Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

16.12.2012. 18:45

ahepburn ,

neće doći do ozbiljnog poremećaja več eventualno menstruacija može uraniti ili zakasniti

l.p.

16.12.2012. 18:45

biiiiina ,

sve ste dobo učinili nema razloga za brigu

l.p.

em1ca

16.12.2012. 20:05

Poštovanje ...
Sinoć sam bila vani sa dječkom ... i mazili smo se i ok je sve bilo ..
Onda je on dodirnuo svojim penisom početak mog spolnog uda .. bilo je , pa skoro neprimjetno , predspermalne tečnosti.
Eh interesuje me , da li posstojji mogućnost da ostanem trudna ??
Molim vas , odgovorite mi što prije , zabrinuta sam.
Hvala unaprijed. Lijepo pozdrav happy

petrarka

17.12.2012. 10:05

Postovani,

zadnja menstruacija je bila 27.11.2012. Ciklus mi je uredan 28-31 dan. U petak 14.12 doslo je poknuca kondoma i partner je ejakulirao u mene.
To mi je bio 18. dan ciklusa. Proslo je cca. 60h sati, da li po vasem misljenju trebam popiti pilulu za dan poslije.
Molim Vas hitan odgovor.
Unaprijed zahvaljujem.
Lp

biiiiina

17.12.2012. 10:05

Hvala Vam mnogo happy

amelie112

17.12.2012. 11:55

Mislim da sam postavila ovo isto pitanje na krivoj temi pa se ispricavam.
hitno mi je jer me moj ginekolog ne zeli primiti ako nisam narucena. Naime, jucer( 16.12.) sam imala nezasticeni spolni odnos s deckom.. Zadnju menstruaciju sam imala od 3.-8.12. Zanima me da li trebam popiti hitnu kontracepciju i kako da dodem do nje(kao sto rekoh ginekolog me ne zeli primiti a vremena je sve manje) Ciklus mi zadnjih 3 mjeseca traje oko 30 dana. I menstruacija je bila redovita.
Hvala!

19.12.2012. 14:30

petrarka ,

prema kalendaru plodnih dana izmaknuli ste za dlaku ali samo ako je i ovaj ciklus bio kao i svi dosadašnji

l.p.

19.12.2012. 14:30

amelie112 ,

svakako popijte hitnu kontracepciju nakon učinjenog pregleda kod bilo kojeg ginekologa

l.p.

sanjaaaaaaaa4

20.12.2012. 15:30

Poštovana doktorice,
nedavno sam stupila u svoj,ako ga mogu tako nazvati,seksualni odnos. Dakle posto sqm neiskusna prilicno molila bih vas da mi pomognrte i otklonite sumnju. Sa deckom sam imala odnos 9ti dan ciklusa. Prije nego je usao u mene na njegovom penisu nasla se neka tecnost naravno ne sperma jer znam kako to izgleda i to je doslo u kontakt sa mojim vaginalnim otvorom. Kasnije je sve teklo uz kondom medjutim posto sam imala velike bolove odnos je prekinut i decko je skinuuo kondom. Dok smo s emazili primjetila sam opet neku tecnost na njegovom organu i obrisala je a zatim je on nakon par minutta usao u mene. Nije svrsio nikako tog dana a ni danima prije pa me zanima da li postoji mogucnost trudnoce i najljubaznije vas molim da mi odgovorte jer sam zaista zabrinuta.HVALA!

cokolada6666

23.12.2012. 14:35

pozdrav,zadnji put sam imala menstruaciju 22.11 a ciklus mi varira od 28-31 dan,a odnos sam imala 21.12 i naravno da je puknuo kondom,pa me zanima kolike su sanse da ostanem trudna jer su prosli ovulacijski dani?

ahepburn

27.12.2012. 22:10

Poštovana
Evo javljam da sam nakon popijene Ella one pilule(14. dana) dobila mjesečnicu točno na 28 dan kada je bila i očekivana.
Nisam imala nikakvih krvarenja prije toga, došla je točno.
Jedino što me malo zabrinjava što je oskudna, prvog dana bila je smeđa, drugog dana vidjela se normalna krv, trećeg dana se smanjila i opet posmeđila te kao da prestaje.
Napominjem da bolovi nisu jaki, ali nemogu to ni procijeniti pošto mi intenzitet mjesečnice i bolova varira iz mjeseca u mjesec.
Mene sad zanima je li to normalno? i imam li razloga za brigu?
Lijepi pozdrav

Marija 1988

28.12.2012. 20:00

Postovani,

nova sam ovdje pa bih vas najljepse molila da mi otklonite sumnju i date mi strucno misljenje... Zadnju mjesecnicu sam imala 1.12, a prije nje 3.11. Moj problem je sto smo 11.12.2012 decko i ja imali zasticeni spolni odnos, ali poslije nekog vremena smo shvatili da je kondom pukao. Inace spavamo nekad sa zastitom nekad bez, jer on ima iskustva i tocno zna kada ce svrsiti. Pa iako on govori da nije bio ni blizu svrsavanju, ipak sam sutradan, 13 sati nakon odnosa, popila tabletu za dan poslije, Vikelu.

