije. Nakon 16 sati od odnosa, je popila tabletu za dan poslije (Vikela), zanima me, kakve reakcije da ocekujemo i da li moguce da dodje do trudnoće? Unaprijed Vam hvala.
|