Autor
|
Poruka
|
Leptiricaaaa
|
10.08.2013. 10:50
Imala sam odnos peti dan menstruacije i decko je svrsio u mene. Inace imam redovnu menstruaciju, nemam hormonski poremecaj, zdrava sam. Treba mi savjet da li je potrebno da kupujem pilulu za dan poslije i da li je ikako moguce to kupiti bez recepta. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.08.2013. 19:50
Ne treba vam postkoitalna zaštita. Inače istu nije moguće kupiti bez liječničkog recepta.
|
nisam
|
10.08.2013. 19:55
Zadnja menstruacija 19.7.2013. ciklus redovan i traje 28-29 dana. nezaštičeni spolni odnos u noći sa 29-30.7.2013. i u 9.-10.8.2013. namjeravam kupiti pilulu za dan poslje (može preporuka kod kojeg ginekologa da odem po recept (zgb)?) može li biti kakvih posljedica budući da nakon prvog nezašticenog spolnog odnosa (29.-30.7.) nisam popila pilulu. očekivana menstruacija je 15.8.2013. da ju pričekam ili? test na trudnocu prije?
nisam nikada prije pila pilulu za dan poslije. 24 su mi godine.
Unaprijed hvala na vasem odg.
|
|
11.08.2013. 00:15
Poštovana, nakon prvog nezaštićenog odnosa ste trebali popiti pilulu.
Ovaj drugi odnos je u neplodnim danima i to što popijete nema smisla.
Pričekajte menstruaciju ili njen izostanak. Zakasnili ste.
|
Maja7654
|
11.08.2013. 00:20
Poštovani,
prilikom zadnjeg naseg odnosa koji je bio jutros (10.08) decko je ejakulirao u prezervativ koji je prilikom zavrsetka odnosa ostao u meni tj.kraj prezervativa(cca 2cm) je virilo van,naknadno sam izvadila prezervativ i provjerila,nije pukao. Imam 26 godina,decko 24. Zadnju menstruaciju sam imala 01.08. ,menstruacije su mi redovite svaki 25.dan,traju 4 dana. Imam gljivicnu infekciju i trenutno pijem vagitorije Betadine (4.dan). Nikada nisam koristila nikakve kontracepcije. Zanima me kolika je sansa za trudnocu? Nisam u mogucnosti otici kod svoga lijecnika po recept za pilule za dan poslije pa me zanima mogu li ista postici sa nekim obicnim kontracepcijskim tabletama koje se mogu dobiti bez recepta?
|
from_aria
|
11.08.2013. 11:35
Molila bih vas za odgovor budući da je dečku i meni pukao kondom večeras, ali nije bilo ejakulacije bih li trebala poduzimati ikakve dodatne mjere zaštite? Zadnja mjesečnica počela mi je 29.7. i trajala četiri dana, pa bi po izračunu upravo večeras i sljedeći dani trebali biti moji najplodniji dani.
Pretpostavljam da bi bilo najsigurnije popiti pilulu za dan poslije?
|
|
12.08.2013. 00:40
Ne treba ništa jer ste sigurni da nije ejakulirao.
|
wuub
|
12.08.2013. 11:45
Postovani,
Decko i ja smo imali odnos bez kondoma, te on nije bio sigurno da li je ejakulirao u mene, pa sam popila pilulu za dan poslije "EllaOne". Popila sam je nakon 12 sati od odnosa. Sutradan smo opet imali odnos sa kondomom, on je ejakulirao, pa smo nakon toga skinuli kondom i nastavili odnosom. Za plodne dane nisam sigurna, s obzirom da mi menstruacija uvijek kasni 3-4 mjeseca. Zanima me, da li nakon sto smo skinuli kondom je moguce da su spermatozoidi, ako su ostali na njegovom organu, me oplodili. Napominjem da sam nakon sto smo skinuli kondom obrisali njegov penis, ali svejedno sam zabrinuta. Molim ofgovor, hvala!
|
Marshmallowlady
|
12.08.2013. 20:10
Poštovani
Dečko i ja smo imali odnos u noći 7.8. Kao i svaki put koristili smo kondom dobre kvalitete pošto ne koristim oralnu kontracepciju. Tijekom odnosa je prilikom ulaska došlo do pucanja kondoma. Dečko nije svršio i odmah smo skužili da je kondom pukao. Nismo nastavili nikakav kontakt. Zbog toga sto sam zadnju menstruaciju dobila 25.7 izračunala sam da sam u plodnim danima. Istog sam dana otišla kod svoje ginekologinje po hitnu kontracepciju. Propisala mi je Ellaone koju sam popila 16 sati nakon odnosa. Tog dana nisam imala nikake mučnine ni nuspojave. Moje je pitanje zasto nakon 5 dana iman blagu mučninu, probadanje u trbuhu na području jajnika i opčenito se čudno osjećam. Da li mi to možda zbog velikog straha psiha radi čuda ili sam trudna? da li je moguće imati nuspojave elleone nakon nekoliko dana?
