Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
09.11.2012. 21:05
uplasena1234 ,
popijte hitnu kontracepciju.
l.p.
|
|
09.11.2012. 21:05
kiki990 ,
nije dovoljno, morate popiti Escapell ili Ella one tabletu za hitnu kontracepciju.
l.p.
|
girl0123
|
12.11.2012. 22:35
Postovani,
imala sam odnos s deckom prije 2 noci (6 dan ciklusa) i kondom je popucao sa strane. Decko nije siguran da li je stigao svrsiti sve vani ili je nesto uslo pa me zanima da li bih trebala popiti pilulu za dan poslije. Naime, imam jos jedan dan samo za to. Inace pijem Diane 35, ali me najvise muci sto to nisu prezentirane kao kontracepcija vec kao lijek.
Pretpostavljam da je vec bilo ovakvo ili slicno pitanje, ali nemam vremena bas listati svih 157 stranica, pa se unaprijed ispricavam.
A najvise Vam se obracam iz razloga sto sam procitala da je nekolicina cura preminulo od utjecaja Diane tableta. Uzimam Diane vec 10 mj, pa me zanima da li trebala uskoro nastupiti pauza ili prelazak na druge tablete. Naime, ja ne osjecam nikakve posljedice, ali ipak mi je ovo utjeralo strah u kosti.
Unaprijed hvala na odgovorima.
Lijep pozdrav
|
|
13.11.2012. 12:50
girl0123 ,
ako pijete redovito tablet onda ste zaštićeni i netrebate hitnu kontracepciju.
Kako bih ste bili sigurne od neželjenih nuspojava kontracepcije potrebne su redovite lječničke kontrole osobito u trenutku javljanja nuspojava.
Obzirom da ne osjećate tegobe obavite redovitu gin kontrolu.
L.p.
|
seafish
|
14.11.2012. 10:15
Postovani, 11. dana ciklusa sam imala spolni odnos prilikom kojeg je puknuo kondom. Nakon nepunih 16 sati poslje odnosa sam popila pilulu ellaone. Doktorica koja mi je prepisala pilulu mi je rekla da bi mi menstruacija trebala doci nakon 9,10 dana, ali mi je ona dosla kao i inace (nakon 31. dana; ciklus mi traje od 30-32 dana). Menstruacija mi je trajala nepuna 3 dana i izrazito je rijetka (inace traje i do 4, 5 dana) stoga me zanima kolika zapravo postoji mogucnost od trudnoce i da li je takva menstruacija normalna. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
|
21.11.2012. 18:30
seafish ,
učinite test na trudnoću. Već je pisano o tome pa pročitajte.
l.p.
|
Permless
|
21.11.2012. 20:35
Zdravo! Eh ovako. Stvar je u tome da sam jaaako zabrinuta postoji li šansa da zatrudnim, pa bih Vas zamolila za vaša iskustva, mišljenja, znanja... Situacija je sljedeća: prije no što smo započeli odnos, on je počeo stavljati kondom na krivu stranu, pokušao ga odrolati i kad je vidio da ne može odmah ga je prevrnuo na pravu stranu. Ja sam onda tu pravu stranu (koja mu je prvobitno bila na penisu) instiktivno prebrisala maramicom. Zatim smo imali odnos, i sve je bilo OK. Ali sada se, 4 dana poslije odnosa, brinem jer nisam sigurna da li je na penisu bilo one maaale sićušne prozirne kapljice (nalik na mokraću) koja je ostala na onoj pravoj strani kondoma, koja mi je ušla u vaginu. Tu kapljicu nazivaju ''kapljica ljubavi'' i guglala sam, negdje piše da ima spermija, negdje da su pomiješani sa mokraćom, a negdje da nema. Znači ne radi se o predejakulatu, nego o toj kapljici. Postoji li mogućnost da sam trudna. Help me please! Unaprijed zahvalna.
|
adyyyyy
|
23.11.2012. 20:30
Eee ovako ja sam imao odnose djevojkom nisam svršio sve u nju samo malo špricnulo.. ostalo vani ona je prošli put menustraciju imala 29.10.2012 a treba da dobije ponovo 26.11.2012... imali smo odnos 22.11.2012 u 21:00h tabletu je popila 23.11.2012 u 16:00h...popila je tabletu od 1.5mg koja se naziva Vikela...nerazumijemo se u te plodne dane..Kako šta da li je moguce da ostane trudna..i kad treba da dobije...unaprijed hvala i poz
|
ihod
|
24.11.2012. 20:25
Poštovana, citala sam postovo ranije no konkretno istu situaciju nisam nasla... pijem jasmin tablete več 1,5g i ovaj mjesec sam imala odnos tocno na dan kad sam trebala popit 14. tabetu koju sam izostavila zajedno i sa 15. u nizu i tek sam iz panike ,kad sam to vidjela na dan kad sam trebala popit 16. tabletu, pomahnitalo progutala prethodne dvije. Užasno sam bila nesigurna i kontaktirala vise doktora koji su me iskreno zbunili jer su mi govorili različite teorije i nacine pijenja .. nakon toga sam popila i pilulu za 72h nakon slijedeci dan ( sri -odnos,propuštena,četvrtak-propuštena,petak-dvije,subota-pilula za 72h nakon) na pilulama pise da bih trebla nastavit redovnu kontracepciju a dva doktora koja sam zvala jedan je rekao da nastavim, jedan da ne, prema uputam na tabletama trebala bih... bila bih Vam zahvalna kada biste mi rekli sto vi mislite o tome... i kolike su šanse za trudnoću?
