Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Quki

06.01.2013. 19:15

Poštovani,
pijem kontracepcijske pilule već gotovo 7 godina i do sada mi je menstruacija bila gotovo uvijek u sat točna.
Ovaj mjesec sam pilulu Logesta 19. dana popila sa 10 sati zakašnjenja. Imala sam spolni odnos u tom tjednu prije i poslije tog dana, ali ni u jednome dečko nije svršio u mene. Menstruaciju sam trebala dobiti danas ujutro, no njoj još niti traga. Zanima me kolika je mogućnost da sam ostala trudna, te može li kašnjenje biti povezano sa dosta obilnijim iscjedkom kojeg sam imala ovaj mjesec.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Nataša Šemnički, dr. med.

07.01.2013. 10:00

Quki ,

javite se na ginekološki pregled kako bih se isključila trudnoća što je mala šansa jer ste na vrijeme popili zaboravljenu tabletu ali postoji ipak,
te obzirom na iscjedak treba vidjeti uzrok ( cista ili upala ? )

l.p.

ciferslus

08.01.2013. 23:35

Pozdrav,
Ovako zanima me vase strucno misljenje i savijet vezan uz jednu situaciju..
Naime jucer sam spavao s curom i dogodila se glupost..inace ne koristimo nikakvu zastitu jer uvijek pazimo
i nikad nije bilo problema al jucer smo se malo zaigrali i nisam siguran dali sam ga izvadio na vrijeme...vecina ejakulacije je izasla van
recimo 95-97 % od ukupnog to mogu sa sigurnoscu rec, medjutim onaj prvi "expresni" dio neznam di je zavrsio
ili po vanjskom dijelu njezine V ili unutra...E sad mozda ce zvucat glupo al stvarno nisam siguran 100 % ...A moja bolja polovica
dobiva menst. 22-25 zna joj kasnit po jedan dan i sad nije sigurna vise jel joj plodni dani pocinju 7- ili 8 ili 9,po mojoj racunici nebi smijeli
prije 8-og..a mi smo imali odnos kako sam reko 7-og navecer...Pa pitam jer se radi o vrlo maloj kolicini spermija dali je moguce zatrudnit,jer ona
se boji uzet te tablete ukoliko nisu NUZNO potrebne a mislim da je i imala od rodjenja neke probleme s maternicom imala je neku pregradu na
njoj.Neznam jel ima jos pa joj je reko ginic da mora striktno cuvat trudnocu...pomagajte hehe

09.01.2013. 22:05

ciferslus ,

postoji mogućnost

rdmbdm

10.01.2013. 19:35

Poštovani,
molim vas za savjet. Sinoć sam s dečkom imala splolni odnos i kondom je puknuo, a on je već svršio. Danas sam dobila menstruaciju nakon 22 dana i unatoč tome svejedno popila tabletu Escapelle jer me uhvatila panika. Zanima me kako će to utjecati na moj menstrualni ciklus i da li se trebam brinuti? Unaprijed hvala

11.01.2013. 15:35

rdmbdm ,

nema razloga za brigu,
postoji nala mogućnost da slijedeća menstruacija dođe koji dan kasnije.

l.p.

mau5

11.01.2013. 22:45

Ovako. Djevojka i ja smo imali problematicni odnos 05.01.13 oko 1h posle ponoci. Ja sam 'svrsio' u nju. Tog istog dana, ujutro u 10:30h je popila tabletu 'vikelu' dan poslije pilulu. Do danas 08.01, nije imala nikakvih nus pojava. Njen menstruacijski ciklus otprilike 29 dana, nekad dan prije nekada kasnije a prvi dan zadnje menstruacije bio je 19.12.2012.
pitanja koja imam jesu dal je normalno da nema nikakvih nus pojava? kada da ocekujemo menstruaciju i kolika je sansa da je ostala trudna?
fala na odgovorima puno

15.01.2013. 13:20

mau5,

uz hitnu kontracepciju nije nužno imati nuspojave.
Menstruacija će doči vrlo vjerovatno u očekivano vrijeme.
U slučaju kašnjeja od 7 dana potrebno je učiniti test jer je uvijek postoji mala šansa za trudnoćom.

l.p.