Medjutim, cudno mi je sto poslije nje nisam imala NIKAKVE nuspojave, ni krvarenje...! Sada je proslo vec 16 dana od uzimanje tablete i ja jos nemam nikakvo krvarenje, mada su mi grudi osjetljive kao da cu dobiti. Po izracunima bih ovih dana trebala dobiti redovitu mjesecnicu jer mi ciklus traje od 25 do 29 dana. Kada bih mogla ocekivati redovnu menstruaciju s obzirom da jos nikako nisam krvarila? Kako da znam da je tableta djelovala? Ima li svaka djevojka to krvarenje i postoji li ikakva sansa da sam trudna?

Da napomenem da je prije tog odnosa bio i nezasticeni odnos 9.12, bez svrsavanja, ali sam prekjucer (26.12) uradila kucni test na trudnocu i bio je negativan. znaci, 17 dana poslije odnosa. Da li je tako onda svaka trudnoca iskljucena?

Molim vas za savjet i hvala vam najljepsa na pomoci!

28.12.2012. 23:15

sanjaaaaaaaa4,

iznimno je mala bjerojatnost trudnoće

l.p.

cokolada6666 ,

prema menstrualnom kalendaru nema rizika za trudnoću

l.p.

ahepburn ,

učinite test na trudnoću i otklonite sumnju

l.p.

Marija 1988 ,

hitna kontracepcija može odgoditi menstruacije do 7 dan
Sve više zahtjeva ponavljanje testa i pregled ginekologa

l.p.

Tonka1234567

29.12.2012. 19:50

Poštovani,
zadnju menstruaciju dobila sam 2.12. Odnos sa dečkom u kojem je kondom puknuo dogodio se 16.12. Ella One popila sam u roku 24 h. Ciklus mi je zadnjih nekoliko mjeseci traje 26 dana, a unutar ove godine trajao je i 27, 28 a u jednom periodu i 24 dana ( u početku godine). Kolika je mogućnost trudnoće? Naime, upravo sam pročitala da ukoliko je već nastupila ovulacije trudnoća je vrlo moguća, pa me to jako zabrinulo.
Hvala Vam unaprijed!

29.12.2012. 21:35

Tonka1234567 ,

vrlo je mala vjerojatnost trudnoće jer Ella One zbog svog antiprogesteronskog učinka promijeniti kvalitetu sluznice i time otežati zadržavanje oplođene jajne stanice

l.p.

Energija

01.01.2013. 13:55

HITNO POTREBAN ODGOVOR!

Nova sam na forumu, ne snalazim se baš najbolje, a u teškoj sam situaciji i treba mi pomoć! Koristim Yaz kontracepcijske tablete, redovno već četvrti mjesec. 29.12.2012. godine, bio mi je 16 dan ciklusa i prvi put mi se desilo da zaboravim uzeti tablete, koju inače uzimam oko 10 sati uveče. 30.12.2012. bio mi je 17 dan ciklusa i imala sam odnos više puta u toku te večeri, svaki put uz prekinuti snošaj. Imam stalnog partnera i odnosi su počeli tog trenutka kada sam počela da koristim kontracepciju unazad 4 mjeseca, svaki put uz prekinuti snošaj i do sada niti jednom nije bilo nikakvih problema. 17-og dana kada sam došla kući uveče i pošla da popijem tabletu za taj dan, shvatila sam da za prethodni nisam popila i pročešljala sam detaljno uputsvo i postupila prema tome šta piše. Popila sam obe tablete, za 16 i 17 dan zajedno, a sutradan, 31. 12.2012. godine, na 18 dan ciklusa, tabletu sam takođe popila, ali ne uveče oko 10 sati, nego ujutru oko 8, jer kako sam shvatila, to ne ostavlja posljedica, a uradila sam to zbog toga da mi narednih dana bude lakše i kako mi se ne bi više dešavalo da zaboravim popiti nekad tabletu. Takođe, imala sam više puta odnose na taj dan, a jutros na 19 dan ciklusa sam takođe popila tabletu oko 9 ujutru. Posljednje 4 neaktivne (placebo) tablete iz trenutnog pakovanja sam bacila, da me ni bi zbunile, a sljedeće pakovanje sam pripremila da ga počnem koristiti čim popijem zadnju aktivnu tabletu iz trenutnog pakovanja. Ponavljam, to je bio prvi put da sam zaboravila popiti tabletu. Imam skoro 19 godina. Molim vas, recite mi, da li sam sigurna? Da li postoji šansa da sam ostala u drugom stanju pored svega navedenog?

P.S. Da li Yaz kontracepcijske tablete djeluju kao i ostale kontracepcijske tablete, po principu blokiranja ovulacije? Unaprijed zahvalna Energija.HITNO!

02.01.2013. 13:30

Energija ,

dobro ste postupili!
Primjenite još i kondom kako dodatnu zaštitu i tako ste se maksimalno zaštili od trudnoće

l.p.