Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
17.09.2012. 17:10
nika100 ,
ako je ciklus izuzetno stabilan nema potrebe.
L.p.
|
Josip2
|
23.09.2012. 12:35
Postovani
Imao sam odnos sa curom danas poslje podne oko 16 sati i pukao je kondom i svrsio sam u nju! Sada nas zanima posto je subota moze kod ginekologa tek u ponedljak ujutru do tada ce proci 40tak sati od odnosa jeli to previse da se popije pilula za dan pislje? Takoderima ne redovitu mengu tj dolazi joj oko 25 toga u mjesecu a nekad zna i 28oga zna razmak biti i 32 dana a obicno je od 28 do 32 mali je razmak.. Sada bi je trebala dobiti u nardnih nekoliko dana i zanima ma jeli vjerohatnost od trudnoce bas velika iako nisu ocito plodni dani.. Mada ce za svaki slucaj popiti pilulu u pon kad ginekolog prepise recept!? Hvala unaprijed na odgovoru lijep pozdrav
|
|
24.09.2012. 18:05
Josip2 ,
prema svemu navedenom mala je šansa za trudnoću.
Može popiti do 5 dana od odnosa Ella one tabletu.
L.p.
|
loku56
|
25.09.2012. 23:25
Poštovani, da li je moguće da žena zatrudni ako je u vaginu prstima unijela spermu koja nije bila vidljiva na ruci (spermu s kreveta sam ja pobrisao s maramicom, a nakon toga je ona preko toga područja prešla s rukom i unijela tu spermu u vaginu), te je nakon toga imala zaštićeni spolni odnos(je li moguće da je taj mali oku nevidljivi dio sperme penetracijom prilikom odnosa došao do cerviksa)? I koliko sperma kad ju pobrišemo se nekog područja može preživjeti na tom području? Molim Vas da mi odgovorite jer već tjedan dana paničarim.
|
|
26.09.2012. 13:00
loku56 ,
bilo koja količina sperme sa urednim spermijima može uzrokovati trudnoću.
Kod vas prema navedenom nisam uopće sigurna da je došlo do unošenja sperme pa tako niti rizika od trudnoće.
L.p.
|
alicep
|
26.09.2012. 17:10
Poštovana,
Imam pilule Triquilar,pročitala sam da ste napisali da za hitnu kontracepciju treba uzeti 6 bijelih (u sredini) ali u pakiranju imam samo 5!? ( 6 crvenosmedih, 5 bijelih i 10 tamnožutih ). Koliko da onda popijem i kojih? Unaprijed zahvaljujem
|
loku56
|
26.09.2012. 20:55
Poštovani, to me i zanima. Da li postoji realna mogućnost da sa mjesta na kojem je bila sperma, ali smo ju pobrisali s maramicom, te netko rukom prođe po tom mjestu i unese spermu(doduše na ruci se ništa nije vidjelo) u vaginu i zatrudni? Unaprijed hvala.
|
blublublu
|
27.09.2012. 13:50
Poštovani,prošli mjesec sam dobila menstruaciju 25.08 i tokom trajanja menstruacije imala sam spolni odnos (26.08), a 27.08 sam popila tablete za dan kasnije 2+2 i 29.08 nisam imala krvarenje ali je 30 i 31. bilo i sada neznam dali je moguće da sam trudna i kad mogu očekivati sljedeću menstruaciju?
|
|
27.09.2012. 16:25
alicep,
Triquilar, tamnožute tablete – 2+2 tablete
L.p.
|
|
27.09.2012. 16:30
loku56,
po mom shvaćanju nije došlo do unošenja sperme pa tako nemože doći niti do trudnoće.
L.p.
|
|
27.09.2012. 16:30
blublublu ,
mislim da niste trudni, a menstruacija može doči u očekivano vrijeme ali i kasniti 7 dana.
L.p.
|
luce23
|
28.09.2012. 10:10
Poštovani,
Tijekom odnosa puknuo je kondom, partner je svršio u mene, 10. dan ciklusa. Obzirom da imam dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika, menstruacije su mi neredovite (obično 30-36 dan), ne znam koliko je pouzdano osloniti se na to da su tada bili neplodni dani.. Da li je nužno uzeti pilulu za dan poslije, i gdje se ista može nabaviti?
|
|
28.09.2012. 12:45
luce23 ,
u slučaju ciklusa od 30 dana biliste u plodnim danima zato svakako uzmite hitnu kontracepciju.
Recept morate dobiti od ginekologa i kupiti u ljekarni.