tikvica

16.01.2013. 09:50

Postovani..ovakvih pitanja ste imali vec bezbroj,ali ja se prvi put nalazim u ovakvoj situaciji..Krajem novembra sam imala ne zasticen spolni odnos gdje je decko svrsio u mene,da bih nakon 48 sati posegnula za escapellom..4.12 mi se javilo blago krvarenje koje je trajalo nekoliko dana i stalo,da bih 19.12.dobila redovnu menstruaciju,koja je bila uobicajna..no medjutim 4.01 mi se ponovo pojavilo to izvan menstrualno krvarenje koje traje vec 11ti dan,nije obilno,javlja se samo poslije uriniranja..nemam bolove niti osjecam ikakve smetnje..zanima me da li je ovo sve posledica pilule ili je nekakav alarm za uzbunu??Inace imam uredne cikluse,koji traju 30 dana od prve moje menstruacije u tom razmaku...unaprijed hvalla na odgovoru

Ivana15091994

16.01.2013. 23:05

Poštovana!
Znam da vas zamaram nebitinim pitanjima jer je ionako sve navedeno. Ali želim biti sigurna. Ja i dečko imali smo spolni odnos jučer oko 23 sata.
Naime, on nije ejakulirao u mene, ali se to iscjedilo po njoj. Menstruaciju sam dobila 11.01.2013 godine. Bojim se da ne ostanem trudna. Imam kod sebe
Cilest kontracepciju i zanima me dal da je koristim kao hitnu kontracepciju ili ne? Ako da, koliko tableta trebam odmah uzeti i kako dalje? I hoće li mi to poremetiti ciklus?

Unaprijed hvala na odgovoru

aleksandra

17.01.2013. 15:05

Poštovana,
nakon popijene Vikele ( bez ikakvih krvarenja u međuperiodu) imala sam nešto obimniju menstruaciju koja je došla možda dan ili dva ranije i trajala kao i inače...da li mogu biti sigurna da nisam trudna ili trebam uraditi test ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2013. 22:55

Poštovana tikvica nema veze sa escapelom. Uzrok ovaj mjesec je neki drugi. Isključite i trudnoću svakako.

Poštovana ivana svakako da. Cilest 3+2 / na 12 sati/

Poštovana aleksandra svakako niste trudni. Ne treba test.

tikvica

23.01.2013. 11:45

Radila sam i test na trudnocu..bio je negativan..moj ginekolog me ne moze primiti prije 29og ovog mjeseca..a ja polako ludim..strasno se plasim da nije neki predznak neke opake bolesti???molim vas ako mi mozete reci kroz vasu praksu sta bi mogao biti uzrok dok ne odem na pregled,jer zaista nemam mira..hvalla

tijanat

23.01.2013. 15:10

Postovani,

Evo o cemu se radi.

Ja i decko smo imali odnose u noci 17. na 18. januar, i to tako sto je prvi odnos bio zasticen, tj sa prezervativom, i nije dosla do ejakulacije, i kasniji, nezasticeni odnos, kad takodje nije doslo do ejakulacije, niti je bilo blizu tome (bar je to moja licna procjena). Buduci da sam po prirodi panicar veliki i da sam upoznata sa predejakulativnom tecnosti, iako ejakulacija nije bila ni u izgledu, uzela sam Escopelle u roku od 72h od odnosa, t.j. 20.01. predvece, negdje otprilike 67h od odnosa.

Nisam imala nikakvih nus pojava, sem sto me je odmah sjutra tup bol u predjelu ispod stomaka, bubuljice po licu, bol u dnu ledja, sve simptome koje imam pred menstruaciju, da bi sjutri dan, tj 22.01., 2 dana od uzimanja tablete, dobila (nadam se da je to to) "izazvano krvarenje",premda sam inace ocekivala svoju menstruaciju 24.01. Krvarenje traje i danas, jednako imam bolove u predjelu ispod stomaka, i oskudno je, sto znaci da na ulosku nema bas mnogo vec nesto braonkasto crvenkaste boje, ali , je obilnije pri mokrenju kad sam primijetila ugruske krvi i krv koja ostaje na toalet papiru sasvim iste boje kao kod redovnog ciklusa.

Da li bih se trebala brinuti, da li je to to "izazvano krvarenje" i kad mogu ocekivati sljedeci ciklus?

Hvala unaprijed!

23.01.2013. 16:30

Poštovana tijvica uzroci stres, dijeta, gubitak kila, ciste endometrioza itd.
Ne brinite nije nužno da sutra trčite na pregled.

23.01.2013. 16:30

Poštovana tijanat ne radi se o trudnoći.
To je menstruacija. Ne brinite.

tikvica

24.01.2013. 00:55

Hvalla vam mnogo doktore...umirili ste me...

24.01.2013. 10:10

Molim.