Autor
|
Poruka
|
freza777
|
04.09.2013. 09:55
Poštovani, moja situacija je sljedeća: 27.7. sam dobila zadnju menstruaciju, a 6.8. (dakle 11. dan ciklusa) sam imala odnos s partnerom i puknuo nam je kondom. U roku sat vremena od odnosa sam popila Ellaone tabletu i nisam imala niti taj dan, niti uopće nikakvih nuspojava, niti mi se pojavilo ikakvo izazvano ili bilokakvo krvanje. Samo sam dan nakon uzimanja na gaćicama vidjela jako jako gustu i ljepljivu sluz. Nakon toga sam 19.8. (23.dan ciklusa) primijetila jako bogatu i sluzavu cervikalnu sluz kakva mi i inače bude tijekom ciklusa, znači po meni bi to značilo da mi je tableta očito odgodila ovulaciju i da je ovulacija tada bila. Inače su mi ciklusi neredoviti, 33-35 dana, a vrlo rijetko i 38 dana. Inače sam imala još par puta nakon nezgode odnose s partnerom, ali svaki put s kondomom i nije svršio u mene. Brine me što mi je danas već 40. dan ciklusa, a menstruaciju još nisam dobila, mada imam sve simptome kao da će uskoro - bolovi u jajnicima i grudima. Trebam li brinuti za trudnoću, otići kod ginekologa, postoji li uz sve činjenice mogućnost da sam trudna ili je ovo sve normalno? Hvala Vam unaprijed na odgovoru
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.09.2013. 10:25
Tableta ne odgađa ovulaciju. Obično menstruacija može kasniti do tjedan dana.
Svakako napravite test premda mislim da se ne radi o trudnoći.
|
femaleversion2
|
04.09.2013. 15:50
Doktore,javljam vam se jer imam žućkasto-smeđkasti iscjedak,da li je to od mikroginona? Imam veliku napetost u donjem i gornjem dijelu stomacne supljine,mucnine su se skoro skroz smanjile ali ih jos osjecam i Bolove izmedju rebara i na lijevoj strani.grudi su mi mekane i ne bole me,te imam proljev. Da li to nesto znaci
|
|
04.09.2013. 21:55
Ne znam. Smeđi iscjedak moguće je da je od pilula.
|
Maja7654
|
04.09.2013. 21:55
Poštovani,
11.8. popila sam pilulu za dan poslije..prava ocekivana menstruacija je trebala i dosla 25.8. medjutim sinoc pri spolnom odnosu sam imala nekakvo krvarenje pa me zanima dali je ono bila prava menstruacija ili izazvana pilulom? inace su mi mestruacije redovite svaki 25.dan
|
cabi_babi
|
05.09.2013. 16:00
Ja se opet javljam, samo da vas podsjetim imala sam peting pri kojem je doslo do slijevanja ejakulata do vagine,a mozda i uslo unutra. Rekli ste da ne treba zastita ali ja sam popila iako sam poslije druge doze kao i osoba iz predhodnih psotova povratila nesto vise od sat vreena iza uzimanja. Tri dana nakon toga,tj.danas osjecm bolove u ledjima i jajnicima,te duz citave strane do iapod srca(ovi drugi bolovi sumnjam da s od prehlade m.kanala.) pms nije jer trebala bih dobiti tek 15 a i jucer md boljelo. koliko je vjerovatno da se desi nezeljena trudnoca? Jer pilula se nije apsorbirala a sada imam bolove dolje
|
|
06.09.2013. 00:25
Maja valjda se radi o periovulacijskom krvarenju.
|
|
Cabi babi, dakako da se ne radi o trudnoći.
|
Maja7654
|
Poštovani,
11.8. popila sam pilulu za dan poslije..prava ocekivana menstruacija je trebala i dosla 25.8. medjutim sinoc pri spolnom odnosu sam imala nekakvo krvarenje pa me zanima dali je ono bila prava menstruacija ili izazvana pilulom? inace su mi mestruacije redovite svaki 25.dan
|
|
06.09.2013. 10:45
Odgovorio sam vam.