|
|
30.11.2012. 19:05
Permless,
učinite test na trudnoću da bi ste sebe umirili
l.p.
|
|
adyyyyy ,
postoji mogućnost, učinite test na trudnoću
l.p.
|
|
ihod ,
nastavite sa redovnom kontracepcijom i maksimalno će te minimalizirat mogućnost trudnoće
L.p.
|
ihod
|
30.11.2012. 20:25
Poštovana, nastavila sam piti kontracepcije u srijedu znaci prekjucer navecer sam popila zadnju? kada bih mogla ocekivati menstruaciju... kako dalje pijem pilule ako mi se od ovih hormona uneredi ciklus, da li cekam menstruaciju ili kako? ucinila sam test za trudnocu jucer bio je negativan, nisam sigurna koliko je to pouzano sada?
|
|
03.12.2012. 17:30
ihod ,
normalno nastavljate nakon 7 dana pauze
l.p.
|
kisna.kap
|
08.12.2012. 13:00
Imala sam nezasticeni spolni odnos 18. dan ciklusa. Decko nije svrsio u mene. Ali me svejedno strah trudnoce. 60 sati nakon.odnosa sam popila pilulu za dan poslije, "Vikela". Slijedecu menstruaciju trebam dobiti 17.12. Imam simptome poput bolnih grudi i bjelkastog iscjetka. I napuhnutost. Da bi to mogli biti simptomi trudnoce ili znak dada cu dobiti menstruaciju?
|
|
09.12.2012. 11:05
kisna.kap ,
oboje-trebali ste popite Ella one 60 sati nakon odnosa
l.p.
|
nata123
|
09.12.2012. 18:35
Postovana Natasa,drago mi je da sam nasla strucnu osobu koja mi moze nesto reci. Naime imala sam 03.12. odnos sa momkom pri cemu nam je pukla zastita i on je svrsio u mene. odmah nakon dva sata sam popila vikelu, nisam osjecala nikakve nuspojave. obicno dobijam menstruaciju oko 10, s tim da nijednu ne dobijem bas tacno onaj dan kad mi je bila prosla, uvijek je dva,tri dana gore dole. danas je 09. ja jos nisam dobila a nemam nikakve simptome menstruacije. obicno pred menstruaciju imam bolove u ledjima ili neke druge. hvala Vam unaprijed
|
ahepburn
|
10.12.2012. 20:20
Poštovani, sinoc sam imala spolni odnos u vrijeme plodnih dana.( 14. dan u ciklusu od 25-28 dana)
Doslo je do skliznuca kondoma, primjetili smo na vrijeme i prekinuli s odnosom, međutim manji dio sperme se ipak razlio pa sam , da budem sigurna, popila slijedece jutro po preporuci ginekologice EllaOne pilulu za dan poslije.
Zanima me dali ce mi to ozbiljno poremetiti ciklus, da li je moguce da dodje do ''ozbiljnih'' nuspojava, te ukoliko se one pojave koliko ce trajati?
Ginekologica kaze da mogu osjetiti neke nuspojave koje mogu varirati ovisno o tome kako moje tijelo reagira ali zelim cuti i drugo misljenje od Vas
Lijepi pozdrav
|
biiiiina
|
13.12.2012. 09:50
Poštovani,
Danas je 12.12.2012. i imala sam spolni odnos sa deckom prilikom kojeg je kondom pukao. Desilo se na samom kraju odnosa i veci dio tecnosti je odmah iscurio van tijela. Nakon 20 minuta popila sam EllaOne tabletu i trenutno mi je cetvrti dan nakon menstruacije. Mislim da se jos uvijek radi o neplodnim danima, jesam li upravu? Ima li razloga za brigu i da li postoji jos ista sto se moze uciniti?
Unaprijed zahvalna na odgovoru i razumijevanju.
|
|
16.12.2012. 18:45
nata123 ,
ako još niste menstruirali učinite test i javite se ginekologu na pregled
l.p.
|