Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.06.2013. 12:10

Čemu pitanja na tri mjesta?

mokca

03.06.2013. 15:25

Molim vas da mi odgovorite, jer mi moj dr ne moze zakazati pregled, a sutiuacija mi je hitna. imala sam jedan baksuz. Prosli mjesec sam pila after sex pilulu i poslije nje sam krvarila 10 dana nakon cega sam dobila mjesecnicu koja je trajala do juce, znaci pet dana. Juce, na zadnji dan mjesecnice jos malo sam krvarila, ali imala sam odnos, i opet je prezervativ pukao. Pola ejakulata je ostalo u meni a pola vani. Ja vas molim da mi napisete sta da radim, da li ja smijem opet popiti tabletu za dan posle, hoce mi to biti sok veliki za organizam. Brinem se jer nisam sigurna kada su mi plodni dani, s obzirom da se bojim da mi je escaepelle poremetila ciklus. Koliko su sanse za trudnocu ako je to bio peti dan mjesecnice? Popiti jos jednu after sex pilulu ili ne? Hvala vam puno.

mokca

03.06.2013. 15:25

Jos bi se samo nadovezala na ovu pricu, uradila sam test na ovulaciju, i bio je negativaznaci nema ovulacije, jer mi je to jedino palo na pamet da vidim da li su plodni dani.

03.06.2013. 17:05

Ne treba ništa. Po opisu radilo se o menstruaciji.

ulola

05.06.2013. 09:45

decko i ja smo imali spolni odnos i prilikom toga,pukao nam je kondom. on je svrsio vani ali sva sperma je bila meni po nogama.niti on niti ja ne znamo kada je pukao kondom,jos dok je bio u meni ili tek kad ga je izvadio. je li moguce da mi je sperma usla i da mogu ostati trudna iako mi je proslo oko tjedan dana od mjesecnice?

05.06.2013. 21:55

Poštovana, kako da ja to znam? Ako imalo sumnjate savjetujem bolje da uzmete postkoitalno zaštitu. Bili su vam plodni dani.

ella3103

06.06.2013. 11:25

Postovani ,vec sam vam pisala kako sam morala popiti ellaone pilulu zbog puknuca kondoma. Nakon toga sam dobila menstruaciju sa 5 dana zakasnjenja . Odmah nakon menstruacije me poceo boljeti desni jajnik .Bolio me skroz do ovulacije ( znam jer je bio 14 dan ciklusa i dosta prozirnog iscjedka) . Međutim od 15 dana ciklusa su me pocele boljeti grudi i bradavice mi postale dosta izrazene ( inace me bole grudi par dana prije mjesecnice) .To me zabrinulo pa sam uradila test koji je bio negativan. Jeli moguce da me vec sada bole grudi zbog toga sto sam prosli mjesec popila ellaone koja je zaustavila ovulaciju pa ovaj mjesec se nesto vise hormona pocelo luciti posto se nije prosli mjesec ? Jel li to normalno da me bole grudi odma nakon ovulacije svaki dan ?
Hvala na odgovoru
LP

06.06.2013. 23:55

Moguća je bol od ovulacije pa sve do menstruacije. Nema veze s popijenom postkoitalnom zaštitom.

tomica1988

07.06.2013. 12:50

poštovani,

ovako,imam par pitanja u vezi tablete ella one pa bi vas molio da mi odgovorite ako mozete,hvala. prije 3 dana sam imao odnos sa curom i pukao je kondom kao sto se i vecini na forumu događalo. Ja sam kupio tabletu ella one jer su joj bili plodni dani. Popila ju je dan poslije,znaci nekih 30 sati nakon odnosa. Nakon jednog dana je bilo krvarenje. I sad me zanima jel to tableta djelovala i dali je to znak da ce sve bit u redu ? dali moze zatruniti unatoc djelovanju tablete? treba dobit 17. i daj je moguce kasnjenje? svasta sam na netu procitao pa me uplasilo :/ hvala jos jednom

07.06.2013. 19:35

To što je imala to probojno krvarenje ne znači da trudnoća nije moguća. Ništa nije sigurno pa niti navedena pilula.
Menstruaciju će dobiti na vrijeme ili sa kojim danom zakašnjenja.

gricko123

08.06.2013. 01:05

Postovani

moja djevojka je imala menstruaciju oko 3.5. i oko 19. smo imali odnos. koristili smo kondom, medjutim nisam osjetio da sam ejakulirao nego smo nastavili sa odnosom, kada smo zavrsili vidio sam da mi je ejakulat iscurio iz kondoma pa smo otisli u apoteku. tabletu vikelu je popila otprilike 1h nakon odnosa. menstruaciju je dobila 2.6. i trajala joj e 3 dana, prvi dan je bilo jako malo krvarenaj, drugi dan normalno a treci dan pretjerano. ona kaze da joj menstruacija traje inace 6 dana i da ova niej bila uobicajena. kaze takodje da joj je muka sta god da jede. tvrdi kako menstruacija moze biti prisutna u prva 3 mjeseca trudnoce, kako joj je jedna tetka tkao imala u trudnoci menstruaciju, stvarno ne znam sta da mislim vise sad

08.06.2013. 11:15

Imala je menstruaciju. Ne radi se o trudnoći.

trbica95

10.06.2013. 09:40

Poštovani,

Prošla menstruacija mi je počela 27.5, a jučer (9.6.) sam imala odnos. Prilikom odnosa, nismo koristili kontracepciju. Moj dečko je u zadnji moment prekinuo snošaj i ejakulirao izvan vagine, međutim strah me da je ipak dio sperme "pobjegao" prije prekida snošaja. Molim Vas za savjet!

Unaprijed hvala!

10.06.2013. 10:35

Ako sumnjate na to savjetujem postkoitalnu kontracepciju.

trbica95

10.06.2013. 16:25

A da li to mogu nabavit ako se javim na hitnu, ili baš moram ići kod ginekologa?

10.06.2013. 21:35

Probajte.

trbica95

11.06.2013. 22:45

Na hitnoj ne daju...
Nego, da li za izdavanje recepta kod ginekologa treba obavit i pregled?
I znate li koliko koštaju te tablete?

Hvala na pomoći! LP

12.06.2013. 10:15

Oko 200 kuna. Javite se bilo kojem ginekologu ili ginekologu u bolnicu.

LadyInBlack

14.06.2013. 15:00

Poštovani,
moja zadnja menstruacija bila je 10. maja. Ciklus mi traje oko 35 dana, a sama menstruacija 7 dana.
Po pravilu ja trebam dobiti danas, medjutim nemam nikakve simptome PMS-a, osim sto sam juce imala glavobolje i povremen bol u donjem dijelu trbuha.
Prije 2 dana tj. 12.06. naveče imala sam nezasticen odnos sa momkom i svrsio je u mene, ali prije tog odnosa unazad 6-7 mjeseci nisam imala odnos. Kolika je mogucnost da sam trudna iako su mi po pravilu neplodni dani?
Da li da ipak popijem Vikelu, posto mislim da jos uvijek nije kasno jer je od toga proslo odprilike 36 casova?
Unaprijed hvala.
Pozdrav.

14.06.2013. 22:20

Šansa nikakva. Ne treba postkoitalna zaštita.