Autor
|
Poruka
|
a
|
26.01.2013. 15:55
Pozdrav,
Prvi dan posljednje mjesečnice mi je bio 3.01. Ciklus mi traje u većini slučajeva 28 dana.
Nezaštićeni spolni odnos desio se 22.01.
Budući da nažalost nisam bila u mogućnosti uzeti pilulu za dan poslije, u velikoj sam brizi.
Mislim i opravdanoj.
Molim savjet tj. dali mi je najsigurnije doznati dali je neodgovornost rezultirala trudnoćom vađenjem bete nakon izostanka mjesečnice (koliko dana nakon izostanka) ili uvz nakon 10 dana izostanka mjesečnice?
Po prvi put imam ovakovu brigu pa me zanima što je najsigurnije?
Puno puno hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.01.2013. 19:15
Ako vam je ciklus redovit mala je šansa za trudnoćim, premda odnos još spada u plodne dane.
U vrijeme očekivane menstruacije ili ako vam kasni koji dan napravite test na trudnoću ili izvadite beta hcg iz krvi.
|
gota_4
|
27.01.2013. 23:30
Poštovani, imala sam nezaštićeni spolni odnos gdje je dečko svršio u mene. Dobila sam menstruaciju odmah drugi dan, ali sada me zanima postoji li mogućnost da ostanem trudna? Ne znam da pijem hitnu kontracepciju ili ne? Hvala
|
|
28.01.2013. 10:45
Kakva trudnoća ako ste na vrijeme dobili menstruaciju? Ne brinite.
|
lekovski
|
02.02.2013. 05:00
Pozdrav
Djevojka i ja prije jedno 4 i pola sata smo imali spolni odnos i pukao nam je kondom, a nisam 100% siguran dali je nesto malo uletilo unutra jer sam ga izvadio kad je krenulo. A djevojci je 9 dan ciklusa, koji joj inace traje 28-30 dana, a prije 2 dana joj je prestala mensturacija. Prema temperaturi tijela i racunanju plodnih i neplodnih dana ispada da su neplodni dani. Postoji li mogucnost da začeća? Unaprijed hvala.
|
|
02.02.2013. 14:35
Postoji, spermiji mogu duže preživjeti u ginekološkim organima žene i sposobni su za oplodnju od 2-3 dana.
Ako niste sigurni da li je došlo do ejakulacije, nakon popije postkoitalnu kontracepciju.
|
Jasmina56
|
02.02.2013. 14:35
Poštovani,
molim Vas za što hitniji odgovor jer se, budući da je subota, zaista nemam kome obratiti.
Naime, sinoć sam imala spolni odnos i pukao je kondom. Menstruacije su mi neredovite i zadnju sam imala prije tri mjeseca. Na preporuku gineokologa prije 5 sam dana započela piti Duphaston (svakih 12 sati jednu tabletu). Trebala bi ih piti još 5 dana.
Kolika je mogućnost za sam zatrudnila? Jesu li mi plodni dani odavno prošli ili je moguće da će Duphaston u ovoj situaciji pospješiti oplodnju?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru, zaista je hitno.
Lijep pozdrav!
|
|
02.02.2013. 18:10
Odgovorio sam vam.
|
seeda00
|
02.02.2013. 23:35
Poštovani,
Imam jedan problem...2.2. tokom jutra sam imala nezasticene spolne odnose s deckom, međutim on ni jednom nije ejakulirao u mene...bez obzira na to, 15 sati nakon toga popila sam escapelle prema savjetu ginekologa...E sada :/ moja zadnja mjesecnica je bila 3.1 s time da sam tada pila kontracepcijske tablete cilest, te sam se nakon te mjesecnice odlucila prestati ih piti (blesavo)...cilest sam uzimala 3 godine i nikada nisam imala problema s njime, no prije nego što sam ga počela piti mjesecnice su mi bile neredovite. Kako ovaj mjesec nisam pila kontracepciju ne znam kada bih trebala ocekivati mjesecnicu? Uzasno me je strah da escapelle ne zakaže....I zanima me još kada ponovno mogu početi piti kontracepciju, jer nisam sigurna...sto ako mi se krvarenje izazvano escapelleom poklopi s mjesecnicom a da to ni ne znam :// Zahvaljujem vam se puno unaprijed..
|
|
03.02.2013. 12:10
Krvarenje nakon escapela poklopit će se s nadolazećim menstruacijim.
