Autor
|
Poruka
|
brugi
|
14.07.2013. 12:45
dobra dan, imam ciklus do 25-26. u mjesecu, 27.05 sam imala odnos, on je gurao svoje prste u moju vaginu, ali prije toga je svrsio pa je mozda imao sperme stare 5-10 minuta na prstu, i on je gurao te prste u moju vaginu, nakon 2 dana sam popila vikelu i dobila 4-5 dana poslije, po upustvima koje sam procitala na ovom forumu iduca je trebala biti cca 28 dana poslije i to dodje 03.07 u srijedu ali nije bila u srijedu kasnila je i dobila sam u subotu, ukljucujuci subotu trajala je 6 dana. zanima me je li moguca trudnoca. hvala unaprijed. pozdrav.
|
Ja1009
|
14.07.2013. 12:45
Poštovani doktore, ja se duboko izvinjavam ako ste Vi već moju priču zapamtili ali danas imam još jedno pitanje, i unaprijed Vam hvala na odgovoru.
Dakle, imam 22 godine, s dragim sam spavala 06.07.2013. godine, kada nam je nažalost pukao kondom a da to nismo primijetili na vrijeme. Možda pozitivna stvar je da on nije ušao do kraja u mene, jer me je boljelo. On kaže da je 90% siguran da ga je izvukao na vrijeme a sperme je bilo posvuda, po kondomu, po njemu, po krevetu itd. Ja zaista ništa nisam osjetila jer se sve odigralo u 10 sekundi.
Posljednju menstruaciju sam imala 25.06.2013., a ciklusi u prosjeku traju 26 dana, što znači da su mi ovi dani bili plodni (a to znam i po količini sekreta).
Popila sam Vikelu 20 sati nakon odnosa. Nisam imala nikakvih nus pojava, niti krvarenje a Vi te rekli da čekam menstruaciju koja bi trebala doći tokom iduće sedmice.
Međutim sinoć sam na gaćicama imala crvenkasto-smeđu fleku baš onako kao kad treba da dobijem, i mislila sam da ću prokrvariti jer su mi počeli grčevi baš kao kad treba da dobijem, doduše malo drugačiji... Ali prokrvarila nisam i sve je ostalo na toj fleci. Šta je to? Opet sam dobila napad panike jer sam taman bila zaboravila na sve i onda sinoć to ugledah a grčeve evo i sada imam. Oprostite
|
Anaiv992
|
14.07.2013. 18:00
Poštovani! Zadnja menstruacija mi je bila 22.06.,tu i tamo otprilike je uvijek redovna,traje 6 dana. 10.07 sam imala predigru sa deckom i on je prešao dva,tri puta spolovilom(nezašticenim) preko moga,znaci samo iz vana i to je bilo sve..ali sam ja skužila da je bio dosta sluzav i sva sam se uspanicarila i nakon 3 sata popila 3 bijele tablete triquilara..sljedeci dan mi je bilo jako muka i danas me grci u stomaku kao da cu dobiti a trebala bi tek 23.07..dali je moguce da cu sada dobiti menstruaciju ranije zbog tih tableta ili je trudnoca..iako ne vjerujem da bi bas odmah imala simptome..dali se trebam brinuti ili ne..i molim vas ja ne znam jesu mi to bili plodni dani,po mom proracunu taman su zavrsili..i imali li uopce koristi od te tri tablete sto sam popila ili sam se bezveze trovala hvala van unaprijed!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
14.07.2013. 22:50
Brugi. Nema razloga za brigu. Normalna menstruacija.
|
|
Ja,pričekajte još koji dan.
|
|
Anaiv, čemu uopće uzimanje poskoitalne zaštite kad niste imali odnos. Ne brinite.
|
cvijet45
|
15.07.2013. 13:00
Poštovani! Počela sam uzimati kontracepcijske pilule 3.7 iako san imala već lagano krvarenje 2.7, ali samo malo,pa pretpostavljam da sam počela od drugog dana ciklusa. Uz to sam još zaboravila popiti jednu tabletu :/ imala sam odnos sa dečkom prije 18h i on nije svršio u meni, ali nismo koristili kondom, ja sam izračunala da mi je jučer bio dan ovulacije, pa me sad jako strah da nisam ostala trudna, smijem li popiti tabletu za dan poslije?!
