Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
06.09.2012. 19:00
nesretni leptir ,
možete započeti sa kontracepcijom jer ste isključili trudnoću.
L.p.
|
lea22
|
10.09.2012. 04:10
Poštovani,
zadnja menstruacija počela mi je 14.08., 19.08. imala sam nezaštićeni spolni odnos. Nisam sigurna dali je dečko svršio u mene, ali postoji sumnja da je, a pošto mi je menstruacija inače neredovita i nemogu se baš pouzdati na plodne i neplodne dane, popila sam za svaki slučaj tabletu escapelle nakon 48 sati! Nakon otprilike 5 dana dobila sam nekakvo probojno krvarenje, koje je vjerojatno bilo izazvano tabletom. 7.9. dobila sam opet nekakvo krvarenje,, trajalo je dva dana i drugačije je bilo od menstruacije, nije bilo uopće obilno. Zanimam me dali je to ipak bila menstruacija, ali tako kratka i slaba jer mi se poremetio ciklus, ili se imam razloga brinuti?
Unaprijed hvala, lijep pozdrav!
|
mmaaggyy
|
10.09.2012. 04:10
Poštovani,
12.07. sam imala zadnju mengu, 22.08 nezaštićeni odnos i svršio je u mene, dan poslije sam popila ellaone .
Inače mengu dobijem svaki 26 dan.. a zadnja je bila uranjena 5 dana..
Dva dana mi kasni i već sam nervozna i živčana.. imam sve znakove kao da ću dobiti ali ništa..
Može li tableta odgoditi mengu ili?
|
loku56
|
10.09.2012. 12:00
Poštovani,
ejakulat s kreveta pobrisao sam maramicom, te ništa više nije bilo vidljivo. Je li moguće da netko zatrudni ako prstima s toga područja kreveta prenese taj golim okom nevidljivi dio sperme u vaginu? Unaprijed hvala.
|
|
10.09.2012. 16:20
lea22 ,
kratkotrajno krvarenje nakon mnestruacije najčešće je zbog ovulacije što će vam potvrditi menstracija koja bi trevala uslijediti 2tj nakon.
Ako se to ne dogodi svakako je javite ginekologu na pregled.
L.p.
|
|
mmaaggyy,
može pa čak i više od 7 dana.
L.p.
|
|
loku56 ,
nije moguće.
L.p.
|
loku56
|
10.09.2012. 16:25
Zaboravio sam napomenuti ako se to dogodi odmah (desetak sekundi) nakon što sam to pobrisao.
|
tikirik
|
10.09.2012. 17:00
Poštovani, je li moguće da mi žena ikako zatrudni prirodnim putem ako imam retrogradnu ejakulaciju (možda putem mokraće, da imamo spolni odnos odmah nakon što sam mokrio ili nešto sl.)
|
andjel992
|
10.09.2012. 21:30
dobar dan,
imala sam s deckom nezasticeni spolni odnos i mislimo da je svrsio u mene. Menstruacije mi je neredovita i traje 3--4 dana. Zadnju sam dobila 3.9. a sponi odnos je bio u sub dakle, 8.9 u jutranjim satima. Po mom racunanju plodnih dana sanse za trudnocom nisu veilke ali isto se bojim pa bi popila pilule. Imam kutiju triqilara no nisam sigurna koliko ih trebam popit. Citajuci vase odgovore vidjela sam da ste napisali 6 bijelih ( onih u sredini ) ali ja ih u pakiranju imam smao 5!? ( 6 crvenosmedjih, 5 bijelih i 10 tamnozutih ). Koliko da onda popijem i kojih?
hvala na brzom odgovoru posto mi je sutra ujutro 72h.
lijep pozdrav
|
|
12.09.2012. 11:30
tikirik ,
nažalost nije moguće na taj način bez pomoči stručnjaka za potpomognutu oplodnju.
Moguće je medikamentno liječenje uzimanjem efedrin sulfata, psudoefedrina, ili imipramina podiže simpatički tonus unutrašnjeg sfinktera i sjemenovoda, što može dovesti do normalne ejakulacije. Ova tzv. simpatikomimetička terapija se može uzimati na usta i to 7 do 10 dana prije planirane ejakulacije, tako da se može uskladiti sa plodnim danima, odnosno ovulacijom.
L.p.
|
marko555
|
12.09.2012. 14:05
Molim Vas za pomoć, ja i djevojka imali smo nezaštićeni spolni odnos na 12. dan njenog 32 dnevnog ciklusa, nisam siguran jesam li na vrijeme prekinuo odnos, a i ako nisam bila je to mala količina sperme, nakon svršavanja nastavili smo spolni odnos, zanima nas je li potrebna pilula za dan poslije? Hvala!
|
loku56
|
12.09.2012. 14:10
Znam da sam dosadan, ali molim vas da mi odgovorite jer sam u panici. Je li moguće da žena zatrudni ako je unijela taj okom nevidljivi dio sperme u vaginu (kao što sam opisao u prvom postu) te ako smo brzo nakon toga imali spolni odnos. Unaprijed hvala.
|
saska1
|
13.09.2012. 12:25
Poštovana, opet ja stigla mi je menga, 2 dana je kasnila, no je nešto slabija (ne mnogo), i dan krace je trajala. Da li je to u redu?
|
|
13.09.2012. 19:10
marko555 ,
da.
l.p.
|
|
loku56 ,
rizičniji je odnos koji je uslijedio.
l.p
|
|
saska1 ,
nadam se da je.
Ako se bojite učinite test na trudnoću.
l.p.
|
loku56
|
14.09.2012. 16:10
Odnos je bio sa zaštitom. Je li to znači da sam penetracijom mogao spermije dovesti do cerviksa pa je zato rizični ili?
|
styx
|
15.09.2012. 17:45
Poštovani, zadnju menstruaciju imala sam 31.8. Spolni odnos sam se dogodio jučer (dakle, kasno navečer s 14. na 15. 9.). Ovulaciju sam mislim imala 12.9. jer sam tada osjetila da me bole grudi. Tokom spolnog odnosa pukao je kondom, međutim partner nije ejakulirao u mene. Dobila sam na recept pilulu Escapelle međutim zanima me da li je potrebno da ju popijem s obzirom da nije bilo ejakulacije. Međutim ono što me brine je šansa za trudnoću s obzirom na predejakulacijsku tekućinu? I da li postoji povezanost hemoragične ciste žutog tijela s hitnom kontracepcijom (jer se ista stvar dogodila u prethodnom ciklusu kada sam popila Ellaone i nakon toga mi je otkrivena cista koja je sada pukla), s tim da je moguće da imam i problema s hormonima od prije (akne) pa me zanima da li je rizično s obzirom na sve popiti i u ovom cklusu hitnu kontracepciju i da li ima uopće potrebe za time? Hvala Vam za brzi odgovor unaprijed!
|
nika100
|
16.09.2012. 21:05
Poštovana doktorice! Zadnja menstruacija mi je počela 24.8, a spolni odnos je bio 16.9 u 2h. Nismo sigurni da li je kondom pukao ili ne. Ciklusi mi inače traju 27- 28 dana. Zanima me da li postoji potreba za hitnom kontracepcijom?
|