Autor
|
Poruka
|
ludlud
|
08.02.2013. 12:00
Poštovanje!
Imao sam odnos sa curom, prvo s kondomom, a nekih 20 min poslje bez kondoma, jer nismo razmišljali, a inače smo jako disciplinirani...Išao sam prvo sam kod doktora, koji mi je rekao da je šansa da cura zatrudni na taj način mala, al da ipak otiđem s njom do ginekologa...Tako je i bilo otišao sam s njom kod ginekologa, koja ju nije ništa pregledavala nego nam je dala recept za escapelle...To je popila cca 30 sati poslije odnosa... Kakve su šanse da je ipak trudna, trebam biti još više lud nego što sam trenutno D, Hvala unaprijed na odgovoru
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.02.2013. 20:45
Ispravno ste postupili. Nije došlo do ejakulacije koliko sam shvatio i postkoitalnu kontracepciju je popila na vrijeme. Dakle neće doći do trudnoće.
|
laaa
|
09.02.2013. 14:15
Postovani, da li je moguce da je doslo do nekog hormonalnog poremecaja nakon dvije popijene Vikele u mjesec dana? 7 dana nakon zadnje tablete simptomi su nagon na povracanje, bol u grudima i donjem dijelu stomaka te iscjedak, ili je moguce da su to simptomi trudnoce 8 dana nakon odnosa? Hvala na odgovoru
|
|
09.02.2013. 15:40
Nisu simptomi trudnoće. Prerano je od odnosa da imate smetnje povezane s trudnoćom.
|
ElenaGilbert
|
10.02.2013. 15:15
postovani,
imala sam odnos s deckom tijekom kojeg je kondom iskliznuo i ostao unutra... decko nije svrsio, a kondom je bio na dubini polovice kaziprsta pa sam ga mogla sama izvaditi... iznutra je bio vlazan ali nije bilo nikakve tekucine... zadnja menstruacija je bila 23.1. sto znaci da je bio 16./17. dan ciklusa... inace mi traje cca 28 dana... 2 dana gore dole, pa me zanima vase misljenje?
ima li razloga za paniku? je li po vasem misljenju potrebna hitna kontracepcija?
unaprijed hvala
|
|
10.02.2013. 16:10
Za svaki slučaj uzmite postkoitalnu kontracepciju.
|
mana123
|
10.02.2013. 16:10
Postovani, posljednju menstruaciju sam imala 05.01, nezasticen odnos 12.01 nakon kojeg sam popila tabletu Vikela, krvarenje sam imala 19.01 trajalo je 4-5 dana, uradjeni test na trudnocu je bio negativan, e sad opet imam krvarenje koje sam dobila jutros. O cemu se radi? da li je krvarenje od 19-og "izazvano krvarenje" s tim sto se nije razlikovalo od prethodnih menstruacija? ciklus mi traje 33 dana.Veliki pozdrav i hvala na odgovoru!
|
|
10.02.2013. 19:05
Poštovana ono tjedan dana nakon Vikele je bilo njome uzrokovano a ovo je menstruacija.
|
laaa
|
12.02.2013. 20:00
Postovani, zadnja menstruacija mi je bila 18.01 i traje oko 4-5 dana i uvijek je redovna, ciklus mi traju 27 dana. 01.02 sam nakon rizicnog odnosa popila Vikelu i sljedeca menstruacija je trebala doci 14.02 ali sam dobila 11.02. Malo je manje obilna, ali imam bolove u stomaku kao i obicno,smedja je ali ima i krvi i lici na pravu menstruaciju. Da li to da racunam kao menstruaciju i mogu li poceti piti Yaz kontracepciju radi redovne kontracepcije? Hvala Vam na odgovoru.
|
|
12.02.2013. 23:15
Da radi se o menstruaciji. Započnite kontinuiranu kontracepciju svakako.
|
lalica10
|
14.02.2013. 20:30
da li Vikel tablete mogu dovesti do poremecaja hormona,tj.da li se moze udebljati,desiti neke promjene pri samo jednoj tableti
|
|
14.02.2013. 23:45
Poštovana, ne mogu svakako.
|
AuroraRemedios
|
15.02.2013. 10:35
Poštovani,
prilikom spolog odnosa (jučer,14.02) je pukao prezervativ,.Kod partnera nije došlo do ejakulacije, no, pukao tako da je jedan dio poslije bilo potrebno izvaditi prstima. Zadnja menstruacija je bila 02.02., jasno mi je da je trenutno vrijeme ovulacije ( ciklus obično traje 26/27/28 dana, a i prije 5 dana sam bila na ginekološkom pregledu) i da bih trebala postkoitalnu kontracepciju. Imam na raspolaganju 4 Logest tablete (nisu moje, već od prijateljice), zanima me mogu li ih ikako iskoristiti kao kontracepciju ili je nužno obratiti se ginekologu za recept. Jasno mi je i da je druga opcija razumnija, ali studiram izvan mjesta stanovanja, a 15.02. u 11h će biti 12 sati od spolnog odnosa.
|
|
15.02.2013. 11:50
Poštovana 4 tablete Logesta su premalo. Trebaju tri plus tri dakle 6 komada.
Ili monoterapija sa Escapelle ili ElaOne ili VBikela.
|
infooo
|
15.02.2013. 12:35
Postovani,
Uzimam kontracepcijske pilule vec dva mjeseca koje mi je dao ginekolog jer sam imala neredovne menstruacije zbog mikrocisticnih jajnika, naime, tokom poslednje menstruacije (3 dan) sam imala nezasticen seksualni odnos, sad me zanima kolika je vjerovatnoca da dodje do trudnoce? Sutra trebam opet poceti piti pilule, pa ne znam da li je pametno da popijem i tabletu za dan poslije ?
|
|
15.02.2013. 17:10
Šansa za trudnoćom ne postoji. Dalje nastavite prema propisanoj shemi uzimanja.
Ne treba vam poskoitalna kontracepcija.
|
lalica10
|
16.02.2013. 04:05
Postovanje!
Zanima me polije uzimanja jedne tablete Vikel kada nastupa krvarenje,uzela sam ih prije 3 dana,imam jake bolovo u donjem dijelu trbuha ali krvarenje se jos nije desilo..ovo mi je prvo iskustvo sa uzimanjem pilule za dan poslije
|
|
16.02.2013. 12:45
Ovisi kad inače trebate dobiti menstruaciju.
Ako ste ju uzeli u prvom dijelu ciklusa do sredine onda kroz 7 dana a menstruacija u normalno vrijeme ili do pet dana zakašnjenja.
|
emma.grin19
|
17.02.2013. 04:25
Poštovani!
Imala sam odnos sa momkom 26.1. i pukao nam je kondom. Popila sam pilulu za dan poslije u roku par sati nakon pucanja kondoma, zato jer su mi bili plodni dani.Imam redovit ciklus i prošlu menstruaciju sam imala 9.1. danas je 16.2. i ja još nisam dobila menstruaciju nakon uzimanja pilule za dan poslije, dakle, menstruacija mi kasni tjedan dana. Zanima me dali je to stanje normalno, nemam nikakvih simptoma pms-a ni slicno, i vec se polako brinem. Napravila sam test na trudnocu, negativan je. Molim Vas odgovorite mi dali da idem hitno kod ginekologa, zato jer nisam u mogućnosti do svog doktora do 1.3. Unaprijed zahvaljujem
|
|
17.02.2013. 13:55
Poštovana, menstruacija će doći za koji dan. Ne brinite, ne radi se o trudnoći.
|