|
buenavista
|
15.07.2013. 14:50
Poštovani, u subotu sam imala nezasticeni spolni odnos sa deckom prilikom kojega je doslo do ejakulacije. U nedjelju sam dobila menstruaciju kako sam i trebala. Da li ima smisla piti pilulu ? I kolike su sanse za trudnocu ? Hvala unaprijed.
|
|
15.07.2013. 17:05
Cvijet, smijete.
|
|
15.07.2013. 17:05
Ne treba ništa piti. Šanse jednake nuli. (buenavista)
|
cvijet45
|
15.07.2013. 21:00
Imam samo još pitanje, mogu li umjesto pilule za dan poslije popiti određenu dozu kontracepcijskih tableta koje bi djelovale kao hitna kontracepcija, nažalost nisam u mogućnosti otići do svoje ginkologice? Hvala unaprijed!
|
|
15.07.2013. 21:20
Možete i to.
|
pokohontas
|
16.07.2013. 14:00
Postovani molim Vas za hitan savjet. Prije tri mjeseca prestala sam uzimati yazz tablete jer sam imala osjecaj da mi se organizam prezasitio. Taj osjecaj sam imala jer nekoliko mjeseci unazad krvarenja su bila veoma oskudna itrajala su jedan dan. Yazz tablete sam uzimala dvije godine. Juce samuzela tabletu vikela na svoju ruku jer sam prethodnu noc imala rizican odnos sa svojim suprugom. Zbog toga da mi se ne bi takve situacije ponovo desavale razmisljam o ponovnom uzimanju yazz tableta.Interesuje me da li bi trebala poceti uzimati yazz tablete danas jer se pojavljuje kao neko krvarenje danas ili da sacekam da se normalizuje? Unaprijed zahvalna!
|
|
16.07.2013. 22:00
Ne od danas, već od prvog dana prave menstruacije. To krvarenje je od Vikele i nije menstruacija.
|
Anaiv992
|
17.07.2013. 00:05
Poštovani,sve je u redu dobila sam menstruaciju dva dana nakon tih tableta,,je da je malo uranila ali normalne je jacine kao i obicno..samo dali je moguce da sam si iziritirala zeludac tim tabletama jer mi je muka 3 dana poslje njih i povracala sam..mislim da nije trudnoca jer je menstruacija tu ali 3 dana nakon tableta da je meni jos zlo to me muci..molim vas za vaše misljenje..hvala i ugodan dan
|
|
17.07.2013. 17:20
Od tableta je. Ne brinite. Ne radi se o trudnoći nikako.
|
Tea17
|
19.07.2013. 10:40
Zadnja menstruacija mi je bila 2.7. Odnos sa deckom sam imala 12.7. i pukao nam je kondom, svrsio je u mene. Tabletu sam popila unutar 24 sata od odnosa. Prva dva dana nakon sto sam popila tabletu imala sam mucninu i bolove u stomaku, a sada sam stalno umorna. Krvarenje jos nije nastupilo, trebam li se brinuti. Hvala unaprijed!
|
|
20.07.2013. 02:25
Dobro ste postupili. Šanse za trudnoćom su male ali ipak postoji.
|
Ja1009
|
20.07.2013. 02:25
Poštovani doktore
Menstruaciju sam dobila juče, 18.07., istog intenziteta kao i inače i istog intenziteta boli (imam jake bolove inače). Dakle 24. dan ciklusa.
Baš bih voljela znati da li bi do trudnoće došlo da nisam popila Vikelu ali to nije moguće, je li tako?
Ovim putem bih da Vam se zahvalim za Vaše savjete i nesebično odvajanje vremena za nas.
Puno Vam hvala!
|
|
20.07.2013. 11:55
Molim.
|