L.p.
|
marblex
|
28.09.2012. 15:25
Poštovani
Zadnju menstruaciju sam imala 07.08. sve je uredno uvijek bilo do sada i na vrijeme.U subotu 22.9. oko 22h sam imala nezaštićeni odnos sa partnerom ,nije ejakulirao u mene ali smo se uplašili da nije možda nešto prošlo od one sluzi što izlazi za vrijeme odnosa jer smo ponavljali snošaj par puta u toku večeri...ipak sam se odlučila za tabletu dan poslije ali pošto je bila nedjelja uzela sam ju tek u ponedjeljak nakon što sam bila kod ginegologa i dao mi je uputnicu za escapelle...koju sam popila oko 13h u pon dakle nakon 32-34 sata..odmah dan poslije sam dobila lagano krvarenje sa žućkastim iscjetkom koje je trajalo samo jedan dan..i koje je bilo popraćeno simptomima kao kada trebam dobiti menstruaciju.nije mi bilo muka i sada su mi i ti simptomi prošli..tako da me zanima jeli to krvarenje pokazatelj da nije došlo do nikakve oplodnje (ako je uopće i bilo potrebno)i kada mogu očekivati pravu menstruaciju zbog te tablete...unaprijed vam se zahvaljujem
|
|
01.10.2012. 15:30
marblex,
obzirom na sada već duži izostanak menstruacije uz primjenu hitne kontracepcije teškomi je reći kada će menstruacija uslijediti.
Bitno je da ste se zaštitili od trudnoće. Nastavite se štitit kondomom do menstruacije.
Ako menstruacija ne uslijedi za 2tj učinite za svaki slučaj krvni test na trudnoću da nebi bili u strahu.
Potrebno je tda i javiti se ginekologu na ponovni pregled kako bih se ustanovio razlog izsotanka menstruacije.
L.p.
|
nadine1802
|
03.10.2012. 17:40
i da to sam zaboravila pitati,da lin je dovoljna samo jedna vikela da bi se sprijecila ovulacija?
|
nadine1802
|
03.10.2012. 19:15
Poštovani
Več drugi put postavljam isto,ali ocito nisam nesto dobro uradila pa mi niste odg.Naime,imala sam nezaštičen odnos 30.09. prilikom čega je doslo do toga da je dečko ejakulirao u meni.Mjesečnicu zadnju sam dobila 25.09. i imala sam taj nezasticeni odnos zadnji dan menustracije,(imala sam jos uvijek blago krvarenje pred prestanak),inače ciklusi su mi uvijek redovni,dobijem mjesečnicu 1,2 ili pak 3 dana od očekivane.S obzirom da nisam dobra u tome,da li su to bili moje plodni ili neplodni dani?Otisla sam sutradan po savjet ginekologu,i izricito sam od njih trazila da mi daju recept za tabletu poslije.Doktorica me nije ni pregledala niti pitala sto mi je,samo sam joj rekla kako mi treba recept za pilulu poslije na sto mi je ona prepisala tabletu ELLA ONe.Međutim kako nisam bila u prilici da ju kupim zbog neodstatka novaca,posavjetovala sam se u ljekarni s farmacutima gdje su mi pored ove preporučili tabletu Vikelu.Vikelu sam popila 13 sati (1.09)poslije nezasticenog odnosa.Imala sam simptome poput mucnine,glavobolje,i blagih bolova u predjelu zadnjeg djela trbuha,i danas sam imala iscjedak,gust,sličan bjelom pranju,.Krvarenje nemam jos.S obzirom da do svoje mjesečnice imam mnogo cekati da li mi mozete reci da li je jedna vikelina pilula dovoljna da me zastiti od trudnoce ili pak moram traziti utjehu u necemu drugom?Da li ce mi mjesecnica kasniti zbog uzimanja vikeline tablete?sto ukoliko ne dodje do izazvanog krvarenja?i kad ga mogu ocekivati?Zaista,toliko sam zabrinuta da konstatno mislim na to,pa cak nekad pomislim da umisljam sve ove simptome.Hitno mi je stoga bih vas zamolila da mi odgovorite na isto,MNOGO ZAHVALNA!!!!
|
|
06.10.2012. 14:45
nadine1802 ,
Vikellu ste popili na vrijeme i ne treba te više ništa poduzimati.
Menstruacija može uraniti ali i za kasniti do 7-10 dana.
Ako će više kasniti morate se javiti na ginekološki pregled.
Vijerujem da netrebate brinuti zbog trudnoće.
l.p.
|
scesa
|
06.10.2012. 22:00
Poštovani,
jucer tijekom odnosa s deckom kondom nam je skliznuo. Ostao je napola u meni, napola vani. Dio tekucine se prolijao po krevetu, dok u kondomu nije nista ostalo. Postoji li mogucnost da je sperma zavrsila u rodnici? Posto nisam bila kod kuce, do svog lijecnika sad mogu doci tek u utorak sto ce biti vec cetvrti dan nakon odnosa. Uz sve to, tocno sam na sredini ciklusa. Gdje mogu nabaviti recept nedjeljom i praznikom za "day after" pilulu? Sto mi je uopce najpametnije uciniti?
Puno Vam hvala!
|
|
10.10.2012. 11:15
scesa,
nadam se da ste shvatili da za ovakve situacije postoje dežurne ginekološke službe u bolnicama i na vrijeme popili hitnu kontarcepciju.
l.p.
|