|
ocajna22
|
07.09.2013. 17:00
Postovanj,
Javljam se opet. Prosla su 2 tjedna odkad sam popila tabletu Ellaone. Kao sto rekoh, ciklusi su mi neredoviti, 32-36 dana ponekad i 37. Imam bolove u trbuhu, tocnije u jajnicima, bole me grudi i imam bijeli prozirni iscjedak. Da napravim test ili pricekam menstruaciju?
|
ocajna22
|
07.09.2013. 17:00
zadnja menstruacija bila je 1.8, a odnos smo imali 24.8., ali je puknuo kondom. Popila sam tabletu nakon 18 h. Pocela me hvatati panika vec
|
|
07.09.2013. 18:35
Svakako napravite test.
|
ocajna22
|
09.09.2013. 18:25
Postovani,
evo mene opet, kupila sam test kako bi sutra napravila test, i dobila sam odmah nakon 2 sata menstruaciju. Samo me zanima, da li je normalno da je onako vise vodenasto crvene boje i kad se osusi je smede boje, jel to zbog tablete Ellaone mozda?
|
|
09.09.2013. 18:45
To nije menstruacija. Napravite ipak test.
|
Sephora
|
10.09.2013. 01:30
Postovani doktore,
zadnjih 5 ciklusa trajalo mi je: 31, 27, 28, 40, 27 dana. Ovaj ciklus sam popila tabletu za dan poslije jer nam je kondom puknuo dok sam bila u plodnim danima, premda nije doslo do ejakulacije, ali htjela sam se osigurati. Nakon toga sam imala jos jedan zasticeni odnos pa zbog toga nisam brinula zbog moguce trudnoce. Međutim, danas mi je vec 40.dan novog ciklusa, grudi me bole vec 10ak dana, iako sad manje nego u pocetku (inace me bole 3-4 dana) i imam osjecaj kao da cu dobiti mjesecnicu, ali nikako. Nakon sto sam popila EllaOne, osjecala sam tjedan dana nadutost u trbuhu, jako probadanje u jajnicima i donjem dijelu leđa, a onda se smirilo. Inace nemam takve tegobe u vrijeme ovulacije. Osim toga, imala sam i blagu infekciju mokracnih puteva sredinom ciklusa pa sam pila Urosal Lady tablete, a posljednjih dana sam i pod stresom.
Mogu li ti svi razlozi utjecati na kasnjenje mjesecnice ili trebam raditi test na trudnocu? Procitala sam da ste napisali da zbog EllaOne mjesecnica moze kasniti do 7 dana.
Hvala na odgovoru i pohvaljujem Vas trud oko odgovaranja na sve upite.
|
|
10.09.2013. 10:35
To su razlozi kašnjenja. Dakako je da se ne radi o trudnoći.
|
damaja
|
10.09.2013. 11:50
Postovani, ispricavam se ako ponavljam pitanje,ali odgovor nisam uspjela pronaci. Imam 34 god, zadnja 3 ciklusa sam pila tbl duphaston za regulaciju ciklusa. Ciklus se regulirao i uredan je, svako 26 dana zadnja 3 mjeseca. 07./08.09.sam imala nezasticen odnos. Partner jest svrsio vani ali nismo sigurni je li nesto "pobjeglo" jer je bilo "zadnji tren". Nakon cca 35,36 sati od odnosa po preporuci ginekologice popila sam ella one tbl jer po svemu sudeci su bili plodni dani. Sutradan nakon odnosa javili su se simptomi o ovulacije. Ja vas molim za odgovor, imam li razloga za paniku? Od tbl nemam posebnih nus pojava osim lagane boli u donjem dijelu stomka i prsi (uobicajeno u ovulaciji) i mora li nastupiti krvarenje nakon tbl? Zahvaljujem
|
|
10.09.2013. 23:10
Odgovorio sam vam.
|
antejuric9876
|
12.09.2013. 18:10
Postovani doktore , imam ciklus 28 dana nekad 26 zadnja mjesecnica mi je pocela 23.8.2013 a spolni odnos sam imala s deckom 11.9. u 01:00 h ujutro bez kondoma i vjerojatno je doslo do ejakulacije zanima me dali da uzmem hitnu kontracepciju posto je to bio 19-ti ili 20-ti dan ciklusa kad smo imali taj spolni odnos ili ipak ne trebam uzeti hitnu kontracepciju mozete li mi pomoci i objasniti mi ? postoji li vjerojatnost da mogu zatrudnjeti ? Hvala
|