Nema što zakazati tableta, ne vidim niti razlog zašto ste je uzimali.
Započnite s prvim danom menstruacije novi blister.
|
seeda00
|
03.02.2013. 15:30
Puno Vam zahvaljujem,...znači kada nastupi krvarenje da počnem uzimati novu kutiju tableta?....
|
|
03.02.2013. 22:30
Tako je.
|
ivana2106
|
03.02.2013. 23:40
Poštovani,
sinoć i jutros sam imala nezaštićeni spolni odnos s partnerom i svršio je u mene. Ne pijem nikakvu kontracepciju, ciklus mi traje 29-31 dan, a zadnja mjesečnica je bila 28.01. i trajala je 2-3 dana. Zanima me trebam li popiti pilulu za dan poslije?
Zahvaljujem na odgovoru!
|
|
04.02.2013. 11:45
Trebate.
|
laaa
|
04.02.2013. 19:25
Postovani, prijateljica mi je u dva odvojena mjesecna ciklusa popila dvije Vikela pilule, u dva mjeseca. Oba puta su imali rizican odnos i nije imala izbora. Nikakve nus pojave nije imala, niti krvarenja niti sta slicno. Da li je moguce da se to odrazi na njeno zdravlje kasnije, ili da se pojave neki simptomi par dana nakon pilue? Hvala na odgovoru
|
|
04.02.2013. 23:00
Ne ali nije dobro da prečesto uzima postkoitalnu kontracepciju. Zar nije bolje da kontinuirano uzima kontraceptivne pilule nego ovako stihijski.
|
lutalica76
|
05.02.2013. 17:05
Postovani, unaprijed oprostite zbog postavljenog pitanja jer je na ovu temu na Vasem portalu lijepo objasnjeno. No, molila bih ipak Vase misljenje, Zadnja mjesecnica bila je 12.01. 2013.g., nezasticen odnos imala sam 31.01. 2013.,oko ponoci, kada je doslo do ejakulacije, ne unutar mene, ali smo poslije toga nastavili odnos. U roku od 2 sata uzela sam 3 pilule Diane 35, poslije 12 h jos tri i poslije 12 h jos tri (po preporuci ginekologa kojeg sam naknadno posjetila), jer su samo to imali u apoteci. Nije bilo nikakvih posebnih nus-pojava, sem malo napuhanosti. Ono sto me brine jeste sto nije bilo nikakvog laganijeg krvarenja koje prethodi, kako sam procitala, menstruaciji. Moj ciklus je obicno 29-30 dana, a zadnji je bio 31. Imam 36 godina. Molim Vas da mi kazete Vase misljenje - kolike su sanse za trudnocu?
Unaprijed hvala!
|
|
05.02.2013. 20:50
Šanse su male. 20. dan ciklusa i poskoitalna zaštita. Dovoljan razlog da ne dođe do trudnoće.
|
elvirabj
|
06.02.2013. 18:25
Postovani!
Vidim da se puno pisalo o ovoj tem,i i mene zanima ovak,. Mjesecnicu sam imala 25.1.2013. i sinoc je decko svrsio u mene jer smo se zanesli. inace sam jako odgovorna sto se toga tice, ali komplicirana je prica malo. Mene zanima sto je najbolje i najeftinije za mene za napraviti da ne ostanem trudna, mislim sto je sad najbolje napravitit da sprijecim trudnocu?!
inace mi ciklusi traju 28 dana.
|
|
06.02.2013. 23:45
Da sutra ujutro odete ginekologu i zatražite poskoitalnu kontracepciju.
|