|
|
12.08.2013. 20:15
Šansa bi bila da niste uzeli postkoitalnu zaštitu.
|
go_baby_go
|
17.08.2013. 11:10
Postovani,
Imali smo sex i kondom mi pukao, ona je bila u plodnim danima. Sledeci dan uzela je hitnu kontracepciju (Vikela), i nakon uzimanja hitne kontracepcije (poslije 4 sata), ona je dobila krvarenje i stomak ju je malo bolio, a citao sam da se dobije krvarenje nakon 7-10 da li je normalno sto je dobila odma nakon 4 sata i da li je ostala trudna
|
|
17.08.2013. 12:05
Normalno je. Da li je trudna vidjet ćete tek ako joj izostane menstruacija.
|
go_baby_go
|
18.08.2013. 05:15
Postovani,
Koliko dugo traje krvanjenje nakon popijene hitne kontracepcije (vikela), da li normalno da bude samo 1 dan.
|
|
18.08.2013. 12:55
Normalno je da traje jedan dan a može i koji dan duže.
|
june08
|
18.08.2013. 14:55
Postovani,
moj je problem slijedeci:decko i ja smo jucer (17.8.) imali nezasticeni spolni odnos,na 24. dan mog ciklusa koji traje 27-32 dana.Pocetak zadnje mjesecnice je bio 25.7. ,a u prosjeku traju 5,6 dana.Dakle,mene zanima postoji li i,ako da,kolika je vjerojatnost da sam trudna?Prema svim mojim proracunima ne bih trebala biti,ali zelim znati Vase misljenje.Takoder bih voljela znati ima li potrebe i smisla kroz iduca dva dana uzimati pilulu za '"dan poslije" (vjerojatnije sutra,buduci da prije ne mogu do nje),kada da ju najkasnije uzmem i je li ona tad jednako efikasna kao i prvi dan?
Hvala Vam na vremenu i lijep pozdrav.
|
|
18.08.2013. 21:35
Ne treba ništa. Neplodni su dani i uskoro ćete dobiti menstruaciju.
|
celia2
|
19.08.2013. 10:15
Postovana doktorice, naime imala sam nesporazum s deckom i on je svrsio u mene. To mi je bio zadnji dan menstruacije, a moj problem je sto sam zaboravila popit zadnje dvije pilule(lindynette 20) pa mi je i menstruacija nastupila dva dana ranije. Pilule sam prestala piti na zahtjev ginekologice zbog hpv-a, buduci da imam kolposkopiju u 9. Mj. Uzela bi pilulu za dan poslije ali strah me je poremetiti sve zbog tog vaznog pregleda, stvarno sam ocajna i ljuta sto sam si uopce dozvolila ovu situaciju molim Vas savjet, hvala
|
|
19.08.2013. 16:20
Ne treba vam postkoitalna zaštita.
|
ana_k
|
29.08.2013. 08:35
Pozdrav!
Imala sam nezaštićeni odnos dan prije menstruacije.Mislim da je ejakulirao unutar vagine,par sek..
Dan poslije sam popila EllaOne,i isti dan sam dobila menstruaciju,kao što sam i očekivala.Ciklus je trajao 7 dana,kao i obično..ali poslije 2 dana mi se ponovo pojavilo krvarenje?Jako sam zabrinuta,zanima me da li postoji mogućnost za trudnoću?
Odgovorite molim vas.
Hvala .
|
sonja324
|
29.08.2013. 14:15
Poštovani doktore, molim Vas za savjet i mišljenje.
Zadnju menstruaciju sam imala 09.08. inače mi ciklusi traju oko 28 – 30 dana. Pogriješila sam u računanju plodnih dana i imala nezaštićeni odnos 22.08. (oko 2h). Prema mom izračunu to su bili plodni dani, odnos je bio u više navrata s time da dečko tvrdi da niti jednom nije svršio u mene ali mene je strah jer smo između odnosa samo obrisali spolovilo. Sutradan 23.08. oko 17 h popila sam 3 Yasmin tablete i nakon 12 sati opet 3. U zadnjih par dana osjećam nadutost u stomaku i ponekad me presječe u području jajnika. Zbog iritiranosti rodnice i malo svrbeža uzela sam dvije vaginalete Gyno daktarin i sada je sve uredu. Prema računanju menstruaciju bi trebala dobiti 05.09. ali danas sam primijetila prozirni iscjedak, pa me zanima kolike su šanse za trudnoću te da li je prozirni iscjedak posljedica poremećaja hormona ili rani znak trudnoće? Znam da još uvijek ne mogu napraviti test za trudnoću pa Vas molim Vaše mišljenje oko cjelokupne situacije. Hvala
|