Autor
|
Poruka
|
LadyInBlack
|
17.06.2013. 16:15
Hvala doktore.
Jos uvijek nisam dobila pa me brine. Zanima me da li stres utice na kasnjenje menstruacije? Pijem antidepresive ( Amyzol) i Diazepam vec oko mjesec dana pa me zanima da li i ti lijekovi mogu da uticu na kasnjenje menstruacije? Nakon koliko vremena od odnosa mogu da uradim test za trudnocu?
Pozdrav.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
17.06.2013. 17:45
2 tjedna nakon odnosa napravite test najranije. Navedeni lijekovi vjerovatno su krivi za kašnjenje menstruacije.
|
djuroooo
|
23.06.2013. 19:35
Poštovani !! hitno mi treba stručno mišljenje, imala sam spolni odnos bez zaštite danas oko 1 sat u noći i dečko nije svršio, prvi dan ciklusa mi je bio 11.6, pa Vas molim da me savjetujete dal da odem po pilulu za dan posle, hvala unaprijed !!
|
|
24.06.2013. 18:40
Ne treba dodatna zaštita ako nije došlo do ejakulacije.
|
eufemija
|
26.06.2013. 23:30
Poštovani!
Da li je moguće uzeti Lindynette 20 kao hitnu kontracepciju po shemi za Logest 5+5 buduci da su istog sastava ? Unaprijed se zahvaljujem
|
|
27.06.2013. 10:20
Može se.
|
ivona1605
|
04.07.2013. 11:50
dan nakon menstruacije imala sam spolni odnos s dečkom, Kao zaštitu imao je kondom. Izvadio ga je i Još sam masturbirao i tad je puko. Nismo sigurni Jel bio puknut u Meni. Što Da radim?
|
|
04.07.2013. 22:05
Ne radite ništa. Neplodni su dani.
|
Ja1009
|
06.07.2013. 19:00
Pozdrav, imam 22 godine, 5 godina smo zajedno, juče smo imali odnos nakon otprilike 10 mjeseci perioda bez odnosa. Krenulo je sve tipično i naravno stavio je kondom odmah. Na početku nije bilo pravo, tj. nije bio u meni već samo preko odjeće. Tek pri kraju je ušao ali nije u meni bio niti 1 minutu, samo nekih 15tak sekundi (a i tada nije bio do kraja-boljelo me je kao da gubim nevinost), i onda ga je naglo izvukao i samo izgovorio-pukao je kondom. Pogledala sam, bilo je sperme svuda, na njegovoj ruci, na krevetu, na njemu, čak i na mojim gaćicama. On kaže da ga je izvukao čim je osjetio da će svršiti ali da nije 100 % siguran da nije u mene krenuo svršavati jer se kako kaže i sam iznenadio da je kondom pukao. Ja zaista nisam ništa osjetila, i to mi je bio najgori dan u životu. Da li se ikome nešto slično desilo? Nikad mi nije bilo gore
Čula sam za ove Vikela pilule ali zaista mi je teško popiti ih iz više razloga, imala sam oko 15. godine vodene ciste na jajniku, pa ne znam da li to ima neke veze a i trenutno pijem antibiotik za sinuse
|
|
06.07.2013. 20:15
Moj savjet bi bio da uzmete tabletu za dan poslije svakako.
|
Ja1009
|
07.07.2013. 03:55
Doktore, pijem klaritromicin, tj. Fromilid uno, antibiotik za sinuse. U uputstvu Vikele piše da se ne smije upotrebljavati s lijekovima protiv bakterijskih infekcija. Također upozorava na trombozu, a mama mi je imala trombozu. Također, u 15.toj godini sam imala vodene ciste na jajniku koje su pukle. Očajno molim za detaljan savjet, dakle uz sve ovo kupila sam Vikelu ali me strah popiti.
|
|
07.07.2013. 11:25
Popijte ju.
|
lolabola
|
U svemu sam ovome zaboravila napisati da se odnos dogodio pred nekoliko sati, a to je bio 4.dan nakon zaboravljene tablete..
Hvala
|
lolabola
|
Postovani, uzimam Novynette pilule 4 puna mjeseca i ovo mi je 5 mjesec. U tom petom pakiranju treci sam dan zaboravila popiti pilulu te sam je popila sljedeci dan zajedno a onom za taj dan. Decko i ja smo se nakon toga pridrzavali pravila 7 dana i koristili dodatnu zastitu, medutim 4.dan je kondom je skliznuo te je on ejakulirao u mene (taj se odnos dogodio pred svega nekoliko sati). Otisla bih ginekologu, ali danas mogu otici jedino u hitnu ginekolosku ordinaciju u nekom vecem gradu. Ukoliko sam dobro shvatila procitano, ne preporuca se uzimanje hitne kontracepcije ako se vec uzimaju neke kontraceptivne pilule. Sto dalje? Trebam li uzimati Novynette u vecim kolicinama i koje su to onda kolicine? Koliko je takva zastita onda sigurna?
Ispricavam se Vama i korisnicima ukoliko sam poslala istu poruku dva puta.
Unaprijed hvala!
Lijep pozdrav
|
|
07.07.2013. 18:00
Popojte još jednu tabletu i dalje zaštita kroz tjedan dana.
|
Ja1009
|
08.07.2013. 11:50
Poštovani doktore
Dakle, imam 22 godine, s dragim sam spavala 06.07.2013. godine, kada nam je nažalost pukao kondom a da to nismo primijetili na vrijeme. Možda pozitivna stvar je da on nije ušao do kraja u mene, jer me je boljelo. On kaže da je 90% siguran da ga je izvukao na vrijeme a sperme je bilo posvuda, po kondomu, po njemu, po krevetu itd. Ja zaista ništa nisam osjetila jer se sve odigralo u 10 sekundi.
Posljednju menstruaciju sam imala 25.06.2013., a ciklusi u prosjeku traju 26 dana, što znači da su mi ovi dani bili plodni (a to znam i po količini sekreta). Sve se odigralo slučajno, nenamjerno, i ne mogu da vjerujem da se ovo sve izdešavalo.
Popila sam Vikelu 20 sati nakon odnosa, tj. jučer ujutro. Nisam imala nikakvih nus pojava, a moje pitanje je šta da očekujem sljedeće? Neko prijevremeno krvarenje, mjesečnicu kada? Ako ne dobijem prijevremeno krvarenje, nešto nije uredu? Kolika je šansa za trudnoću?
|
lolla1234
|
08.07.2013. 12:15
Pozdrav! može li se kod nas u ljekarnama kupiti norlevo uno i je li potreban recept?
|
|
08.07.2013. 23:05
Ja, očekujte krvarenje za 7 dana i nastup menstruacije u uobičajno vrijeme.
|
|
08.07.2013. 23:05
Iskreno mislim da ne. A pošto se radi o tableti za dan poslije svakako bez recepta ne možete. Kod nas imate Escapelle i Ellaone, svakako uz liječnički recept.
|
Minii_Mouse
|
09.07.2013. 16:20
Imala sam nezastićen odnos odnos sa deckom 07.07.2013. Izvadio je na vreme, svršio mi je po stomaku ali slilo se i do vagine. Kolike su sanse za trudnoću?
|